Delta Nuova- rozrząd w oleju 1,8 8V
Witam. Jak w temacie mam cały rozrząd oraz inne paski w oleju. Przyczyną jest pęknięte gniazdo szpilki z którym już cudowałem(oprócz spawania) a z pod kapy i tak wylatują duże ilości oleju. No i wiadomo świece stoją w oleju i się przelewa. Czy jest to groźne? Czy może przeskoczyć rozrząd?
Delta Nuova 1,8 8V 94r.
moim zdaniem tak.
do tego dochodzi fakt, ze na wiekszosc paskow olej dziala niszczaco. moim zdaniem pownienes pomyslec o tym aby to wreszcie raz i porzadnie zrobic.
do tego dochodzi fakt, ze na wiekszosc paskow olej dziala niszczaco. moim zdaniem pownienes pomyslec o tym aby to wreszcie raz i porzadnie zrobic.
Mam już komorę na oku, ale na razie brak hajsu. A przy wymianie takiej komory na co powinienem zwrócić uwagę. I czy muszę wszystko rozbierać(rozrząd i balans)?
Delta Nuova 1,8 8V 94r.
ja bym to skladal na nowych czesciach. ale ja mam nawalone w glowie nieco, wiec nie musisz sie opierac na mojej opinii 

Mam silnik po generalce 3000km. Tak więc chyba nie warto znów wydawać 500 zł na rozrządy, balanse i inne paski.
Delta Nuova 1,8 8V 94r.
jezeli paski masz w oleju to mozesz je wyrzucić.

Delta Nuova 1,8 8V 94r.
dobry pomysl... a majac drugi silnik na stole zawsze mozna na spokojnie rozebrac, wyremontowac, wywazyc...
dolozyc sprezarke...

NO dobra ochłonąłem
. Ale wystarczy wymienić same paski co? No bo rolkom co może zrobić olej? A te 3000km to rolki przelecą więcej, tak myślę, bo to przecież zwykłe łożyska.

Delta Nuova 1,8 8V 94r.
lozyskom nic nie powinno sie stac. paski jak slusznie zauwazyl kolega do kosza.