Delta Nuova-pojemnik poduszki powietrznej
Witam. Czy pojemnik z gazem od poduszki powietrznej znajduje się przed przednim lewym kołem?
Delta Nuova 1,8 8V 94r.
Jeżeli masz klimę to to po lewej stronie przed przednim kołem to parownik
, sam nabój znajduje się w kole kierownicy i jest on detonowany nie poprzez czujnik ale tylko i wyłącznie przez siłę uderzenia. Jeżeli zdemontujesz AirBag to nabój jest nakręcony na stelaż w kole kierownicy.

- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
nie ma żadnego pojemnika do poduchy, tam jest stały materiał wybuchowy, robi bum i stąd gaz.
ten pojemnik to jest filtr do klimy, EPER tak podaje.
LINK
ten pojemnik to jest filtr do klimy, EPER tak podaje.
LINK
Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
A więc ta rurka co idzie do kiery to jest odprowadzenie gazu z poduch po odpaleniu?
PS: Rozebrałem kierownicę i choć auto było uderzone to widać że poducha jest wymieniona(bo i nie mam znaczka Lanci na niej), ale skąd mam mieć pewność że ten nabój jest dobry a nie zużyty? Wyciągnąłem go i w środku coś lata i widać że ma zabezpieczenie, że jak się wyciągnie to nie wypali, ale czy jest dobry. W razie czego mogę wrzucić fotki.
PS: Rozebrałem kierownicę i choć auto było uderzone to widać że poducha jest wymieniona(bo i nie mam znaczka Lanci na niej), ale skąd mam mieć pewność że ten nabój jest dobry a nie zużyty? Wyciągnąłem go i w środku coś lata i widać że ma zabezpieczenie, że jak się wyciągnie to nie wypali, ale czy jest dobry. W razie czego mogę wrzucić fotki.
Delta Nuova 1,8 8V 94r.
Jakie odprowadzenie gazu?
nic takiego nie ma. Gaz odprowadzany jest poprzez otwór w samej poduszce, tak aby mogła zamortyzować uderzenie.
Pierwsze słyszę aby brak znaczka był zależny od wymiany AirBagu.
Pierwsze modele z poduszką pozbawione były wogóle znaczka na poduszce, potem dopiero zaczeli je tłoczyć, a w końcówce był przyklejany metalowy. Od 96 roku wraz z pierwszą modernizacją weszła kierownica 4 ramienna i tak pozostało do końca.

Pierwsze słyszę aby brak znaczka był zależny od wymiany AirBagu.

Pierwsze modele z poduszką pozbawione były wogóle znaczka na poduszce, potem dopiero zaczeli je tłoczyć, a w końcówce był przyklejany metalowy. Od 96 roku wraz z pierwszą modernizacją weszła kierownica 4 ramienna i tak pozostało do końca.
Jeżeli nie było znaczków to ok. I tak poducha jest cała, a auto było na pewno walnięte, bo mam ściągnięty pas kierowcy i widoczne ślady pod maską.
A ta rurka to chyba jakiś stelaż do kolumny kierowniczej(są na niej naklejki).
A ta rurka to chyba jakiś stelaż do kolumny kierowniczej(są na niej naklejki).
Delta Nuova 1,8 8V 94r.