dedra 2.0 8v czujnik w pompie oleju
Witam i proszę o pomoc ,kupiłem silnik z dedry 2.0 8v z wałkami wyważającymi i jest tam czyjnik z dwoma kabelkami [obciętymi] czujnik jest wkręcony w pompe oleju obok małego koła rozrządu z prawej strony i niestety nie wiem co to jest HELP
jest
125p 2.0 16V
Lancia Delta integrale
Lancia Delta GTie
Subaru impreza WRX STI 07
Ford Sierra 4X4 COSSI LOOK,
125p 2.0 16V
Lancia Delta integrale
Lancia Delta GTie
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Re: dedra 2.0 8v czujnik w pompie oleju
To jest czujnik położenia wału ."irektob" pisze:Witam i proszę o pomoc ,kupiłem silnik z dedry 2.0 8v z wałkami wyważającymi i jest tam czyjnik z dwoma kabelkami [obciętymi] czujnik jest wkręcony w pompe oleju obok małego koła rozrządu z prawej strony i niestety nie wiem co to jest HELP
na białym cienkim kablu,pionowo w dół??"lancia1969" pisze:To jest czujnik położenia wału ."irektob" pisze:Witam i proszę o pomoc ,kupiłem silnik z dedry 2.0 8v z wałkami wyważającymi i jest tam czyjnik z dwoma kabelkami [obciętymi] czujnik jest wkręcony w pompe oleju obok małego koła rozrządu z prawej strony i niestety nie wiem co to jest HELP
to jest czujnik poziomu oleju...
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Masz racje palnąłem"Bany" pisze:na białym cienkim kablu,pionowo w dół??"lancia1969" pisze:To jest czujnik położenia wału ."irektob" pisze:Witam i proszę o pomoc ,kupiłem silnik z dedry 2.0 8v z wałkami wyważającymi i jest tam czyjnik z dwoma kabelkami [obciętymi] czujnik jest wkręcony w pompe oleju obok małego koła rozrządu z prawej strony i niestety nie wiem co to jest HELP
to jest czujnik poziomu oleju...

No tak to teraz rozumiem dlaczego był obcięty a czujnik położenia wału to wiem jest na kole pasowym a wracając do tego czujnika poziomu oleju to on daje styk czy zmienny opór? DIęKUJE za odpowieć
jest
125p 2.0 16V
Lancia Delta integrale
Lancia Delta GTie
125p 2.0 16V
Lancia Delta integrale
Lancia Delta GTie