Lybra - gaśnie silnik jak jest rozgrzany
- arkadiusz279
- Dopiero zaczyna na naszym forum
witam proszę o poradę. na wolnych obrotach silnik jak się rozgrzeje gaśnie i potem nie można go odpalić . Odpala i nie gaśnie jak jest zimny. Byłem w serwisie BOSCH podłączali pod komputer i stwierdzili ze nie wykazuje żadnej usterki , sprawdzali płyny, paski, kable i powiedzieli że jest ok. Byłem wyładowany akumulator ale sam go dzień wcześniej ładowałem. w warsztacie też go doładowali i ok . Mechanik potwierdził to sam jak silnik się rozgrzał to od razu z gasł natychmiast podłączył komputer i nic wszystko ok . Skierowali mnie do ASO FIAT
PROSZę O POMOC
PROSZę O POMOC
Lancia Lybra 2.0 20v
Fiat Brava 1.8 16v ELX
Ford Focus 1.8 TDCI
ARCADIO LIBRETTA "....matka siedzi z tyłu!!!Tak powiedział......"
Fiat Brava 1.8 16v ELX
Ford Focus 1.8 TDCI
ARCADIO LIBRETTA "....matka siedzi z tyłu!!!Tak powiedział......"
może z kompresją coś?
Lybra 2.4JTD
Najpiękniejszą rzeczą w życiu mężczyzny jest wiatr we włosach, świeży koń pod siodłem i ostry horyzont stepu...
Najpiękniejszą rzeczą w życiu mężczyzny jest wiatr we włosach, świeży koń pod siodłem i ostry horyzont stepu...
Może czujnik położenia wału. Kolega miał takie objawy w Corsie.
Na 99% czujnik polożenia walu !!!
Tez ma 2.0 20V i mialem to samo !!!!
Tez ma 2.0 20V i mialem to samo !!!!
Gdyby Carlsberg produkował LYBRE, to były by to prawdopodobnie najlepsze samochody 
Lancia LYBRA LX 2.0 5.20 KOMBI 2000 rok

Lancia LYBRA LX 2.0 5.20 KOMBI 2000 rok
Re: Lybra - gaśnie silnik jak jest rozgrzany
\"arkadiusz279" pisze:witam proszę o poradę. na wolnych obrotach silnik jak się rozgrzeje gaśnie i potem nie można go odpalić . Odpala i nie gaśnie jak jest zimny. Byłem w serwisie BOSCH podłączali pod komputer i stwierdzili ze nie wykazuje żadnej usterki , sprawdzali płyny, paski, kable i powiedzieli że jest ok. Byłem wyładowany akumulator ale sam go dzień wcześniej ładowałem. w warsztacie też go doładowali i ok . Mechanik potwierdził to sam jak silnik się rozgrzał to od razu z gasł natychmiast podłączył komputer i nic wszystko ok . Skierowali mnie do ASO FIAT
PROSZę O POMOC
na 100% czujnik poozenia wału miałem u siebi to samo zamówiłem w Lancia Team koszt 80zł
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Wymień sobie od razu czujnik położenia wału i czujnik obrotów. Na 100% to ten pierwszy, przerabiałem to parę miesięcy temu. Jak już rozbierzesz to lepiej wymienić oba naraz, koszt nie duży a spokój na lata.