dedra diesel - ciepła kopci na niebiesko na postoju
Witam!!! Otóż mam taki oto problem z moją dedra, gdy silnik sie już trochę rozgrzeje to zaczyna kopcic na niebiesko, ale tylko na postoju i wyczuwalne jest też takie delikatne przerywane szarpanie w silniku. Dodam że oleju nie bierze.Moze ktoś z Was wie co to może byc? Pozdrawiam!
Lancia Dedra 1,9 td
Lancia Y10 1,1
Lancia Y10 1,1
Możesz mieć zapowietrzony układ paliwowy albo zabrudzony filtr paliwa..
filtr paliwa wymieniłem niedawno i to chyba właśnie od tamtej pory tak się dzieje,"jerzy" pisze:Możesz mieć zapowietrzony układ paliwowy albo zabrudzony filtr paliwa..

Lancia Dedra 1,9 td
Lancia Y10 1,1
Lancia Y10 1,1
Ten temat był już na forum - zawsze po wymianie filtra mieli problem z zapowietrzeniem układu-ja też wymieniałem ale nie ,miałem i nie mam problemów tego typu.
Będziesz musiał spróbować dokręcić filtr może pomoże - może gdzieś na przewodach ciągnie fałszywe powietrze.
Na filtrze masz śrubkę do ewentualnego odpowietrzenia (u mnie samo czynnie sie odpowietrzył( - lub na pracującym silniku stukaj po filtrze wtedy powinno zgromadzone powietrze wyjść - ponieważ mogła zrobić sie przy górze filtra poduszka powietrzna.
Na filtrze masz śrubkę do ewentualnego odpowietrzenia (u mnie samo czynnie sie odpowietrzył( - lub na pracującym silniku stukaj po filtrze wtedy powinno zgromadzone powietrze wyjść - ponieważ mogła zrobić sie przy górze filtra poduszka powietrzna.