dedra -wyciek oleju spod korka wlewu oleju
zauważyłem że wycieka olej minimalnie spod korka, zakupiłem nowy (wykosztowałem się na oryginał) i dalej cieknie, można to uszczelnić jakoś, czy wina leży gdzieś indziej ?, dodatkowo zapytam o spalanie oleju, na krótkich trasach olej spala - czy to norma (tłumacze sobie to zapalaniem silnika i wtedy przepala), niebieskiego dymu i białego brak, z rury nie czuć oleju, lekko benzynę czasem "zaleci".
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
a odme masz drożną?
jeżeli odma jest drożna i bierze olej, to może znaczyć że przedmuchy przez pierścienie ma i wywala ciśnienie przez korek. czyli zajechany silnik.
a jaki masz przebieg i olej?
nie chce Cie straszyć, niech ktoś bardziej kompetentny sie wypowie.
jeżeli odma jest drożna i bierze olej, to może znaczyć że przedmuchy przez pierścienie ma i wywala ciśnienie przez korek. czyli zajechany silnik.
a jaki masz przebieg i olej?
nie chce Cie straszyć, niech ktoś bardziej kompetentny sie wypowie.
Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
przebieg 166kkm, odma muszę najpierw znaleźć
, mocy jakoś nie ubyło ale może faktycznie coś zaczyna się dziać 

- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
jak na mój gust, przebieg jest podejrzanie mały
masz to jakoś udokumentoawne?

Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
jak masz 166 tys km to juz masz przedmuch na cylindrach a zeby sie dostac do odmy do musisz turbo wykrecic i za nim jest taka metalowa puszka to wlasnie jest odma ja tez mam przedmuchy juz niebawem bede zmienial pierscionki i prowadnice zaworowe bo czas. Ale u mnie przyznam sie ze czasem puszcze niebieskawy dymek z rana a czasem bialy i to moim zdaniem wina zaplonu nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Ja tez mam przejechane ok 170 tys km i mam to udokumentowane. ale z pod korka niecieknie
DEDRA INTEGRALE
rok 1992, skóra, przebieg 200 tys
180 pajacyków pod maska
STAG 300
661315659
180 pajacyków pod maska

STAG 300
661315659
niestety ciężko to zweryfikować, poprzedni właściciel serwisował i były wpisy z przebiegiem co i jak było robione, a jak faktycznie to teraz wyjdzie
zmierz sobie cisnienie na cylindrach i pozniej wlej troszke na cylinder oleju i jak podskoczy duzo cisnienie do gory to znaczy pierscionki u mnie podskoczylo o 1 atm na 1 cylindrze
DEDRA INTEGRALE
180 pajacyków pod maska
STAG 300
661315659
180 pajacyków pod maska

STAG 300
661315659