oglądałem dzisiaj jedną lyberkę i mam takie dwa pytania:
- co oznacza jeśli lampka wyłączonej poduszki pasażera zapala się, potem pulsuje a potem dopiero gaśnie? To jakaś awaria poduszek? auto na 100% nie bite.
- co oznacza jeśli lampka świec żarowych pulsuje? Po zapaleniu silnika ( zapala na dotyk ) wszytko chodzi równo, nic nie świeci, nie miga, check się nie pali, auto nie dymi, spaliny w normie. To coś poważnego?
Lybra- co oznaczają te kontrolki
Moderator: stabraf
migające lampki
ok ,co do pierwszego już wiem. Prawdopodobnie świeczka(ki) będzie do wymiany, ale póki co można jeździć. Czy tak?
a drugie? wyczytałem gdzieś na forum, że to normalne, że ta lampka mruga, ale instrukcja mówi coś innego. Że mruganie oznacza uszkodzenie lampki poduszki kierowcy. Tylko kurna teraz to już nie jestem pewien czy ta poduszka kierowcy się zapalała. Na pewno nie świeci podczas jazdy.
a drugie? wyczytałem gdzieś na forum, że to normalne, że ta lampka mruga, ale instrukcja mówi coś innego. Że mruganie oznacza uszkodzenie lampki poduszki kierowcy. Tylko kurna teraz to już nie jestem pewien czy ta poduszka kierowcy się zapalała. Na pewno nie świeci podczas jazdy.
- Sebastian
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Sebastian
Re: migające lampki
Cześć."Simon" pisze:oglądałem dzisiaj jedną lyberkę i mam takie dwa pytania:
- co oznacza jeśli lampka wyłączonej poduszki pasażera zapala się, potem pulsuje a potem dopiero gaśnie? To jakaś awaria poduszek? auto na 100% nie bite.
- co oznacza jeśli lampka świec żarowych pulsuje? Po zapaleniu silnika ( zapala na dotyk ) wszytko chodzi równo, nic nie świeci, nie miga, check się nie pali, auto nie dymi, spaliny w normie. To coś poważnego?
AD. 1
To jest ok - tak jest wszystko w porządku. To standardowe zachowanie tej kontrolki.
AD. 2
A tutaj system sygnalizuje Ci awarię którejś ze świec żarowych. Co w niczym nie przeszkodzi Ci w zapaleniu auta - JTD nie mają kłopotów z zapalaniem nawet mimo awarii świec.
Pozdrawiam.
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
migające lampki
Dzięki,
też tak podejrzewałem
też tak podejrzewałem