Dedra - Pytanie o płyn do wspomagania
Mam pytanie: jaki płyn do wspomagania należy dolać Lancia DEDRA 1.6 8-mio zaworowy 96r., bo jak bylem w sklepie gość mi powiedział że moje auto nie jest skatalogowane, a ja nie mam pod ręką instrukcji do mojej Lancii. Proszę o pomoc..... Pozdrawiam
- Prometeo
- Forumowicz/ka
- Imię: Wiesław
- Kontakt:
Wystarczy standardowy olej do wspomagania typu ATF. Ja u siebie wymieniałem ale juz nie pamietam, jaki to był.
Dokładnie tak. Przeważnie jest czerwony.Wystarczy standardowy olej do wspomagania typu ATF. Ja u siebie wymieniałem ale juz nie pamietam, jaki to był.
- Piszczyk
- Klubowicz
- Imię: Rafał
dziwny sprzedawca ...
pewnie pierwszy raz lancie spotkał
a wcześniej tylko ww i łople i adi
pewnie pierwszy raz lancie spotkał

a wcześniej tylko ww i łople i adi

...niewykonalność jakiegoś zadania jest tymczasowa i spowodowana jedynie złym doborem narzędzi...
jest :
DELTA I 1.6 GTi.e.`1992 w wiecznym remoncie
AR166 2,5 V6 `2000 holownik
HiLux 3.0d `2007 służbowy
Thesis 3,0V6 `2002 żony
Thema 2,8 PRV powrót do przeszłości
jest :
DELTA I 1.6 GTi.e.`1992 w wiecznym remoncie
AR166 2,5 V6 `2000 holownik
HiLux 3.0d `2007 służbowy
Thesis 3,0V6 `2002 żony
Thema 2,8 PRV powrót do przeszłości
ps to nie pierwszy sprzedawca patałach ktory niezna LANCI,nad czym tylko ubolewac 

podepnę się do tematu, ile tego oleju trzeba do wspomagania ? ( w moim przypadku dedra turbo benzyna), i prosiłbym o schemat jak wymienić płyn, z tego co słyszałem od poprzednika to przy zapalonym silniku i maksymalnie skręconych kołach lub coś w tym stylu ....
Mi wymienili na Hipolit...do delty 1.6 8V wchodzi niecałe 2L o ile dobrze pamiętam.
Wymiana?Otwierasz zbiorniczek...wyciągasz dużą strzykawką brudny płyn...wlewasz nowy. Odpalasz silnik i krecisz kerą do oporu w dwie strony. Gasisz silnik wyciągasz stary zalewasz nowy i znowu kierą...i tak do czasu gdy po entym przekręceniu kierą w zbiorniczku pojawi sie świerzy płyn.
Sposób o tyle dobry że nie trzeba później odpowietrzać układu.
Wymiana?Otwierasz zbiorniczek...wyciągasz dużą strzykawką brudny płyn...wlewasz nowy. Odpalasz silnik i krecisz kerą do oporu w dwie strony. Gasisz silnik wyciągasz stary zalewasz nowy i znowu kierą...i tak do czasu gdy po entym przekręceniu kierą w zbiorniczku pojawi sie świerzy płyn.
Endrjus...z mojej półki biorą pod nóż...kiedy mam żyć jeśli nie już...
Była: Lancia Delta 1.6i.e. 75KM '95
Była: Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 110KM '01
Jest: Alfa Romeo 166 2,4 JTD 140KM '01
Była: Lancia Delta 1.6i.e. 75KM '95
Była: Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 110KM '01
Jest: Alfa Romeo 166 2,4 JTD 140KM '01
"Endrju" pisze:Mi wymienili na Hipolit...do delty 1.6 8V wchodzi niecałe 2L o ile dobrze pamiętam.
no to jutro do roboty