Nuova Delta - przełożenie silnika
- Jakon185
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Witam mam Lancię Deltę II 93r 1,6 75HP i potrzebuję silnik.
Jakie silniki będą pasować ?
Pozdrawiam
Jakon
Jakie silniki będą pasować ?
Pozdrawiam
Jakon
Delta II 1,6 75KM '93
Tak bez ruszenia czegokolwiek to chyba będzie ciężko,ale mogę się mylić... 

Była Lancia Delta Hpe 1.8 16v vvt
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6
- Jakon185
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Znalazłem taki sam silnik w rozbitej luni mógłby mi ktoś podpowiedzieć na co zwracać uwagę przy kupnie silnika ?
Delta II 1,6 75KM '93
- Jakon185
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Zna ktoś tę lancię ? z niej mógłbym wyciągnąć silnik ale ma urwany uchwyt silnika (chyba ten do wyjmowania bo się nie znam)

Delta II 1,6 75KM '93
Niedawno myślałem nad wymianą silnika, ponieważ przekręciłem panewkę. Lecz z powodu dość rzadko występującej jednostki 1,8 8V 94r, postanowiłem zrobić generalkę. Twój silnik jest bardziej dostępny, 1,6 to najczęściej spotykana jednostka w deltach 2 do 95r. Jeżeli chcesz kupić silnik to najlepiej jakby można go było posłuchać przed wyjęciem z auta właściciela. Nagrzać go, sprawdzić barwę dymu z wydechu, czy nie bombluje i nie ubywa płynu chłodzącego, sprawdzić ciśnienie i czy nic nie stuka po dodaniu gazu. Ja osobiście na słuch potrafię powiedzieć czy silnik zdrowo chodzi czy padlina, ale może się mylę.
No i warto sprawdzić jaki przebieg? Zdarza się że 200 000 to już remont, choć są wyjątki.
A silnik 1,6 widziałem niedawno na allegro za 500 i 700 chyba, jak szukałem do mojego.
A przekładka na inny silnik wiąże się z przerabianiem instalacji elektrycznej itd.
No i warto sprawdzić jaki przebieg? Zdarza się że 200 000 to już remont, choć są wyjątki.
A silnik 1,6 widziałem niedawno na allegro za 500 i 700 chyba, jak szukałem do mojego.
A przekładka na inny silnik wiąże się z przerabianiem instalacji elektrycznej itd.
Delta Nuova 1,8 8V 94r.
Jeżeli przebieg jest faktyczny i wszystko z nim ok to polecam
link
link
Delta Nuova 1,8 8V 94r.