Potrzebuje info. od zanwcy tematu

Ile moga kosztowac synchronizatory do tego modelu? Czy będa pasowac z np. Tempry, albo Tipo?
He He dobre, jesteś moim idolemPadły ci po zalaniu skrzyni motor lifem?
Nie! Już od roku dwójka tak wchodzi. Ale po wymianie oleju i zalaniu motor lifem troche to ucichło. Zaleje na nowo jakimś lepszym olejem i w większej ilości motor-lifem, bo narazie wlałem tego tylko 20ml, a to troche mało."Bany" pisze:Padły ci po zalaniu skrzyni motor lifem?
Czy ty wiesz wogóle jak wygląda synchronizator?Nie! Już od roku dwójka tak wchodzi. Ale po wymianie oleju i zalaniu motor lifem troche to ucichło. Zaleje na nowo jakimś lepszym olejem i w większej ilości motor-lifem, bo narazie wlałem tego tylko 20ml, a to troche mało.
I znów się trzeba tłumaczyc"wega" pisze:Czy ty wiesz wogóle jak wygląda synchronizator?Nie! Już od roku dwójka tak wchodzi. Ale po wymianie oleju i zalaniu motor lifem troche to ucichło. Zaleje na nowo jakimś lepszym olejem i w większej ilości motor-lifem, bo narazie wlałem tego tylko 20ml, a to troche mało.
Jak ty chcesz naprawić skrzynię biegów jakimś Motor-live, czy coś tam, to naprawdę, szkoda gadać.
Jak wejdą do sprzedaży spawarki w płynie też to kupicie?
Wszystko zależy od rodzaju uszkodzenia. Jeśli jest to ubytek warstwy ochronnej (najczęściej molibdenowej) to pomoże, ale jeśli są to trwałe uszkodzenia np. wykruszenia zaczepów sprzęgających - to raczej nie ma co liczyć na cud.
wega nie piję do Ciebie"wega" pisze:Czy ty wiesz wogóle jak wygląda synchronizator?Nie! Już od roku dwójka tak wchodzi. Ale po wymianie oleju i zalaniu motor lifem troche to ucichło. Zaleje na nowo jakimś lepszym olejem i w większej ilości motor-lifem, bo narazie wlałem tego tylko 20ml, a to troche mało.
Jak ty chcesz naprawić skrzynię biegów jakimś Motor-live, czy coś tam, to naprawdę, szkoda gadać.
Jak wejdą do sprzedaży spawarki w płynie też to kupicie?
Wiem że nie. Ja nie jestem przeciwnikiem(ani zwolennikiem) ale czytając ten post twierdzę że motor-livem synchronizatora nie naprawisz. Przecież to logiczne.wega nie piję do Ciebie
Ludzie jeżdżą z trocinami w skrzyniach to dlaczego płyn ma uszkodzić skrzynię biegów.Jak ktoś je stosuje,to jego sprawa,jak uszkodzi sobie silnik lub skrzynie,to też jego sprawa i jego ewentualne kłopoty
Jeszcze zanim sprzedałem Delte,moją ukochaną"wega" pisze:Wiem że nie. Ja nie jestem przeciwnikiem(ani zwolennikiem) ale czytając ten post twierdzę że motor-livem synchronizatora nie naprawisz. Przecież to logiczne.wega nie piję do Ciebie