Kappa Coupe - szukam mechanika

BirdMan
Dopiero zaczyna na naszym forum
Kontakt:

Post autor: BirdMan » 16 wrz 2005, 19:45

Witam,
Oglądałem dziś Kappę którą chcę kupić i z moich obserwacji i kolegi mechanika wynika że na pewno mam do zrobienia zawieszenie i wydech.
Moze jest ktoś z Kielc lub okolic i zna/wie gdzie można znaleźć dobrego mechanika który zna ten samochód.
Samochód jest po remoncie silnika (strzelił pasek rozrządu) i chodzi troche głośno poza tym wydaje mi się strasznie słaby/zamulony. Nadmienię iż silnik 3,0 V6 ze skrzynią automatyczną.

Jeszcze jedno pytanie odnośnie zawieszenia to proszę o informacje gdzie najlepiej/najtaniej kupić i ile mniej więcej kosztują części.

Będę wdzięczny na sugestie co sprawdzić aby potem się nie zdziwić.

Pozdrawiam

Lewutek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Lewutek » 16 wrz 2005, 19:52

W tym właśnie aucie i w tym rejonie raczej kiepsko z "dobrą ręką do roboty" :( ... pozostaje ci serwis FIATA co do roboty no i oczywiście zakupu części ... o zamiennikach to możesz pomarzyć ... jest niewielka ilość cześci ekspolatacyjnych w rozsądnych pieniądzach robionych przez różne firmy ... ale podstawowe części to tylko serwis ..:mrgreen: ... no chyba że chcesz coś ze szrotu, ale ich ceny i stan to często "klęska" ...
Buraczany Wóz, "ف"opel, "ف"A"Ł‚"di, VW ... Obrazek
aktualnie turlam się™ od lat ... KAPISZONOLOT-em 2,4LX z "heblami" BREMBO ... na Blosie ... jest i K2,0T 20V

BirdMan
Kontakt:

Post autor: BirdMan » 16 wrz 2005, 19:54

Czyli jakie to koszty? Zawieszenia? i Wydechu? może jest gdzieś na internecie cennik części?

Awatar użytkownika
wujek
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze

Post autor: wujek » 16 wrz 2005, 20:07

Witaj,
W Kielcach to był kiedyś dobry Kałuża, dziś podobno kiepsko. Wal na Łódź, nie jest daleko. W Łodzi Lanciateam (maja wiedzę o Kappach) i Namlet, namiary są na Forum.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe”