Piszczące hamulce...
Piszczące hamulce...
Jest jakas rada na piszczące hamulce ?
Bo już powoli mnie do szału doprowadzają...
Piszczą zwykle przy małych prędkościach i delikatnym hamowaniu,
czyli przed każdym skrzyżowaniem.... grrr.....
Help...
Bo już powoli mnie do szału doprowadzają...
Piszczą zwykle przy małych prędkościach i delikatnym hamowaniu,
czyli przed każdym skrzyżowaniem.... grrr.....
Help...
Lancia Lybra SW 2.4 JTD "Black Mamba"
re.Piszczące hamulce...
Mam to samo u siebie :/ Piszcza jak w Ikarusach
Jedyne sluszne rozwiazanie to posmarowac towotem, skoncza sie problemy raz na zawsze
Jedyne sluszne rozwiazanie to posmarowac towotem, skoncza sie problemy raz na zawsze
Kappa LS 2,0 20V 95'
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Piszczące hamulce...
Na miększe ( twarde piszczą)"Młody" pisze:Zmienić klocki na lepsze.
Piszczące hamulce...
tak jak koledzy pisza... kupowac oryginalne dobre klocki...czyli przewaznie drozsze ale na hamulcach sie nie oszczedza.
Co do smarowania... nie slyszalem o tym hmmm zaraz popatrz na google.
edit: towot czyli pewnego rodzaju smar... hehe no nie polecamsmarowac klockow
Pozdrawiam
Co do smarowania... nie slyszalem o tym hmmm zaraz popatrz na google.
edit: towot czyli pewnego rodzaju smar... hehe no nie polecamsmarowac klockow
Pozdrawiam
Lancia Thema III 2.5td 09.92r
Piszczące hamulce...
No no, albo załóż bębny."lancia1969" pisze:Na miększe ( twarde piszczą)"Młody" pisze:Zmienić klocki na lepsze.
Dedra 2.0 TDS
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Piszczące hamulce...
Albo przekłuj bębenki. Pisk ustepuje natychmiast"Młody" pisze:No no, albo załóż bębny."lancia1969" pisze:Na miększe ( twarde piszczą)"Młody" pisze:Zmienić klocki na lepsze.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Piszczące hamulce...
U mnie ferodo ds 2500 strasznie piszczalo , ebc greenstuff moze 10% poprzednika , tak jak pisane bylo jak klocek za twardy to piszczy
Piszczące hamulce...
u mnie też piszczały ale same przestały po kilku ostrych dochamowaniach...mój mechanik mówił że dobrym sposobem jest rozpędzić się do 160 i ostro hamować aż do zatrzymania...nie sprawdzałem u siebie przy 160 ale fakt faktem po kilku ostrych hamowaniach przestało
Endrjus...z mojej półki biorą pod nóż...kiedy mam żyć jeśli nie już...
Była: Lancia Delta 1.6i.e. 75KM '95
Była: Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 110KM '01
Jest: Alfa Romeo 166 2,4 JTD 140KM '01
Piszczące hamulce...
Ostro masz na mysli zeby kola sie krecily na granicy poslizgutak?
Bo jak zablokujesz poprostu tarcze to tylko opony zniszczysz...
ktos mi to mowil ostatnio ze jak ze 100km/h zablokujesz kola to bez abs opona w miejscu hamowania jest strasznie zdarta.
Bo jak zablokujesz poprostu tarcze to tylko opony zniszczysz...
ktos mi to mowil ostatnio ze jak ze 100km/h zablokujesz kola to bez abs opona w miejscu hamowania jest strasznie zdarta.
Lancia Thema III 2.5td 09.92r
Piszczące hamulce...
tak jest zdarta ale chodziło mi o hamowanie do zera z abs czyli bez poślizgu...jeżeli nie masz absu to mocno ale żeby koła sie kręciły
Endrjus...z mojej półki biorą pod nóż...kiedy mam żyć jeśli nie już...
Piszczące hamulce...
z moich obserwacji wynika że; klocki zaczeły piszczeć od momentu kiedy wprowadzili materiał cierny bezazbestowy.
Próbowałem wielu firm i różne firmy produkujące klocki polecałem klientom
bez rezultatu. Wystarczyło pare mocnych dohamowań i już piszcza
Na dzień dzisiejszy jeżdze na Fomarach,3000km przejechane jeszcze nie piszczą ale strasznie sie z nich sypie. pozdro
Próbowałem wielu firm i różne firmy produkujące klocki polecałem klientom
bez rezultatu. Wystarczyło pare mocnych dohamowań i już piszcza
Na dzień dzisiejszy jeżdze na Fomarach,3000km przejechane jeszcze nie piszczą ale strasznie sie z nich sypie. pozdro
Piszczące hamulce...
Mój brat kupuje zawsze drogie tarcze i klocki (brembo, ferrodo, ate) i zawsze mu piszczą. Ja kupiłem ostatnio polskie tarcze zameto z klockami fomar i jest cichutko i nawet to hamuje a tarcze się nie krzywią. Ale wydaje mi się że to czy klocki piszczą czy nie, zależy także od stylu jazdy, stosowałem różne klocki i mi nigdy nic nie piszczało ale za to niektórzy moi znajomi mają z tym problem i to nawet po zmianie auta.
Piszczące hamulce...
ja założyłem ostatnio włoskie sifferty i popiskują jak jest na dworze dość ciepło przy słabym hamowaniu, jak zimniej to piski sie nie pojawiaja czekam na jesień na takich samych klockach jeździł mój brat w dedrze i nigdy mu nie piszczały z tym ciężko trafić ale przy nowych tarczach raczej nie powinno piszczeć dobre polskie klocki to Breck sprzedałem ich sporo i każdy chwali
Lancia Klub Polska - Łódź
Lancia Kappa 2.4 1997 ,Fiat 126p 1978, kiedyś 3 x Kappa 1x Lybra, oraz 35 innych aut
Lancia Kappa 2.4 1997 ,Fiat 126p 1978, kiedyś 3 x Kappa 1x Lybra, oraz 35 innych aut