Kappa - felgi
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
co sądzicie o takich felgach do kappy
ja osobiscie ma takie samo zdanie choć byłbym za minimum 16" - te chromowane dekielki dają wiele felgom zwłaszcza jak auto sie toczy - sam pilnie poszukuje 1 dekielka tego duzego bo jakos tak głupio jezdzic z trzema 

No właśnie panowie mam takie felgi jak Dabar (nie znam sie zabardzo na regeneracji felg) i mam potworne"pryszcze" takie same jak rdza pod lakierem z tym ze te felgi są dwu kolorowe (mam garaż troche wiedzy i umiejetności na temat polerowania i szlifowania powierzchni gładkich) jak je można zregenerować ta jaśniejsza część ma "pryszcze" natomiast ta ciemniejsza jest ok i co to jest własciwei ta ciemna cześć moje sa chyba lakierowane i tez chce je jakoś zabespieczyć urzywam cały rok pomurzcie mi jak mam to ugryźć?
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
czyli jak urzyje tego środka do usuwania lakieru to ten ciemniejszy kolor w zagłębieniach zniknie?
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
dokładnie !!! nie jesteś w stanie tego zrobić - jak usuwać to całość z całej felgi
a można to jakoś pomalować tak jak orginał ?
a tak wogóle to jest tak ze z fabryki wychodzi felga z aluminium później ja malują w tym przypadku na 2 kolory i późnej lakirują i jak ściągamy lakier to z kolorami też dobrze myśle ???
a tak wogóle to jest tak ze z fabryki wychodzi felga z aluminium później ja malują w tym przypadku na 2 kolory i późnej lakirują i jak ściągamy lakier to z kolorami też dobrze myśle ???
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
kolejność felgi
odlew obrabianie - potem malują całą na ten ciemniejszy kolor - potem cały bok na frezarkę - farba schodzi tylko z boku - potem całą lakierują - tak to działa wg mnie
odlew obrabianie - potem malują całą na ten ciemniejszy kolor - potem cały bok na frezarkę - farba schodzi tylko z boku - potem całą lakierują - tak to działa wg mnie

kruca szkoda bo widziałem właśnie tak zrobione felgi na kappe we wrocławiu (w jednym koloże) i straciły wiele na urodzie
a tak pozatym to jak udało ci sie wstawic tu zdjęcie ?
a tak pozatym to jak udało ci sie wstawic tu zdjęcie ?
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
załóż konto na fotosik.pl i tam wrzuć fotki a potem już tylko linka wstawiasz i już - zimowe będę miał w jednym kolorze - zobaczymy jak się będzie prezentować
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
To proste: po odpowiedź ==>Kliknij tu<=="wicia2c" pisze:a tak pozatym to jak udało ci sie wstawic tu zdjęcie ?
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

ot holera myślałem ze to takie hop siup i juz dziś nie mam czasu ani głowy musze sie tym zająć innym razem bo posty poparte fotkami są znacznie czytelne i bardziej zrozumiałe a co za tym idzie bardziej pomocne
linka to juz wstawiałem ale wolał bym "żywe" fotki ale to juz musze kiedyś przysiąść
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
to zrób tak ja piszę - w sumie to góra 10 minut 

Norbiwolow- co na te felgi wulkanizator ?Dałeś mu extra nowe rękawice .Ale odpicowane .
Jurek odszedł od nas na zawsze...
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
patrzyłem mu na ręce aby mi nie porysował maszyną przy zakładaniu - napompowane azotem - w domu przemyłem wodą z ludwikiem i jest spox bo jak zakładał to trochę klejem wybrudził - różnica jest definitywna w wyglądzie auta - żona mówi ze az nie naturalnie