Nouva Delta - 1.6 16v jaki gaz
jak wszyscy wiemy cena benzyny jest strasznie wysoka ze maska.u mnie najtańsza kosztuje 4.18. teraz moje pytanie czy do mojego silnika mogę założyć gaz II generacji bądź III, czy może wtrysk gazu IV generacji. silnik ma metalowy kolektor dolotowy nie plastikowy i mam najechane 213 tys km czy taki przebieg w niczym nie będzie przeszkadzał ??
proszę o wasze opinie i odpowiedzi z góry dzięki Tadek
proszę o wasze opinie i odpowiedzi z góry dzięki Tadek
Była Lancia Delta 08.07.2008
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
II gen. jest tansza w zalozeniu, ale natomiast w eksploatacji wzstepuja czasami jakies drobne klopoty i zuzywa troche wiecej PB niz. inst. IV gen. ktora jest drozsza w zalozeniu, ale jest z nia mniej problemow.
Do twojej delty powinna podejsc inst. II generacji.
Do twojej delty powinna podejsc inst. II generacji.
Witam,
Obecne ceny inst. wtryskowej są już na tyle zachęcające, że warto rozważyć taką opcję. Szczególnie, gdy duże przebiegi roczne. Prawdopodobieństwo wystrzału gazu jest wówczas praktycznie zerowe, a to najbardziej niszczący efekt użytkowania LPG.
Przebieg spory - zależy, w jakim stanie są zawory, uszczelniacze i układ chłodzenia.
Pozdrawiam
Obecne ceny inst. wtryskowej są już na tyle zachęcające, że warto rozważyć taką opcję. Szczególnie, gdy duże przebiegi roczne. Prawdopodobieństwo wystrzału gazu jest wówczas praktycznie zerowe, a to najbardziej niszczący efekt użytkowania LPG.
Przebieg spory - zależy, w jakim stanie są zawory, uszczelniacze i układ chłodzenia.
Pozdrawiam
ma ktoś może linka do stronki gdzie jest wyliczanie po jakim czasie sie zwróci instalacja gazowa potrzebuje tego a nie mogę znaleźć coś
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
Znalazłem coś takiego:
P=C*100/L*(Cb-1,2*Cg) gdzie:
P - przebieg samochodu (w km.) po którym nastąpi zwrot kosztów instalacji LPG
C - cena instalacji zamontowanej w naszym samochodzie (zł)
L - średnia ilość litrów spalanej przez nasz samochód benzyny na 100 km.
Cb - cena benzyny(zł)
Cg - cena gazu (zł)
Znając średni, roczny przebieg samochodu można w prosty sposób policzyć w ciągu jakiego czasu pieniądze zainwestowane w montaż instalacji się zwrócą.
A tutaj masz linka do wyliczenia oszczędności
skracamy linki 
P=C*100/L*(Cb-1,2*Cg) gdzie:
P - przebieg samochodu (w km.) po którym nastąpi zwrot kosztów instalacji LPG
C - cena instalacji zamontowanej w naszym samochodzie (zł)
L - średnia ilość litrów spalanej przez nasz samochód benzyny na 100 km.
Cb - cena benzyny(zł)
Cg - cena gazu (zł)
Znając średni, roczny przebieg samochodu można w prosty sposób policzyć w ciągu jakiego czasu pieniądze zainwestowane w montaż instalacji się zwrócą.
A tutaj masz linka do wyliczenia oszczędności

byłem u "piątka" ASO szczecin mają tam oddział do zakładania gazu. gościu mi powiedział że do mojego auta można śmiało założyć II generacje koszt 1900 zł jeszcze nad tym myślę bo nie wiadomo co przyszłość pokarze znaczy sie będę wyjeżdżał do pracy za granice na prawie 3 miesiące i nie wiem czy nie będę chciał auta zmienić więc jeszcze zobaczymy najbliższe 2 tyg pokarzą jak będzie.
Aro te wyliczanie kiedy sie gaz zwróci coś nie działa masz jeszcze jakiegoś linka do takiego obliczania ??
Pozdrawiam Tadek
Aro te wyliczanie kiedy sie gaz zwróci coś nie działa masz jeszcze jakiegoś linka do takiego obliczania ??
Pozdrawiam Tadek
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
dzięki wielkie te działają 

Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
Ja wsadziłem sekwencję zapłaciłem 2300 zł butla w kole jest spoko
DEDRA 1.6 SW SPRZEDANA
jak na razie nie będę montował gazu. jak dobrze pójdzie to po wakacjach będzie nowe auto a Delta będzie szła na sprzedaż
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d