Dedra - wentylator interccolera
czy ktos z was zakładał moze wentylator na chłodnice powietrza doładujacego???(interccoler)ja mam zamiar do dedry turbo.
BYŁA-- thema 2.0,, dedra 2000 turbo,,JEST kappa 2.4 LE
zbieram informacje od czego by pasowało,a chce zrobic,wiem ze omegi 2.5 td mialy taką chłodnice.
PO co ci on.Na postoju i tak turbo niepotrzebne .Lepiej natrysk wody wykombinuj.
Jurek odszedł od nas na zawsze...
natrysk bedzie trudno zrobic,a wentylator zrobie na "pstryczek"jak bedzie trzeba to włacze,napewno bedzie mniej kosztowne.zreszta ten natrysk to z czego mam zrobic,,ze spryskiwaczy??? 

Ja to Cię dalej nie rozumię . Jak by to było potrzebne, to dawno by fabryki montowały . Powietrze się nagrzewa jak turbina ,a właściwie łopatki się o nie ocierają i je sprężają . Lepiej go wyczyśćić aby dobrze wymieniał ciepło.
no i zaczeły nie dawno w subaru (spryskiwacz) ,co tu do rozumienia ja tylko pytam,a wszyscy wiedza ze czym zimniejsze powietrze tym lepiej i wydajniejszy silnik,czyba ze kupie wiekszy intercooler.
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Wentylator to zupełny bezsens - chodzi o wydajność i opory jakie będzie stawiał przy obotach żeby spełniał zadanie, jak juz chcesz mieć zimniej to wystarczy wypiąc podgrzewanie przepustnicy ( 90 stopni ) albo wywal intercooler na wierzch . Szkoda twojej pracy. 

No wlasnie, czyszczenie intercoolera - czym to przemyc zeby nie nabroic. Czy znsz jakies premyslowe srodki odtluszczajace? Lub sposoby "domowe"?"sloneczna" pisze:Ja to Cię dalej nie rozumię . Jak by to było potrzebne, to dawno by fabryki montowały . Powietrze się nagrzewa jak turbina ,a właściwie łopatki się o nie ocierają i je sprężają . Lepiej go wyczyśćić aby dobrze wymieniał ciepło.
PS JAktam silnik, nie stuka juz?
Jest 2.0T 20V byla Kappa 3.0
Węgrowie tak zrobili i ładnie Dedra zamiatała, są filmiki na yuotube."lancia1969" pisze: stopni ) albo wywal intercooler na wierzch .
Tylko ona miała jeszcze coś zrobione albo jakieś dodatkowe zegary..

Dedra 2.0 TDS
Hi!
Ja czyściłem IC ja
....a czyściłem super środkiem do ..mycia garów...niestety nie mam opakowania to było coś włoskiego jaskrawo-żółty płyn ..rewelka i raczej nie żre alu ,chociaz te preparaty do mycia silników tez powinny zdać egzamin ..w IC było trochę syfu i ładnie się wypłukał teraz przynajmniej słyszę jak turbina pracuje ale czy jest jakaś zasadnicza różnica w przyspieszeniu ..? moze jak jest zimno
na trasie jest mu troszkę lżej ,ma więcej power-u przy mniejszych obrotach ...
Pozdro...

Pozdro...
była Lancia Kappa 2,4 TDs 1995r.
bylo Renault Espace 1,9DCI 2004r.
bylo Renault Laguna 2 1,9DCI 2002r.
jest Lancia k 2.0 155KM 1996
jest Renault Laguna 3 2.0DCI 2008r. 180KM 400Nm
znam, to bardzo dobry odtłuszczacz meglio
Hi!
Właśnie ,właśnie
!!!! tak się nazywa....
Pozdro...

Pozdro...
była Lancia Kappa 2,4 TDs 1995r.
dobry do czyszczenia okapów i ogólnie zasyfiałych rzeczy , pieknie rozpuszcza brud i tłuszcz
Dokładnie ,dobry srodek + karcher .Ja czyściłem w Ducato tam jest nisko i szybko się zasyfia .