Lybra - rozne wskazania licznika
W mojej Lyberce licznik komputera pokladowego pokazuje inna przejechana odleglosc niz licznik (maly) na desce rozdzielczej. Tzn jezeli zresetuje komputer i licznik na desce to po przejechaniu jakiejs trasy licznik kompa pokazuje np. 186 km a licznik na desce 182 km. Skad sie bierze ta roznica? Czy tez tak macie?
Lybra 1,8 - już nie 

U mnie jest podobny efekt dopiero po kilkukrotnym postoju ( ale różnica jest w dziesiętnych km ).
pozdrawiam,
pozdrawiam,
Lybra SW 2,4jtd ( grafit z czarnym daszkiem )
-
- Klubowicz
- Imię: Marek
- Kontakt:
Re: Lybra - rozne wskazania licznika
U mnie to samo."kubi2" pisze:W mojej Lyberce licznik komputera pokladowego pokazuje inna przejechana odleglosc niz licznik (maly) na desce rozdzielczej. Tzn jezeli zresetuje komputer i licznik na desce to po przejechaniu jakiejs trasy licznik kompa pokazuje np. 186 km a licznik na desce 182 km. Skad sie bierze ta roznica? Czy tez tak macie?
Tez wlasnie zauwazylem, ze im czesciej staje to roznica jest wieksza. na trasie wynosi 1 lub 2 km, ale po jezdzie miejskiej dochodzi nawet do 5%
Lybra 1,8 - już nie 

Re: Lybra - rozne wskazania licznika
"kubi2" pisze:W mojej Lyberce licznik komputera pokladowego pokazuje inna przejechana odleglosc niz licznik (maly) na desce rozdzielczej. Tzn jezeli zresetuje komputer i licznik na desce to po przejechaniu jakiejs trasy licznik kompa pokazuje np. 186 km a licznik na desce 182 km. Skad sie bierze ta roznica? Czy tez tak macie?
U mnie na około 350 km jest 2 km różnicy
u mnie podobnie

- Klubowicz
- Kontakt:
Ja nie zauważyłem różnicy...
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Ja juz kiedys pisalem o roznicy we wskazaniach.
Predkosciomierz tez zawyża wartosc srednio o 4km/h wzgledem gps-u
Predkosciomierz tez zawyża wartosc srednio o 4km/h wzgledem gps-u
Lancia Lybra SW 1.8 16VLX+ Navi
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps
Peuegot 307 SW HDI 110ps
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
A jesteś pewien, ze gps nie zaniża?
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Nat

Nie wiem Nat. Ponoc GPS jest dokladniejsza forma zmierzenia predkosci samochodu niz sam predkosciomierz ale...."Nat" pisze:A jesteś pewien, ze gps nie zaniża?
Lancia Lybra SW 1.8 16VLX+ Navi
Peuegot 307 SW HDI 110ps
Peuegot 307 SW HDI 110ps
mam to samo ale zauważyłem że głównie się to różni przy jeż\ździe w korkach że wtedy najbardziej liczniki się różnią