Lybra - pasek wielorowkowy
Lybra - pasek wielorowkowy
W zeszłym tygodniu w poniedziałek wymieniłem pasek wielorowkowy na nowy, pasek 120 zł + 100 zł za wymianę i jaki było moje zdziwienie, gdy po dzisiaj, po 7 dniach stwierdziłem, że nowy pasek jest popękany lub poprzecinany w poprzek do połowy szerokości na całej swojej długości. Na starym pasku nic takiego nie wystąpiło, więc nie bardzo wiem co się dzieje??? Znajomy powiedział, że mogli mi założyć nowy-stary sparciały pasek, który przeleżał za długo w magazynie. Jadę w środę do warsztatu zrobić borutę, stąd proszę o wszelkie rady w zakresie przyczyn takiego stanu rzczy.
świeżo upieczony...
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Lybra 1,9 jtd poprzecinany nowy pasek wielorowkowy???
Poprzecinany czy popękany? Bo stary pasek to raczej byłby popękany (krawędzie nie byłyby równe) a nowy tylko źle założony- może być pocięty.
BTW nie rób Boruty, ani Rokity też nie
BTW nie rób Boruty, ani Rokity też nie

Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Pochwal się jeszcze kto takie paski dojazdowe produkuje.
Nie pisz tylko " CONTI", bo mam wysokie mniemanie o nich i taki ostatnio w rozrządzie zakładałem.
Nie pisz tylko " CONTI", bo mam wysokie mniemanie o nich i taki ostatnio w rozrządzie zakładałem.
Jurek odszedł od nas na zawsze...
-
- Klubowicz
- Imię: Marek
- Kontakt:
Re: Lybra 1,9 jtd poprzecinany nowy pasek wielorowkowy???
Kartka papieru, olowek co by narysowac sobie przebieg paska miedzy kolkami, klucz (chyba 15) i 5 minut roboty dla KOMPLETNIE nieutalentowanego "podworkowego mechanika""mmilon" pisze:W zeszłym tygodniu w poniedziałek wymieniłem pasek wielorowkowy na nowy... 100 zł za wymianę

pozdro
pasek jest regularnie ponacinany na całej długości prawie do połowy szerokości, nacięcia występują co 3-4 cm:(, nie wiem kto jest producentem. Zobaczymy co powie Pan Mechanik jak to jutro zobaczy.
świeżo upieczony...
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Zanim zaczniesz robić burzę , poogladaj kółka , prawdopopodobnie "Pan Mechanik" pomagał sobie narzędziem i pozaginał i pokaleczył rowki na którymś z kółek - dlatego masz ponacinany pasek w regularnych odstępach
Jeżeli tak jest zrób awanturę na całego - czego Ci nie życzę

Jeżeli tak jest zrób awanturę na całego - czego Ci nie życzę

Po wizycie w warsztacie sprawy mają się tak, że do wymiany jest koło napinające 145 zł,( fakttycznie wygląda tak "\"), które doprowadziło do tego, że pasek przeskoczył o jeden rowek i tarł o obudowę przy innym kole, chyba tym od alternatora. No i oczywiście niezbędny będzie jeszcze jeden nowy pasek 120 zł. Na pytanie dlaczego nie wymieniono napinacza razem z paskiem, mechanik stwierdził, że jak założył pasek wszystko było ok. W poniedziałek wymieniam napinacz i jeszcze raz pasek.
świeżo upieczony...
Witam,
Dla mnie rewelacja
Pozdrawiam
Dla mnie rewelacja

Pozdrawiam
to jeszcze napisz gdzie tacy... hehe.. fachowcy robia, co by niczyja wiecej lucynka nie wpadla w ich lapy...a tym bardziej pod srubokrety...
mmilon mam nadzieję że nie wymieniasz w tym samym warsztacie!!!!!!podaj gdzie to tacy faaaaachowcy żebysie na nich nie ...naciać..
pozdro...
pozdro...
była Lancia Kappa 2,4 TDs 1995r.
bylo Renault Espace 1,9DCI 2004r.
bylo Renault Laguna 2 1,9DCI 2002r.
jest Lancia k 2.0 155KM 1996
jest Renault Laguna 3 2.0DCI 2008r. 180KM 400Nm
bylo Renault Espace 1,9DCI 2004r.
bylo Renault Laguna 2 1,9DCI 2002r.
jest Lancia k 2.0 155KM 1996
jest Renault Laguna 3 2.0DCI 2008r. 180KM 400Nm