Lybra - komputer i radio, zmieniarka

gramer
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: gramer » 15 lut 2007, 23:23

Jak sie pytałem o taka zmieniarke w ASO to pan powiedzial 2.500zł!!!!!!!!!!!..polecam wiec koty w worku z Allegro :wink:

Lancia LYBRA 2.4JTD (srebrne SW, 2001r.)

Awatar użytkownika
sali90210
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: sali90210 » 21 mar 2007, 14:53

Same klopoty z ta zmieniarka!!! :x : cenzura :
Okazało się, że wszystkie kable były. Ten, który wystawał pod kierownicą szedł od radia i ten z bagażnika był zajebiście głęboko schowany pod wykładziną podłogi w tych samych okolicach co tamten (w okolicach bezpieczników). Wystrczyło je spiąć. :D

I tu od nowa SCHODY!!! Radio nie wykrywa zmieniarki Sony CDX-656. : cenzura : Zmieniarka w 100% sprawna, magazynek wysuwa się i chowa. W kilku miejscach dowiedziałem się, że są urządzenia, które mogą zgrać ze sobą radio i zmieniarkę, ale oczywiście do Lybry czegoś takiego nie ma. Mimo, iż kable wskazują na zmieniarkę Sony (uni-link + 2x chinch) - to fabryczne zmieniarki to hybrydy Sony i Grundig i oprócz oryginału nic innego nie zadziała!!! : cenzura : : cenzura : : cenzura :
Jak widzicie trochę się wkurzyłem :) Kto chce kupić zmieniarkę Sony CDX-656 w rewelacyjnym stanie - mi się nie przyda :cry:
Pozostaje chyba tylko kombinowanie z podpięciem MP3!
Mati
Lyberka 2.4 JTD
Fiat Ducato 2.5 D
Pozdrawiamy :)

Mart27

Post autor: Mart27 » 21 mar 2007, 15:01

"sali90210" pisze:Same klopoty z ta zmieniarka!!! :x : cenzura :
Okazało się, że wszystkie kable były. Ten, który wystawał pod kierownicą szedł od radia i ten z bagażnika był zajebiście głęboko schowany pod wykładziną podłogi w tych samych okolicach co tamten (w okolicach bezpieczników). Wystrczyło je spiąć. :D

I tu od nowa SCHODY!!! Radio nie wykrywa zmieniarki Sony CDX-656. : cenzura : Zmieniarka w 100% sprawna, magazynek wysuwa się i chowa. W kilku miejscach dowiedziałem się, że są urządzenia, które mogą zgrać ze sobą radio i zmieniarkę, ale oczywiście do Lybry czegoś takiego nie ma. Mimo, iż kable wskazują na zmieniarkę Sony (uni-link + 2x chinch) - to fabryczne zmieniarki to hybrydy Sony i Grundig i oprócz oryginału nic innego nie zadziała!!! : cenzura : : cenzura : : cenzura :
Jak widzicie trochę się wkurzyłem :) Kto chce kupić zmieniarkę Sony CDX-656 w rewelacyjnym stanie - mi się nie przyda :cry:
gdzieś wyżej przestrzegałem że sony nie gra z radiem w Lybrze
w wersji navi szukaj becker'a (ceny ok 450 PLN) do wersji bez navi grundig (od 250 PLN)
sprawdź na włoskim eBayu - można tam sporo kupić do Lybry

Awatar użytkownika
sali90210
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: sali90210 » 21 mar 2007, 20:49

"Mart27" pisze:gdzieś wyżej przestrzegałem że sony nie gra z radiem w Lybrze
w wersji navi szukaj becker'a (ceny ok 450 PLN) do wersji bez navi grundig (od 250 PLN)
sprawdź na włoskim eBayu - można tam sporo kupić do Lybry
A widzisz tu sporo osób pisało różne wersje i mi akurat podpasowała nie ta co trzeba :(
Mati
Lyberka 2.4 JTD
Fiat Ducato 2.5 D

Awatar użytkownika
letnik22
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: letnik22 » 21 mar 2007, 22:45

"sali90210" pisze: I tu od nowa SCHODY!!! Radio nie wykrywa zmieniarki Sony CDX-656. :
Sali, zmierarka sony musi mieć "T" w nazwie, pasują te od 59 do chyba 72. Model 62 jest to to samo co becker, bo sony ją robiło na zlecenie beckera.
Mi przed wypadkiem podłaczyli mp3 kabelkiem, tak jak z fotorelacji na liście. Z radiem z navi to nie zadziałało :(
chyba pozostaje podłaczenie mp3 przez przejsciówkę-kasetę.

gramer
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: gramer » 21 mar 2007, 23:22

Spróbuje w weekend spiąć te kabelki..i mam nadziej,ze mój sony T65 zacznie działac,bo jak nie to tez sie : cenzura :

Mart27

Post autor: Mart27 » 22 mar 2007, 9:09

"letnik22" pisze:
"sali90210" pisze: I tu od nowa SCHODY!!! Radio nie wykrywa zmieniarki Sony CDX-656. :
Sali, zmierarka sony musi mieć "T" w nazwie, pasują te od 59 do chyba 72. Model 62 jest to to samo co becker, bo sony ją robiło na zlecenie beckera.
Mi przed wypadkiem podłaczyli mp3 kabelkiem, tak jak z fotorelacji na liście. Z radiem z navi to nie zadziałało :(
chyba pozostaje podłaczenie mp3 przez przejsciówkę-kasetę.
nie jest tak do końca - niestety
sam testowałem zmieniarki sony CDX T-60 i T-62 i nic :(
szukaj Becker do wersji z navi i Grundiga do wersji bez - sprawdzone info...

gramer
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: gramer » 22 mar 2007, 15:27

ale T65 nie sprawdzales,nie>???wiec jest dla mnie nadzieja :)

Awatar użytkownika
Petrus
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Petrus » 22 mar 2007, 15:34

Czy Waszego problemu nie załatwiłby transmiter FM?
Moja poprzednia LYBRA DEL SOLE.
Nie śmieję się z tych, którzy jeżdżą VW.
Śmieję się z tych, którzy się tym szczycą.

Awatar użytkownika
letnik22
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: letnik22 » 22 mar 2007, 15:46

można też kupić zmieniarkę jvc z nadajnikiem radiowym i osobnym pilotem do obsługi zmieniarki.

Awatar użytkownika
sali90210
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: sali90210 » 30 mar 2007, 18:29

Wracając jeszcze raz do temetu kabla, bo była prośba o dokładniejsze wyjaśnienie:
Tej części kabla, która idzie z bagażnika to szukaj zaraz na prawo od progu. Trzeba odkręcić próg (1 śrubka poniżej dźwigni otwierania maski i kilka zatrzasków) i grzebać :roll: bliżej tej cholernej dźwigni (bliżej górnej części tej osłony, którą już zdjąłeś chwilę wcześniej). Ten kabel kończy się taką okrągłą wtyczką-gniazdem z kilkoma dziurkami na bolce, które wystają z drugiej części kabla(tej co idzie od radia). :lol: Kabel jest oczywiście czarny! Tylko nie zniechęcaj się - musisz naprawdę mocno odgiąć wykładzinę od progu w stronę pedałów!!!
Jeśli chodzi o część od radia - to jak odkręcisz tą obudowę pod całą kolumną kierownicy to tam musisz sięgnąć trochę głębiej i w górę - z tym naprawdę nie powinno być problemu.
A teraz złe wiadomości :lol: - pisałem o zmieniarce Sony CDX-656, którą kupiłem na darmo. Udało mi się sprzedać 8) , więc kupiłem kolejną. Koleś zapewniał, że na 1000 % pasuje do Lybry i wielki ch... Wydałem kupe kasy na Beckera Silverstone BE 2660 i *** też nie działa (na pewno sprawna)!!!! :cry: :x
Mati
Lyberka 2.4 JTD
Fiat Ducato 2.5 D

Awatar użytkownika
donat2000
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Phedra, W-wa

Re: Lybra - komputer i radio, zmieniarka

Post autor: donat2000 » 29 paź 2012, 11:06

Mam pytanie czy komuś udało się włożyć zmieniarke dvd do lybry kombi bez navi i tel?
Lancia Phedra 2.2 128KM 2005

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio & Navi”