Das Auto i wtopa
- ArtoKucior
- Forumowicz/ka
- Imię: Artur
Re: Das Auto i wtopa
Gdzieś czytałem, że chodzi o dane w katalogach podawanych...Ktoś robił test i sprawdzali moc i moment na jakimś tedeiku odłączając "chyba" tylne czujniki abs...wyszło im, że auto traciło ledwie do 5KM mocy i 20Nm momentu....podobno
Będzie:
Jest:
Lancia Thesis 3,0V6 Emblema 2003r.
Alfa Romeo 166 2,4 JTD Progression 2004r.
Była:
Alfa Romeo 166 2,4 JTD Progression 2000r.
Lancia Thesis 2,0TB lpg Emblema 2002r.
Lancia Thesis 2,4 JTD Emblema 2004r.
Lancia Dedra 2,0tds 1993r.
Jest:
Lancia Thesis 3,0V6 Emblema 2003r.
Alfa Romeo 166 2,4 JTD Progression 2004r.
Była:
Alfa Romeo 166 2,4 JTD Progression 2000r.
Lancia Thesis 2,0TB lpg Emblema 2002r.
Lancia Thesis 2,4 JTD Emblema 2004r.
Lancia Dedra 2,0tds 1993r.
- Vader_Lord
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Arek
Cześć.
Już gdzieś wyczytałem że od stycznia ruszy akcja serwisowa. W Polsce 190 tyś VW do poprawki, na jeden serwis z autoryzacją VW przypadnie ponad 1000 aut
Ciekawe może zrobić jakieś papiery na mechaniora i się zatrudnić ??
Moja "stara" (czytaj żona) ma VW B7 też do poprawki, powiem wam jak to wyjdzie, jak już ją wezwą (i tak ja będę w serwisie:)) !
Sam do nie dawna miałem dwie B6 (czarną i złotą) w sumie zrobiłem nimi 140 tyś i uważam, że na tym modelu skończył się Passat. Ostatniego jak sprzedałem to mało się nie poryczałem.
Miłego dnia.
PS. Trzymam od pół roku kciuki żeby koncern VAG się wywalił do góry kołami - czytaj zbankrutował. Pani Merkel miała by poważny problem, euro by się zwaliło na łeb itp. oj działo by się.
"Niech MOC będzie z wami" Vader_Lord
Już gdzieś wyczytałem że od stycznia ruszy akcja serwisowa. W Polsce 190 tyś VW do poprawki, na jeden serwis z autoryzacją VW przypadnie ponad 1000 aut
Ciekawe może zrobić jakieś papiery na mechaniora i się zatrudnić ??
Moja "stara" (czytaj żona) ma VW B7 też do poprawki, powiem wam jak to wyjdzie, jak już ją wezwą (i tak ja będę w serwisie:)) !
Sam do nie dawna miałem dwie B6 (czarną i złotą) w sumie zrobiłem nimi 140 tyś i uważam, że na tym modelu skończył się Passat. Ostatniego jak sprzedałem to mało się nie poryczałem.
Miłego dnia.
PS. Trzymam od pół roku kciuki żeby koncern VAG się wywalił do góry kołami - czytaj zbankrutował. Pani Merkel miała by poważny problem, euro by się zwaliło na łeb itp. oj działo by się.
Prawie szczęśliwy posiadacz Lancii Voyager
- Sebastian
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Sebastian
Z tego co napisała Rzeczpospolita wynika, że fałwej i spółka w USA jest (chwilowo?) skończony: skala rozkręcającego się skandalu już ich przerosła, a amerykańce ciągle dosypują do piecyka.
Znamiennym jest, że inne firmy nie rozszarpały folcwagenowców do cna. Pewnie się jeszcze kilku ciekawych rzeczy dowiemy.
Znamiennym jest, że inne firmy nie rozszarpały folcwagenowców do cna. Pewnie się jeszcze kilku ciekawych rzeczy dowiemy.
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Sławuś
- Kontakt:
po to żeby siedem tysięcy ludzi z VW Poznań z trzech zakładów (Antoninek, Wilda i Swarzędz) poszło na bruk i żeby wstrzymano budowę nowej fabryki VW pod Wrześnią (zatrudnienie 3 tys osób), żeby tysiące podwykonawców straciło kontrakty i żeby poprzez "euro by się zwaliło na łeb" nasi eksporterzy mieli mniejszy zyski a tym samym musieli ciąć na zatrudnieniu itp itd???... za to trzymasz kciuki...Vader_Lord pisze:
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)
- Duch-Dziadka
- Klubowicz
Jako użytkownik takiego auta chce powiedzieć, że już 3 tygodnie temu przyszły do mnie przeprosiny.
Miło z ich strony, bo nie przypominam sobie aby ktoś wcześniej mnie tak przepraszał
Są obawy, że będzie to niestety kosztem mocy w aucie, ale zobaczymy co czas przyniesie...
Miło z ich strony, bo nie przypominam sobie aby ktoś wcześniej mnie tak przepraszał
Są obawy, że będzie to niestety kosztem mocy w aucie, ale zobaczymy co czas przyniesie...
Giulietta Veloce 2016r
Natura nie lubi próżni. Może lukę na rynku wypełni jakiś Włoch?bassooner pisze:po to żeby siedem tysięcy ludzi z VW Poznań z trzech zakładów (Antoninek, Wilda i Swarzędz) poszło na bruk i żeby wstrzymano budowę nowej fabryki VW pod Wrześnią (zatrudnienie 3 tys osób), żeby tysiące podwykonawców straciło kontrakty i żeby poprzez "euro by się zwaliło na łeb" nasi eksporterzy mieli mniejszy zyski a tym samym musieli ciąć na zatrudnieniu itp itd???... za to trzymasz kciuki...Vader_Lord pisze:
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi błękitna
Lybra 2.0 comfotronic kombi srebrna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czerwona
Y10 1.1
Były: 3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD
Y10 1.1
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Sławuś
- Kontakt:
tja... na bank lancia... i będą robić dla nas lybry i thesiski
http://www.berbela.com/
Niech robią nigdy nie kupię żadnego zasranego niemcabassooner pisze:tja... na bank lancia... i będą robić dla nas lybry i thesiski
pozdrawiam
LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
No to się uśmiałem. Wagen znalazł genialny sposób na rozwiązanie problemów - magiczna strumienica.
Ta oto plastikowa rurka z kratką jest odpowiedzią na wszystkie bolączki i nadmierne spalanie. Ma sprawić, że przepływomierz powietrza będzie dokładniej owo przepływające powietrze liczył.
Jeżeli liczy tak niedokładnie, to po co w ogóle przepływomierz, przecież można równie dobrze obliczać ilość powietrza algorytmem w oprogramowaniu.
Brawa dla inżynierów, którzy tworzyli skomplikowane oprogramowanie wykrywające kiedy stamochód jest testowany, a nie wpadli na pomysł zastosowania takiej magicznej kratki, strumienicy znaczy.
Ciekawe, co będzie następne, magnetyzer? Jonizator powietrza do zapalniczki?
Ta oto plastikowa rurka z kratką jest odpowiedzią na wszystkie bolączki i nadmierne spalanie. Ma sprawić, że przepływomierz powietrza będzie dokładniej owo przepływające powietrze liczył.
Jeżeli liczy tak niedokładnie, to po co w ogóle przepływomierz, przecież można równie dobrze obliczać ilość powietrza algorytmem w oprogramowaniu.
Brawa dla inżynierów, którzy tworzyli skomplikowane oprogramowanie wykrywające kiedy stamochód jest testowany, a nie wpadli na pomysł zastosowania takiej magicznej kratki, strumienicy znaczy.
Ciekawe, co będzie następne, magnetyzer? Jonizator powietrza do zapalniczki?
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Y10 1.1
Y10 1.1
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
No jakże to? Turbinka Kowalskiego, oczywiście.
W końcu folcfagen zastosuje nieawaryjne turbo
W końcu folcfagen zastosuje nieawaryjne turbo
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
- Pawcio78
- Forumowicz/ka
- Imię: Paweł
Das Auto i wtopa
Genialne w swej prostocie: mniejszy przelot=mniej powietrza. Mniej powietrza=mniejsza dawka paliwa. Mniejsza dawka paliwa=mniej trucizny ale i mniej mocy. Rewelacja!
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM 2000r. , Y 1.2 60KM 2001r. , Delta 4WD HF turbo 2.0 8V 165KM 1987r.
jest: Lybra 1.8 131KM 2000r. , Y 1.2 60KM 2001r. , Delta 4WD HF turbo 2.0 8V 165KM 1987r.
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Idąc tym tropem, mają szansę na szybkie wdrożenie ziroł emyszyn kaa. Wystarczy całkowicie odciąć dopływ powietrzaPawcio78 pisze:Genialne w swej prostocie: mniejszy przelot=mniej powietrza. Mniej powietrza=mniejsza dawka paliwa. Mniejsza dawka paliwa=mniej trucizny ale i mniej mocy. Rewelacja!
Pozdrawiam
Nat
Nat