Naprawdę uwierzcie mi, większych bzdur nie czytałem:zbyszek55 pisze:Witam
Ramzes II napisał;z powietrza bierze się moment obrotowy; ok,tylko dlaczego powietrze wychodzące
z turbiny trafia do wąskich rurek chłodnicy pow.gdzie jest tłumione i się grzeje ?
Co prawda przepływające powietrze z zewnątrz chłodzi je ,tylko dlaczego ta chłodnica jest tak schowana ?
Co innego , gdyby ta chłodnica była umiejscowiona całą powierzchnią za grilem ,albo dodatkowym
wlotem powietrza.
Spaliny z EGR wchodzą do kolektora ssącego pod kątem prostym i rozchodzą się na prawo i lewo .
Czy nie wypychają -tłumią powietrze wchodzące do kolektora ssącego ?
W nowszych silnikach jest chłodnica spalin z EGR,w CF2 nie szkoda .
Pozdrowienia
Zbyszek55 z Bydgoszczy
Lancia Lybra sw 2,4 CF2
powietrze wychodzące z turbiny trafia do wąskich rurek chłodnicy pow.gdzie jest tłumione i się grzeje
Spaliny z EGR wchodzą do kolektora ssącego pod kątem prostym i rozchodzą się na prawo i lewo. Czy nie wypychają -tłumią powietrze wchodzące do kolektora ssącego ?
Nawet nie będę sie do tego odnosił, bo ogarneła mnie czarna rozpacz jak to przeczytałem.
Dodam ze CF2 też ma chłodzone spaliny króte przechodzą przez karbowaną, stalową rurkę. pełni ona rolę chłodnicy.
Więcej nie pisze, bo słuchacie mnie jak krowa grzmotów. Wszystko zostało napisane. A do farmazonów odnosił się nie będe.