[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: maciej_ignys » 13 paź 2016, 15:28

Spada dynamika wzrostu PKB, spada drastycznie poziom inwestycji i nastroje inwestorów i to jest wyznacznik a nie zaciesz z matematycznej ekwilibrystki wynikającej ze spadającego euro. Okres inwestycyjny jest uzależniony od rodzaju inwestycji i dla mnie z giełdą wiązał się dość długoterminowo, szczególnie w okresie wysokich dywidend, teraz (również dzięki tym błaznom, ale przede wszystkim ze względu na algorytmy) kojarzy mi się z Forexową jazdą. Trudno zatem mówić o okresie który będzie czytelnie obrazował zmiany i procesy. Jakby tego nie ujmować to tylko matematyczna ekwilibrystka nie będąca żadnym stanu gospodarki odzwierciedleniem.

Ale łycha jest łycha i "dwudziestka" schodzi do 1739 - czuję już ten smak dymu i delikatną karmelową górę :lol:

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 14 paź 2016, 17:18

maciej_ignys pisze:Spada dynamika wzrostu PKB, spada drastycznie poziom inwestycji i nastroje inwestorów i to jest wyznacznik a nie zaciesz z matematycznej ekwilibrystki wynikającej ze spadającego euro. Okres inwestycyjny jest uzależniony od rodzaju inwestycji i dla mnie z giełdą wiązał się dość długoterminowo, szczególnie w okresie wysokich dywidend, teraz (również dzięki tym błaznom, ale przede wszystkim ze względu na algorytmy) kojarzy mi się z Forexową jazdą. Trudno zatem mówić o okresie który będzie czytelnie obrazował zmiany i procesy. Jakby tego nie ujmować to tylko matematyczna ekwilibrystka nie będąca żadnym stanu gospodarki odzwierciedleniem.

Ale łycha jest łycha i "dwudziestka" schodzi do 1739 - czuję już ten smak dymu i delikatną karmelową górę :lol:
"Spada dynamika wzrostu PKB, spada drastycznie poziom inwestycji i nastroje inwestorów" - skąd masz takie informacje :?: :?: :?:

Rozumiem, że jak dane podaje ja, to mamy do czynienia z matematyczną ekwilibrystyką a jak Wyborcza to jest to hipoteza, niemalże objawienie i należy się pochylić i zastanowić i biada rzeczywistości jak się nie dopasuje do wizjonerów z Czerskiej.

Przynajmniej nasz zakład jest obiektywny. Jak WIG20 w dniu Krzywańca zaczynać się będzie od 16 to ja stawiam; jak od 17 - Ty. :)

Sprawa jest jasna.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 14 paź 2016, 20:08

były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 15 paź 2016, 7:33

darbo pisze:Nooo... prawdziwa dobra zmiana : ok2 :

http://wpolityce.pl/polityka/311746-kon ... ywatyzacji
Zobacz jak wybiórczo traktujesz prasę i dajesz się manipuliwać :) a nie napisali, że dużą wkładkę w postawieniu zarzutów Marzenie K. Odegrał warszawski ratusz? Cały splendor spadł na Kamińskiego.
Jak tam liniowy, korzystarz jako przedsiębiorca czy nie?

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 15 paź 2016, 8:22

luka pisze:

Zobacz jak wybiórczo traktujesz prasę i dajesz się manipuliwać :) a nie napisali, że dużą wkładkę w postawieniu zarzutów Marzenie K. Odegrał warszawski ratusz? Cały splendor spadł na Kamińskiego.
Główną rolę w ujawnianiu afery reprywatyzacyjnej odegrało lewicowe Stowarzyszenie Miasto Jest Nasze, które od wielu lat bada sprawę, występuje w obronie obywateli i próbuje dobijać się do Ratusza z informacjami na ten temat - bezskutecznie niestety.

Warszawski Ratusz - jeden z głównych negatywnych bohaterów tej afery - przez wiele lat nie zrobił nic a zdaniem niektórych po cichu akceptował patologie. Jeżeli teraz zmuszeni przez działania aparatu państwowego, opinii publicznej, organizacji pozarządowej, mediów (w tym GW ) coś w tej sprawie robią to raczej nie dam im za to laurki - wybacz.

HGW pozostanie już na zawsze ikoną przekrętów nawet jak ponosi tylko odpowiedzialność polityczną.

Co do liniowego to nie stosuje.

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 15 paź 2016, 12:16

darbo pisze:
luka pisze:

Główną rolę w ujawnianiu afery reprywatyzacyjnej odegrało lewicowe Stowarzyszenie Miasto Jest Nasze, które od wielu lat bada sprawę, występuje w obronie obywateli i próbuje dobijać się do Ratusza z informacjami na ten temat - bezskutecznie niestety.

Warszawski Ratusz - jeden z głównych negatywnych bohaterów tej afery - przez wiele lat nie zrobił nic a zdaniem niektórych po cichu akceptował patologie. Jeżeli teraz zmuszeni przez działania aparatu państwowego, opinii publicznej, organizacji pozarządowej, mediów (w tym GW ) coś w tej sprawie robią to raczej nie dam im za to laurki - wybacz.

HGW pozostanie już na zawsze ikoną przekrętów nawet jak ponosi tylko odpowiedzialność polityczną.

Co do liniowego to nie stosuje.
Fajnie, że w przytoczonym przez ciebie linku ładnie to wszystko o czym mówisz, opisują. :) Piszesz o manipulacjach GW, pokazałem ci przykład, jak to inne media są krystaliczne. Ponadto jak piszesz opisała to GW, poszukaj "W sieci" jakąś aferkę rządzących, ewentualnie krytykę.

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 15 paź 2016, 15:28

luka pisze:
Fajnie, że w przytoczonym przez ciebie linku ładnie to wszystko o czym mówisz, opisują. :) Piszesz o manipulacjach GW, pokazałem ci przykład, jak to inne media są krystaliczne. Ponadto jak piszesz opisała to GW, poszukaj "W sieci" jakąś aferkę rządzących, ewentualnie krytykę.
Luka no proszę. Zdajesz sobie sprawę pomiędzy przemilczaniem niewygodnych faktów a prymitywną manipulacją.

Popatrz poniżej. Czy Michnik autoryzował ten wywiad? Der Spiegel. Polski intelektualista.

https://7dni.wordpress.com/2016/10/12/a ... -rodzicow/

lub tu:

http://wpolityce.pl/polityka/311749-o-c ... e-klamstwo

Może to jakaś dziennikarska pomyłka. Ale jakoś mi dziwnie pasuje do formy intelektualnej naczelnego GW. :)
gw.jpg
adaś.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 15 paź 2016, 20:54

Chyba nie warto dalej w to brnąć, bo jeżeli w niewygodnej dla ciebie sytuacji jest przemilczeniem, to w pasującej jest manipulacją. To był przykład na szybko, nie chce mi się nawet szukać innych.

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 15 paź 2016, 21:07

Idąc tropem linkowym, taki genialny skecz :D

[youtube][/youtube]
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 15 paź 2016, 21:11

luka pisze:Chyba nie warto dalej w to brnąć, bo jeżeli w niewygodnej dla ciebie sytuacji jest przemilczeniem, to w pasującej jest manipulacją. To był przykład na szybko, nie chce mi się nawet szukać innych.

Nie rozumiemy się. Nie pierwszy raz i nie ostatni.

Awatar użytkownika
Snail
Sekretarz
Sekretarz
Imię: Paweł

Post autor: Snail » 15 paź 2016, 21:22

Dudi pisze:Idąc tropem linkowym, taki genialny skecz :D

[youtube][/youtube]
:lol: :lol: :lol:
Jadę do Warszawy...w takim układzie i ja mam szanse...
Mam kilka garniturów : yesyes :
Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 15 paź 2016, 22:16

Dobre : ok2 : :lol:

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 16 paź 2016, 14:33

"Komunikat Ministerstwa Prawdy nr 585: Rodzice Adama Michnika"
[youtube][/youtube]
"Michnik kłamie! Michnik kłamie! - takie podłe, oszczercze, reakcyjne kwakanie rozniosło się echem po Internetach. Wszystko przez wywiad, którego nadredaktor Gazety Wyborczej udzielił magazynowi Der Spiegel. W wywiadzie tym wyjawił smutną prawdę, że jego rodzice zginęli w Holokauście. Co innego jednak mówi zdobycz postępowego świata, czyli Wikipedia, zdaniem której Helena Michnik zmarła w 1969 roku a Ozjasz Szechter dopiero w 1982 roku. Nie ma w tym jednak żadnej sprzeczności, bo chodzi o to, że owszem przeżyli, ale tak naprawdę zginęli. Zresztą w wywiadzie dla niemieckiej gazety nie warto wchodzić w takie niuanse. Najważniejsza jest Demokracja. I dla niej środowisko Gazety Wyborczej gotowe jest zrobić wszystko. Zarówno wskrzesić księdza Tischnera jak i uśmiercić Ozjasza Szechtera. Najlepiej rękoma polskich antysemitów w polskim obozie, w którym nigdy nie był, ale przecież zawsze mógł być. Byłyby to piękny, wzruszający motyw do kolejnego niemieckiego serialu. By żyło się lepiej! By żyło się lepiej wszystkim!"
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 16 paź 2016, 23:54

natknąłem się przypadkowo na ciekawy artykuł na temat Rosomaka... w tym świetle unieważniony przetarg na francuskie śmigłowce, słowa Sikorskiego o "robieniu amerykanom laski" oraz dzisiejszy wywiad z gen. Skrzypczakiem maluje mi świat w nieco innych kolorach... smutne to, tym bardziej że od corocznego poligonu nie uchylam się L4...

http://www.altair.com.pl/magazines/arti ... cle_id=217
Ostatnio zmieniony 17 paź 2016, 0:01 przez bassooner, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartek
Kontakt:

Post autor: Bartek-Lodz » 16 paź 2016, 23:57

Ja to bym się ciężko zdziwił jak w tym naszym grajdole jakiś przetarg byłby nieustawiony. Ogólnie wszyscy wiedzą, że przetargi są ustawiane i koniec.
Wynajem aut, auta do ślubu - imprezy okolicznościowe - pojazdy zastępcze z OC sprawcy - pomoc w dochodzeniu roszczeń od ubezpieczycieli
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”