No raczej odwrotnie przy większych prędkościach daje susyskinner pisze:zawieszenie "sztywnieje" przy wyzszych predkosciach. tak ma byc. miekkie jest ponizej 100 km/h czy coś w tym stylu.
Ja tak mam i jest gut,bez błędu
No raczej odwrotnie przy większych prędkościach daje susyskinner pisze:zawieszenie "sztywnieje" przy wyzszych predkosciach. tak ma byc. miekkie jest ponizej 100 km/h czy coś w tym stylu.
Co mnie zasada ja mówię jak jest u mnieLUKIThesis pisze:Cała zasada działania jest opisana chyba nawet w instr. obsł.
Zawieszenie jak i wspomaganie kierownicy jest zależne od stylu jazdy. Spokojna-zawieszenie miękkie komfortowe, dynamiczna-zawieszenie sztywne . Wspomaganie się zmniejsza-"sztywnieje" ze wzrostem prędkości i tak też jest z zawieszeniem.
Tylko jeśli ktoś ma Variosteer, co nie było standardemLUKIThesis pisze:Wspomaganie się zmniejsza-"sztywnieje" ze wzrostem prędkości
A widzisz,dobrze że jesteś Duchu mójrain pisze:Tylko jeśli ktoś ma Variosteer, co nie było standardemLUKIThesis pisze:Wspomaganie się zmniejsza-"sztywnieje" ze wzrostem prędkości
Ty masz,nie!LUKIThesis pisze:Tak Piotrek racja, jak ktoś ma Variosteer i skyhook
Zapodaj,zobaczę czy ja mam,bo nie wiem o czym mowa nawetLUKIThesis pisze:Tak mam
To 100% mamLUKIThesis pisze:Z amortyzatorami to raczej wiesz, że skyhook-i mają przewodziki wychodzące z tłoka górą
No i mam
To widziałem na allegro przy którymś,ja tego na pewno nie mamzaś do variosteer to jak dobrze pamiętam to magiel się różni, coś chyba nawet było na forum. Mój magiel ( variosteer ) w thesis ma doprowadzoną wiązkę. Kość jest na maglu w okolicach wprowadzenia drążka kierowniczego w magiel.
LUKIThesis pisze:Nie, na pewno, ale jak są luzy na zawieszeniu to nierówności są bardziej wyczuwalne, pomijam już fakt z rozmiarem felunku i kapci.
A jak ma Artur w swojej? Też na nierównościach ma taki efekt jak u Ciebie ? Jeśli nie to podmieńcie centralki i zobaczysz. Jeśli będzie poprawa to możesz zastosować się do opisu Wioli i jej Męża.