Lybra - problemy z kluczykiem/nadajnik fal radiowych
[ Lybra ] problemy z kluczykiem, tematy połączone
w kluczyku jest taki kluczyk po otwarciu scyzoryka jest widoczny
pozdrawiam Marek vel Trigo .. chwilowo bez Lybry ale za to Sprinter - kontener na 8 palet a jakby ktoś chciał teściową wyekspediować -służę pomocą
masz czas ? zajrzyj:https://www.facebook.com/Quadratura-339116226208598
masz czas ? zajrzyj:https://www.facebook.com/Quadratura-339116226208598
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
diabli wiedzą, z którego roku ma proper tę Lybrę."trigo" pisze:w kluczyku jest taki kluczyk po otwarciu scyzoryka jest widoczny
"scyzoryk" był (bodajże) od 2002 roku...
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Doszedłem jak rozebrać klucz "scyzoryk". Trzeba odkleić znaczek lancii który jest przyklejony na taśmę dwustronną, pod znaczkiem znajduję się wkręt po którego odkręceniu można rozłożyć klucz.
POZDRAWIAM PROPER
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Mi skończyła się bateria w kluczyku. Po wymianie teraz raz otwiera raz nie , świeci się dioda ciągle lub krótko i otwiera kiedy tylko chce. Szukałem na ten temat cosik i znalazłem tu, podjade do dobrego elektryka i zobaczymy co on na to poradzi
Pozdrawiam.

LANCIA LYBRA SW 2.4 jtd 00r.
podjedź do aso - zakodowanie klucza "na odpalenie" to kilka chwil przy podłączonym kompie (musisz mieć wszystkie kluczyki przy sobie!). żeby mógł uz-/rozbrajać alarm panowie potrzebują jeszcze kilku chwil więcej bo jest jeszcze jedno zabezpieczenie w postaci hasła. cała operacja nie potrwa więcej niż 10-15 min o ile mówimy tu o przypadku, że zajmie się tym człowiek, który wie co ma zrobić"mmilon" pisze:pozostając w temacie kluczy do lybry, mam następujące pytanie: Jak zakodować nieużywany dotąd klucz? Do mojej Lybry mam trzy klucze, w jednym (tym dotychczas używanym) zaczyna mi się psuć pilot, jest jakieś zwarcie i po 2 miesiącach bateria się rozkraczyła. Drugi klucz wydaje się być nieużywany, ale...
1. pilot po naciśnięciu mruga diodą, ale drzwi nie otwiera;
2. po wsadzeniu klucza do stacyjki i przekręceniu do pozycji 1 nie gaśnie żółta lampka z kluczem i auto nie chce zapalić.
Byłem dzisiaj we Wrocławiu na Poznańskiej 15 gdzie jest specjalista od kodowania, ale gość wczoraj wyjechał na dwutygodniowy urlop, więc pomyślałem, że może to nie jest jakaś tajemna wiedza elektroniczna i ktoś mi pomoże.
pozdrawiam mmilon

Lybra SW LX 2.4 JTD
fotoblog
fotoblog
co do kodowania immo /pod warunkiem posiadania karty kodowej do immo/emczo ma rację ale żeby alarm śmigał musisz mieć kod do centralki alarmu i wszystkie kluczyki które chcesz zapamiętać no oczywiście sprawne piloty w tych kluczykacz.zapraszam do jel-caru.cena zalodowania to 90-100 PLN.Ostatnio z centralka silnika mi się wysypała bo partacza byli przede mną i cała operacja trwała dwa dni plus dłubanie za pomocą kabelków w domu straszna lipa
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
w mojej Lybrze 2.0, 2000 r. nagle przestał mi działać kluczyk od centralnego zamka, wymieniłem baterie, dioda mruga, niestety nie otwiera zamka. Drugi kluczyk działa bez problemu. Jak mozna kluczyk zakodować drugi raz
Prosze o pomoc
Prosze o pomoc
normalnie od wczoraj mam to samo - dokładnie te same objawy"shat" pisze:w mojej Lybrze 2.0, 2000 r. nagle przestał mi działać kluczyk od centralnego zamka, wymieniłem baterie, dioda mróga, niestety nie otwiera zamka. Drugi kluczyk działa bez problemu. Jak mozna kluczyk zakodować drugi raz
Prosze o pomoc
Trzeba oblecieć lutownicą wszystkie elementy na płytce (w celu wyeliminowania zimnych lutów itp i aby nie rozbierać kluczyka po kilka razy) a następnie dolutować kabelki od płytki do blaszek stykających sie z baterią.
U mnie pomogło
U mnie pomogło

"DZIDA" pisze:normalnie od wczoraj mam to samo - dokładnie te same objawy"shat" pisze:w mojej Lybrze 2.0, 2000 r. nagle przestał mi działać kluczyk od centralnego zamka, wymieniłem baterie, dioda mróga, niestety nie otwiera zamka. Drugi kluczyk działa bez problemu. Jak mozna kluczyk zakodować drugi raz
Prosze o pomoc
odżył sam z siebie i działa w miarę OK
potrzebny do ponownego/jak i nowego pilota/ zakodowania kod do centralki centralnego zamka 

no nie wiem, zmieniłem baterie i kluczyk dziala. Nie wierze zeby z kadza wymiana baterii trzeba bylo kodowac kluczyk, bzdura by to byla wierutna
Lybra SW Lx 2.4 JTD , YZF 750 R

ten model tak ma..."shat" pisze:w mojej Lybrze 2.0, 2000 r. nagle przestał mi działać kluczyk od centralnego zamka, wymieniłem baterie, dioda mróga, niestety nie otwiera zamka. Drugi kluczyk działa bez problemu. Jak mozna kluczyk zakodować drugi raz
Prosze o pomoc
wymiana baterii nie ma wpływu na działanie pilota, po wymianie powinno być OK. Miałem taki sam scenariusz. Problem jest w kluczyku tj. lutach zimnych.
Kolega z forum pomógł mi odzyskać władzę na drugim pilotem, ale jego zasięg i częstotliwość działania jest ... budzi zastrzeżenia. Z tego co wiem był wypust z błędem i jeżeli pierwotny właściciel zgłosił sie w terminie do serwisu ... wszystko zostało naprawione, jeżeli nie zgłosił sie .... to tacy jak my maja problem.
była - Lybra SW 2.4 JTD
jest - Scenic II 1.9 dCi
Zapraszam na stronkę mojej połowicy
Praca bez doświadczenia. Zarabiaj lub oszczędzaj
jest - Scenic II 1.9 dCi
Zapraszam na stronkę mojej połowicy

Praca bez doświadczenia. Zarabiaj lub oszczędzaj
niejednokrotnie wyjmowałem baterię i nic nie musiałem kodować"Nat" pisze:Kluczyk po wymianie baterii trzeba ponownie zakodować.
Shatowi nie pomogę, bo nie wiadomo, skąd pochodzi (uzupełnij profil!), ale Warszawiakom mogę polecić dobry adres gdzie to zrobić.