kappa-wozi na boki

Awatar użytkownika
larry123
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

...

Post autor: larry123 » 12 maja 2008, 9:41

Przemo jak zwykle sprzedam ci złotą rade, ponieważ czuje z tobą nie widzialną wieź braterstwa lpg i palącego sie błędu silnika itp.

miałem dokładnie to samo, byłem wściekły i wkurzony że już przy prędkości 90 - 100 zaczynały sie cuda z autem !!

dla przemasa
zamiast wrzucać nie potrzebnie kasę w dup.....ę zakichanym profesjonalistom, znajdź dobry zakład zajmujący sie PROFESJONALNIE obsługa ogumienia i wyważ koło jeszcze raz, jak nie pomoże to w grę wchodzi także doważenie na aucie.

Pewnie letnie felgi masz aluminiowe a zimowe stalowe, dla testów możesz podmienić z letnich na zimówki i przekonasz się czy auto tańczy jak na parkiecie TVN-u :)

Awatar użytkownika
Przemo
Klubowicz
Klubowicz

Re: ...

Post autor: Przemo » 12 maja 2008, 10:21

"larry123" pisze:Przemo jak zwykle sprzedam ci złotą rade, ponieważ czuje z tobą nie widzialną wieź braterstwa lpg i palącego sie błędu silnika itp.

miałem dokładnie to samo, byłem wściekły i wkurzony że już przy prędkości 90 - 100 zaczynały sie cuda z autem !!
Nie rozumiem :roll:
Ford Fusion 1.4 TDCI
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM :)
Alfa Romeo 145 1.6 TS

skyblu
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: skyblu » 12 maja 2008, 10:34

"Przemo" pisze:
"larry123" pisze:Przemo jak zwykle sprzedam ci złotą rade, ponieważ czuje z tobą nie widzialną wieź braterstwa lpg i palącego sie błędu silnika itp.

Nie rozumiem :roll:
zacząć trzeba od podstaw od ogumienia, czy jest wyważone, czy jest powietrze czy opona, może zepsuta, jeżeli, załóż zimówki i sprawdż na nich czy takie same są objawy, noooo ludzie to podstawa , a nie pchać kasę w......
LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz

Awatar użytkownika
Piszczyk
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Rafał

kappa-wozi na boki

Post autor: Piszczyk » 12 maja 2008, 16:42

Mam identycznie w Themie, w dodatku czuje jak kierownica chodzi mi na boki nawet na idealnie prostej drodze drży niemiłosiernie-Stawiam na maglownice. Maglownice wogóle sie regeneruje, czy lepiej wymienić na druga ?
maglownice nową? nie wiem czy znajdziesz
jak ostatnio zapytałem w lublinie to facet zaproponował "nową" za 900PLN
ale jak oddam starą to 150PLN mniej - czyli ta moja stara pójdzie do regeneracji i znowu ktoś beknie 900.... za "nową" ....
...niewykonalność jakiegoś zadania jest tymczasowa i spowodowana jedynie złym doborem narzędzi...

jest :
DELTA I 1.6 GTi.e.`1992   w wiecznym remoncie
AR166 2,5 V6 `2000   holownik
HiLux 3.0d `2007   służbowy
Thesis 3,0V6 `2002   żony
Thema 2,8 PRV   powrót do przeszłości

Awatar użytkownika
topcio
Prezes Lancia Klub Polska

kappa-wozi na boki

Post autor: topcio » 12 maja 2008, 19:45

regeneruje się i jest cacy
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Obrazek

przemas81
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: przemas81 » 12 maja 2008, 21:58

dla przemasa
zamiast wrzucać nie potrzebnie kasę w dup.....ę zakichanym profesjonalistom, znajdź dobry zakład zajmujący sie PROFESJONALNIE obsługa ogumienia i wyważ koło jeszcze raz, jak nie pomoże to w grę wchodzi także doważenie na aucie.

sek ju larry za rade od tego jutro zaczne jak nic nie da to ogledziny co do felg to i letnie i zimowki mam na alusach - tych samych -

co domaglownicy to o nowj zapomniec uzywka kolo 450 a regenerowac sie gdzies da ale nie wiem gdzie jutro powinno byc wszystko wiadomo wiec na pewno dam znac

a co do lpg larry to blad jest jak byl za to po miesiacu szalenstwa z gazem sam go wyregulowalem i w trasie z jazda przezbydgoszcz na wlaczonej klimie przy predkosciach kolo 120kmh spalil mi--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------10 litrow lpg na 100 nic tylko cieszyc klaskac oczywiscie z lekka slabszy nie ma tego odejscia z klima ale ekonomicznie hihi : yesyes :

Pewnie letnie felgi masz aluminiowe a zimowe stalowe, dla testów możesz podmienić z letnich na zimówki i przekonasz się czy auto tańczy jak na parkiecie TVN-u :)
Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki

Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd

przemas81
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: przemas81 » 12 maja 2008, 21:59

dla przemasa

sek ju larry za rade od tego jutro zaczne jak nic nie da to ogledziny co do felg to i letnie i zimowki mam na alusach - tych samych -

co domaglownicy to o nowj zapomniec uzywka kolo 450 a regenerowac sie gdzies da ale nie wiem gdzie jutro powinno byc wszystko wiadomo wiec na pewno dam znac

a co do lpg larry to blad jest jak byl za to po miesiacu szalenstwa z gazem sam go wyregulowalem i w trasie z jazda przezbydgoszcz na wlaczonej klimie przy predkosciach kolo 120kmh spalil mi--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------10 litrow lpg na 100 nic tylko cieszyc klaskac oczywiscie z lekka slabszy nie ma tego odejscia z klima ale ekonomicznie hihi : yesyes :

Volvo xc 90- wół roboczy

Awatar użytkownika
topcio

kappa-wozi na boki

Post autor: topcio » 13 maja 2008, 19:45

Przemas81- o co chodzi?
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Obrazek

przemas81
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

kappa-wozi na boki

Post autor: przemas81 » 13 maja 2008, 21:50

"topcio1" pisze:Przemas81- o co chodzi?

totalna porazka zle wkleilem cytaty :oops:
Volvo xc 90- wół roboczy

Awatar użytkownika
maydayns
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maydayns » 14 maja 2008, 17:31

dla przemasa

Racja!! ja na letnich mialem takie bicie i pojechalem wywazyc, okazalo sie ze zadne z kol nie bylo dobrze wywazone, a w dodatku jedna felga byla wygieta... operacja prostowania i wywazania kol kosztowala 120zl ale teraz na rownej drodze jest tak spokojnie ze nawet maly kamyszek wyczuje pod kierownica, a autko przy 160/170 jedzie bardzo gladko:) dodam ze oponki przod 225/45, tyl 235/45....
Seat Leon

przemas81
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

kappa-wozi na boki

Post autor: przemas81 » 02 cze 2008, 22:10

odswiezam temacik
wiec po wszelkich badaniach zmianach opon przezucaniu przod tyl zamiana na inne dwukrotnym wywazeniu i tego typu podobnym wariacjom wyszlo ze do bani jest niestety maglownica z lewej strony ma luz wewnatrz tej gumowej oslony przy szybkich ruchach kierownica lewo prawo jest to wyczuwalne,wiec potwierdzily sie moje obawy -trzeba ja wymienic przy okazji wymienia plyn w ukladzie koszt niemaly uzywka kosztyje kolo 400 zl plus zbierznosc plus plyn i robocizna-pewnie z 8 stowek bekne koszt nie maly ale jezdzic trzeba jakos bede musial to przezyc :wink:
Volvo xc 90- wół roboczy

Awatar użytkownika
prezesjm
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Janusz

kappa-wozi na boki

Post autor: prezesjm » 03 cze 2008, 7:35

Hmm, jak masz luz pod osłoną to może lepiej wymień drążek kierowniczy razem z przegubem który na nim jest a nie maglownicę. Koszt około 60 pln.

Awatar użytkownika
topcio

kappa-wozi na boki

Post autor: topcio » 03 cze 2008, 14:18

drążek kierowniczy w intercars OCAP kosztuje 121,91 ale to i tak taniej
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Obrazek

Awatar użytkownika
prezesjm
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Janusz

kappa-wozi na boki

Post autor: prezesjm » 03 cze 2008, 21:29

a tu lub tu mają po około 60 pln

Awatar użytkownika
topcio

kappa-wozi na boki

Post autor: topcio » 04 cze 2008, 18:36

kurnia przy max zniżce zaplaciłbym 73 pln w inter- to jak oni uzyskują cenę 60 pln i to się im opłaca ... ?
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie i hamulce”