Lybra - otwieranie szyb z pilota

Awatar użytkownika
Yogi Mis
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Re: Lybra - otwieranie szyb z pilota

Post autor: Yogi Mis » 30 maja 2010, 10:13

Ten typ tak chyba ma. U mnie podobna sytuacja, tyle że zdarza się rzadko. Przykładowo: po podróży z dwójką dzieci i w różnym stopniu pootwieranymi szybami wysiadam i chcę sobie domknąć szyby z pilota. I wtedy trzy się zamykają a jedna idzie w dół do oporu. Hmmm. Wciskam przycisk zamykania drugi raz i nie dzieje się nic (czwarta się nie domyka). Wciskam więc przycisk otwierania i przytrzymuje. Trzy się otwierają a czwarta się zamyka. : cenzura : : cenzura : Wsiadam do samochodu i zamykam wszystkie szyby ręcznie. : cenzura : : cenzura : : cenzura : Idę do domu. Na drugi dzień wszystko działa tak jak w książce pisze. Inny przypadek: jadę sobie i chcę sobie otworzyć szybę. Naciskam przycisk i opuszcza się szyba o jakieś 2cm, znowu naciskam i znowu 2 cm i tak do samego dołu. Po bliżej nie określonym czasie wszystko wraca do normy. Kapryśna włoszka i tyle
Lybra 1,9 JTD SW 115 KM

Awatar użytkownika
Ewro
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Ewro » 30 maja 2010, 11:07

Mamy podobny "problem" :-). Kluczyk scyzoryk, otwierają się wszystkie ładnie a co do zamykania...:-)
Jako że mamy "Luśkę" od niedawna, na początku zamykała do połowy i... stop :-)
Gdzieś było opisane o "kodowaniu" szyb, pomogło, tyle że zamykają się szyby po stronie kierowcy, od pasażera dalej do połowy.
Od poniedziałku "walka" z nimi :-)))
PS. Obyśmy tylko takie "problemy mieli :-)))
Lybra 2,4 JTD

zbebus
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: zbebus » 30 maja 2010, 19:41

ja podłącze się pod temat, bo raz udało mi się opuścić z pilota szyby, ale zamknąć się nie chciały, a najciekawsze jest to że teraz nie mogę powtórzyć tej operacji za żadne skarby:)
lybra 2002 rok:) jak dobrze pamiętam to maj:)
-------------------------

Awatar użytkownika
pamaj
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: pamaj » 30 maja 2010, 19:43

Czas ogłosić pandemię :lol:

Krzysiek82
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Krzysiek

Post autor: Krzysiek82 » 31 maja 2010, 11:05

Dudi pisze:Ale generalnie macie Panowie dziwne te objawy. Ja mam kluczyk również starego typu ("scyzoryk" był od 2002) no i gdy zostawie otwarte szyby, to w momencie kiedy naciskam przycisk centralnego zamka - zamykają się również wszystkie szyby. A tego patentu żeby było na odwrót tzn. otwieranie jakoś nie zauważyłem :wink:
Fajna sprawa, tylko u mnie kurde w ogóle nie działa. Też mam stary klucz - dwa przyciski tylko - i żadna szyba nie zamyka mi się podczas zamykania samochodu. Szyby kodowałem, pięknie reagują na krótkie i długie przytrzymanie przycisku. Ciekawe czemu to u mnie nie działa...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”