Giulia na pewno będzie dostępna w SW, oby tylko to samo dotyczyło Flavii, bo znowu stracą część klientów.
SUV - za chwilę pojawi się nowy Jeep Compass i Cherokee. Na 100% Fiat będzie rozwijał średnie i większe SUV-y głownie pod marką Jeep.
Ale już mniejsze i również średnie zobaczymy też jako Fiat, Lancia i AR. Te dwa ostatnie będą akurat takie jakie piszesz, że powinny być. Fakt, trzeba na nie poczekać.
Nie wyobrażam sobie również, że nie naprawią błędu i nie wypuszczą Viaggio w kombi plus następna generacja Giulietty też raczej powinna dostać SW.
Tym samym jest jakaś perspektywa na pozytywne zmiany i wzrost sprzedaży, w tym flotowej.
Co do używek, myślę, że Lybra SW, 159 SW i Croma to bardzo ciekawe propozycje.
A za parę lat hitami będą mniejszy Freemont i większy Voyager, wystarczy spojrzeć ile po ulicach jeździ Chryslerów Grand Voyager

To dla tych, którym nie przeszkadza jeżdżenie 'busem'
Z nowych właśnie sobie przypomniałem, że jest coś takiego jak Fiat Doblo w wersji osobowej. Tylko, że to też nie jest propozycja dla wszystkich, ja bym osobiście nie kupił sobie takiego pudła.
Pewną alternatywą jest też moja Delta III, nie jest to kombi, ale przesuwana tylna kanapa robi swoje, jeśli chcesz wygospodarować więcej miejsca w bagażniku. W końcu Delta to najdłuższy kompakt HB na rynku, z rozstawem osi 2700 (!).