Alfa Romeo 155 Q4 Hormann Motorsport. Niby do sprzedania, niby dużo euro. Jak czas pozwoli to w piątek rozmowa z właścicielem. Na tą chwilę stoi sobie wariatka w jednym komisie. Pooglądałem budę i spoilery, posiedziałam, pooglądałem silnik, poleżałem sobie pod nią oglądając napędy. Auto na długie zimowe wieczory w garażu. Ogólnie odlot.
ja nie rozmawiałem z właścicielem jeszcze. Kolega rozmawiał i ponoć 20 tysięcy . . . . . . . . . .
euro. Ja będę chciał rozmawiać z nim w piątek. Jeżeli potwierdzi cenę to pozostanie mi pochować wirtualnie to auto już teraz , bo do tego dojdzie za 2 -3 lat w rzeczywistości.
A czym ona się różni od zwykłej 155 Q4, poza body kitem?
Za podobną kwotę, tyle, że w PLNach w Wieluniu była do sprzedaży 155 Q4 - zwykła wersja z pakietem Zendera.
oj różni się Większe turbo, inny intercooler, inne wałki, kute tłoki, inne sprzęgło, przednie hamulce z tarczami 330mm, pływającymi, inny wydech. Moc ~300 koni, inne zawieszenie, felgi OZ Futura. Wg katalogu Horman-a 0-100 km/h 4.9 sekundy, a to już jest ciekawa sprawa.
A to w takim razie zmienia postać rzeczy
Tylko czy za różnicę w cenie - circa 100tys. PLN nie dołoży się tego do zwykłej Q4? Fakt, nadal to jest zwykła Q4 przerobiona tylko, ale jednak.
20k euro Rozumiem, że Q4, że rarytas, że tuning, ale mimo wszystko tyle to nawet w Niemczech by za to chyba nie dostał. Sprawę zmieniłoby (ale tylko trochę), gdyby samochód był w stanie idealnym, ale z tego co tu piszecie, to nie jest.