Sylwester 2009/10 konkrety

Zloty i spotkania

Moderator: wujekp

Awatar użytkownika
kogut
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Mirek

Odp: Sylwester 2009/10 konkrety

Post autor: kogut » 22 gru 2009, 22:51

Miro pisze:Jeśli chodzi o wasz dojazd to najlepsza trasa jest od Zakopianki czyli tak jak kogut napisał. Można jeszcze jechać przez Wieliczke lub Bochnie zależy od której strony pojedziecie... Jednak dla tych którzy wybierają się w te okolice pierwszy raz polecam Zakopianke. Droga dosyć popularna,a co za tym idzie nawierzchnia jest idealna i się całkiem przyzwoicie jedzie. Całkiem niedawno zaczeli remontować wiadukt w Głogoczowie i tam jest delikatny objazd,a wszystko przez Ukraińca który ciągnął koparke i myślał że się zmieści. Jeśli chodzi o droge z Wieliczki lub Bochni tam macie ładne widoczki ale i niezłe podjazdy i zjazdy,a do tego dochodzą serpentyny, już nie jedno auto leżało w rowie więc tam jakby się ktoś wybierał to niech uważa z prędkością. Druga sprawa jest zamknięta droga tuż przed wlotem do Limanowej (remont mostu) ale jest kilka km objazdu przez miejscowość Pasierbiec (oznakowane).
Moja propozycja: ZAKOPIANKA
Można jeszcze całkiem fajnie przejechać przez Nowy Sącz ale to już dla tych, którzy pomykają od strony Tarnowa, Brzeska...
Co do spotkania przed imprezą to macie miejscowego Pana koguta (też Mirka) i baryla, myśle żeby się wspólnie dogadać co do godziny,miejsca i razem pojechali do Zalesia...
W zupełności podpisuję się pod tym co Miro stwierdził - jednak wszystkie Mirki to fajne chłopaki ;)

Można dojechać ze strony Bochni ale odradzam bo choć widoki ładne to nic poza tym. Mimo wszystko najpewniej i najszybciej pędząc z zachodu i północy będzie Zakopianką. Jeszcze dzisiaj w pracy podczas podsumowania roku 2 klientów i 1 dostawca z Warszawy wyznali iż jeżdżąc ze stolicy w kierunku Limanowej to tylko na Kraków i obwodnicą w kierunku Zakopianki (i dalej skręt na Nowy Sącz prosto do Limanowej). Ponoć opcja przez Radom/Kielce czasowo fatalna - tym bardziej że częste "zatwardzenia" wydłużają czas podróży... :-?

Tak jak wcześniej proponowałem - zapodam miejsce w Limanowej z dojazdem lekkim, łatwym i przyjemnym i jak się zbierzemy to wspólnie zajedziemy na miejsce. Później w razie potrzeby będę dostępny na zawołanie - 696 03 99 33 :-?

Pozdrawiam
kogut
była: Lancia Lybra SW 1,9 jtd
była: Lancia Thesis Emblema 2,4 jtd
jest: Alfa Romeo 166, 2.0 T.Spark

Awatar użytkownika
NajMlodszyM
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Marcin

Post autor: NajMlodszyM » 22 gru 2009, 23:33

A nie było by łatwiej spotkać się gdzieś w Mszanie Dolnej i z Mszany polecieć na Zabrzeż/Kamienicę ? Z Limanowej to chyba trzeba by było się przecisnąć przez spore górki, jadąc w tamtą stronę. Z Mszany praktycznie pod miejsce docelowe jest droga wojewódzka - raczej pewne, że przejezdna...

Awatar użytkownika
mr.kura
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: mr.kura » 23 gru 2009, 2:19

NajMlodszyM pisze:A nie było by łatwiej spotkać się gdzieś w Mszanie Dolnej i z Mszany polecieć na Zabrzeż/Kamienicę ? Z Limanowej to chyba trzeba by było się przecisnąć przez spore górki, jadąc w tamtą stronę. Z Mszany praktycznie pod miejsce docelowe jest droga wojewódzka - raczej pewne, że przejezdna...
jestem za - faktycznie na mapie wygląda to lepiej, ale kogut jest na moejscu więc lepiej zna sytuację, niech zadecyduje :lol:

Awatar użytkownika
NajMlodszyM
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: NajMlodszyM » 23 gru 2009, 9:17

mrkura pisze:
NajMlodszyM pisze:A nie było by łatwiej spotkać się gdzieś w Mszanie Dolnej i z Mszany polecieć na Zabrzeż/Kamienicę ? Z Limanowej to chyba trzeba by było się przecisnąć przez spore górki, jadąc w tamtą stronę. Z Mszany praktycznie pod miejsce docelowe jest droga wojewódzka - raczej pewne, że przejezdna...
jestem za - faktycznie na mapie wygląda to lepiej, ale kogut jest na moejscu więc lepiej zna sytuację, niech zadecyduje :lol:
Racja, kogut starszy, i chyba bardziej obeznany w tych drogach, niż ja :D co nie zmienia faktu, że mieszkam 6 km od Mszany Dolnej... ;)

Fakt, jestem tutaj tylko na święta, i wakacje, ale kiedyś się mieszkało na stałe :P

Awatar użytkownika
Marzena
Klubowiczka wspierająca
Klubowiczka wspierająca
Imię: Marzena

Re: Sylwester 2009/10 konkrety

Post autor: Marzena » 23 gru 2009, 9:21

To czemu nie jesteś na liście imprezowiczów ?????

Awatar użytkownika
NajMlodszyM
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: NajMlodszyM » 23 gru 2009, 10:24

Marzena pisze:To czemu nie jesteś na liście imprezowiczów ?????
Wcześniej już miałem zaplanowaną inną imprezę, ale myślę, że teraz, kiedy mam już prawo jazdy, uda mi się z Wami chociaż na chwilkę tam na miejscu spotkać. I może z Mszany Dolnej podprowadzić, jak by się jakaś większa grupka miała zebrać... :)

Awatar użytkownika
Bianco
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Bianco » 23 gru 2009, 15:08

Sam już nie wiem na co się zdecydować...
Trasa Wawa-Radom-Kielce-Busko-Bochnia-Limanowa-Zalesie to 364 km od mojego domu.
Trasa katowicka -Chrzanów-Kraków-Myślenice-Mszanę D.-Kamienicę-Zalesie to 448 km.
Druga podawana jako najszybsza, a pierwsza najkrótsza, różnica to 84 kilometry!
A jak zapchana będzie zakopianka i obwodnice Krakowa i Katowic? Przecież to Sylwester i ludziska walą w góry a zwłaszcza do Zakopca...
A jak droga 965 od Kielc będzie kiepskiej jakości? Nie wiadomo jaka będzie pogoda i odśnieżanie...
Tomek Obrazek
Teraz: Lancia Lybra 2,4 JTD 150 KM Blue Nicole
Było: AR 156 1,8 TS '00 Bianco Polare 144 KM
AR 146 1,6 Boxer 103 KM Alfa Rosso
AR 146 1,4 TS 103 KM Blue Cosmo

Awatar użytkownika
topcio
Prezes Lancia Klub Polska

Post autor: topcio » 23 gru 2009, 15:20

ja zawsze jedę trasą "optymalną" wskazaną przez GPS
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Obrazek

Awatar użytkownika
baryl
Klubowicz
Klubowicz

Re: Sylwester 2009/10 konkrety

Post autor: baryl » 24 gru 2009, 15:02

nie wiem czy to cos pomoże ale nie widzilalem w info adresu agroturystyki to pojechalalem sprawdzilem Zaleśie 38 jezeli dobrze zapamietalem

Awatar użytkownika
Miro
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Mirek

Post autor: Miro » 24 gru 2009, 22:23

Bianco pisze:Sam już nie wiem na co się zdecydować...
Trasa Wawa-Radom-Kielce-Busko-Bochnia-Limanowa-Zalesie to 364 km od mojego domu.
Trasa katowicka -Chrzanów-Kraków-Myślenice-Mszanę D.-Kamienicę-Zalesie to 448 km.
Druga podawana jako najszybsza, a pierwsza najkrótsza, różnica to 84 kilometry!
A jak zapchana będzie zakopianka i obwodnice Krakowa i Katowic? Przecież to Sylwester i ludziska walą w góry a zwłaszcza do Zakopca...
A jak droga 965 od Kielc będzie kiepskiej jakości? Nie wiadomo jaka będzie pogoda i odśnieżanie...
Widzisz wszystko zależy od pogody,niestety mamy zime i trzeba być przygotowanym na różne niespodzianki zwłaszcza w terenach górzystych...
Jezdziłem kilkukrotnie z W-wy do Limanowej i zawsze przy wyjezdzie wybierałem trase przez Bochnie-Kielce-Radom...
Natomiast na powrocie jezdziłem przez Chrzanów-Kraków-Myślenice, masz racje jest dużo więcej km ale droga jest dużo lepsza, praktycznie masz non-stop dwa pasy ruchu w jednym kierunku...Jeśli chodzi o droge nr 965 to się nawet tamtędy nie wybieraj,raz się tam wybrałem moją Themą i plułem sobie w twarz,istny ser szwajcarski-męka dla zawieszenia... Z drugiej strony jak polecisz od Kielc na Kraków to polecam obwodnice kierunek Chyżne i jednak Zakopianke... Tam nie powinieneś mieć żadnych utrudnień,jedynie małe zatwardzenie w Głogoczowie bo ostatnio tam się delikatnie korkuje po tym jak wzięli się za remont wiaduktu. Następna opcja jak będziesz w Krakowie to nie ma sensu jechać na Bochnie, napewno będą delikatne korki,Łapczyca będzie standartowo zakorkowana,a potem te górki i zakręty :x
Proponowana trasa dla Ciebie Warszawa-Radom-Kielce-Kraków-Myślenice-Limanowa no chyba,że robicie zbiórke w Mszanie Dolnej na Orlenie i stamtąd polecicie bezdpośrednio na miejsce bo jest faktycznie bliżej i lepiej...
Najmłodszy może was pokierować,może i ja jak znajde chwilke :D
Ja Ci tylko zasugerowałem te droge,zrobisz jak uważasz żeby potem nie było na mnie jakby coś poszło nie tak ale mam nadzieje,że wszystko będzie git : ok2 :
Jeszcze jedna rzecz,jeżdże codziennie Zakopianką i odkąd skończyły się remonty naprawde dużo lepiej się jezdzi nawet jeśli jest duży ruch,wszystko idzie na bierząco. Teraz jeśli Zakopianka jest zakorkowana tzn że coś jest nie tak, albo jakiś wypadek lub zepsute auto na prawym pasie,a tak to bez żadnych niespodzianek jedzie się super...
Powodzenia
Lancia Thema 3.0V6 12V 93r
Alfa Romeo 147 1.6 16V 06r
FSO Polonez Caro Plus 3.0V6 24V 98r
501579950
_____Thema_____

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 25 gru 2009, 0:13

Bianco pisze:Sam już nie wiem na co się zdecydować...
Kiedyś był sens jechać gierkówką z W-wy do Korkowa. Teraz lepiej jest z reguły jechać przez Kielce Radom. Do Radomia masz już teraz dwupasmówkę, a później droga też nie najgorsza. Więc rozważ taki wariant - przez Radom, Kielce i Kraków.
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8

Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Awatar użytkownika
Bianco
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Bianco » 25 gru 2009, 10:47

Dzięki Miro, dzięki Wujek, to są konkretne odpowiedzi. Do zobaczenia. : ok2 :
Tomek Obrazek
Teraz: Lancia Lybra 2,4 JTD 150 KM Blue Nicole
Było: AR 156 1,8 TS '00 Bianco Polare 144 KM
AR 146 1,6 Boxer 103 KM Alfa Rosso
AR 146 1,4 TS 103 KM Blue Cosmo

Awatar użytkownika
NajMlodszyM
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: NajMlodszyM » 25 gru 2009, 22:00

Powoli trzeba będzie się zdecydować, jak planujecie tam dojechać. Ja mam już Lybrę na czwartek zarezerwowaną, wezmę ze sobą wujaszka - (w końcu to jego wozidełko :D ). Trzeba jeszcze poczekać na opinię koguta, ale z tego co mi wiadomo i z tego co się dowiadywałem, zdecydowanie lepiej będzie zajechać tam z Mszany Dolnej.

Awatar użytkownika
mr.kura
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: mr.kura » 25 gru 2009, 22:59

ok trzeba podsumować parę spraw
1 - jaki strój obowiązuje ? ( krawaty i garniaki mam nadzieje odpadają )
2- gdzie się spotykamy ( mszana czy limanowa)
3- o której godzinie

Awatar użytkownika
topcio

Post autor: topcio » 25 gru 2009, 23:08

1. uprasowane koszulki LKP
2. nam raczej Limanowa
3. ciężko wyczuć, mamy kilka kilometrów do przejechania
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972