Ja osobiscie nie mam tak niskich rocznych przebiegów, ale gdybym miał tobym zmienił co roku. Oszczędnosci na oleju zemszcza się w postaci awarii."karol69" pisze:czy zmieniaće olej co rok?
to znaczy zgodnie z zaleceniami producenta
jesli np zrobione w roku 6000 to zmieniacie olej ?
się zastanawiam:)
Kappa - tabelka zużycia oleju
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Odp: a ja mam pytannie
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

- chris
- Forumowicz/ka
ja mam wyciek oleju przez uszczelke pod pokrywą zaworów, uszczelke kupiłem i jak wyregulują mi zawory to od razu wymienią
Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2001
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002
Tel. 669 181 298 Krzysztof
>http://www.falbydgoszcz.fora.pl
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002
Tel. 669 181 298 Krzysztof
>http://www.falbydgoszcz.fora.pl
a ja mam taki objaw że od 3000 nic nie mogę dolać bo jest full co chciałbym cos dolac - to pełno ..... aż sie martwię że nic nie pije - aj ka nie pije to się pewnie zmarnuje ...

Kappa 2.0 Białystok
ja to spokojnie do 140 bo nie mam gdzie szybciej, a zazwyczaj kupa ludzi ibagazu i dzieciaki ....
Kappa 2.0 Białystok
Zawsze mnie zastanawiały w themie w oryginalnej instrukcji jakieś kolosalne zuzycia oleju były podane jako możliwe. o ile dobrze pamiętam, bo insrukcja leży w aucie, to było 10dkg oleju na 100km, z niemieckiego odszyfrowałem, ze napisali, ze powyżej takiego zużycia nalezy zgłosić się do serwisu.... poniżej jest ok:))))
Zakres prac jest podobny jak przy wymianie sprzęgła . Dodatkowo trzeba jeszcze odkręcić koło zamachowe ale to niewielki problem."Roger7" pisze:
Chciałem się kolegów spytać czy wymiana uszczelki między skrzynią a silnikiem to czasochłonna robota i czy drogo kosztuje ? Bo u mnie też się to miejsce lekko "poci", ale samych ubytków oleju nie mogę dostrzec. Pewnie wezmę się za to przy dopiero okazji wymiany sprzęgła, bo robota podobna.
Sugeruje sprawdzić także brok wałka równoważącego - czasami cieknie własnie z broku a nie z uszczelniacza.
Pozdro
Odp: Kappa - tabelka zużycia oleju
Całkiem dobry ? masz praktycznie nowy silnik..."Klaudek" pisze:dolałem se 0.5 a przejechane mam już 9500km![]()
wynika z tego ze mój silnik całkiem dobry jest jeszcze
Odp: Kappa - tabelka zużycia oleju
i to sie chwali"Prezes" pisze:Całkiem dobry ? masz praktycznie nowy silnik..."Klaudek" pisze:dolałem se 0.5 a przejechane mam już 9500km![]()
wynika z tego ze mój silnik całkiem dobry jest jeszcze

falujące obroty i sporadyczne gaśnięcie znikneło po zmianie stacji benzynowej i co za tym idzie paliwa

Top Taxi 600-194-536 2zł Kilometr
10% Zniżki dla starych znajomych z LKP
10% Zniżki dla starych znajomych z LKP