Nuova Delta - Wyniki z komputera | DUŻO PALI! [foto]

Awatar użytkownika
kretekpodnietek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: kretekpodnietek » 22 mar 2008, 8:16

wstrząsy mają różny wpływ na sonde, ja u siebie tak jedną zepsułem :? ale może akurat, widocznie nie była jeszcze ruszana od nowości.

jaki masz przebieg?
Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r

Pozdrawiam Łukasz

Awatar użytkownika
kuba
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: kuba » 22 mar 2008, 10:32

przebieg 233 tys., sonda i katalizator wyglądają na oryginalne więc pewnie nie były zmieniane od nowości...
ZAZ Tavria 1102 '93 1,1 -> FIAT Tipo '95 1,4+LPG -> LANCIA Delta II '94 1,8 8V + sekw. LPG Stag300 :)

LPG: Obrazek

Awatar użytkownika
kretekpodnietek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: kretekpodnietek » 22 mar 2008, 13:49

a no to i tak dobrze że tyle wytrzymały :D

a jak z katalizatorem? silnik bierze Ci olej?

Pozdrawiam Łukasz

Awatar użytkownika
karol1125
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: karol1125 » 22 mar 2008, 14:21

Golf waży coś koło 900kg, a po za tym charakterystyka jego silnika pozwala mu osiągnąć większą moc i moment obrotowy przy mniejszych obrotach. Za to na trasie perzy prędkości 160km/h golf nie mam szans z twoją deltą. Z resztą silniki lancii nie słynęły w tamtych latach z oszczędności. No i zauważ że golf z wypasem to rzadkość, a w delcie nikt nie oszczędzał. A wspomaganie, abs, poduszka, klimatyzacja, elektryka i wiele, wiele innych bajerów które ma delta może chyba ważyć ze 150-200 kg. A szczegóły jak się zliczy, to wychodzi potem masa. No i delta jest chyba szersza od golfa. Zresztą golf to bieda i wózek dla dziadków i dresów z małym portfelem.
Delta Nuova 1,8 8V 94r.

Awatar użytkownika
kretekpodnietek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: kretekpodnietek » 22 mar 2008, 14:32

Karol, dobrze gadasz :D nie wspominając o wyglądzie gulfa i delty.

jeździłem kiedyś golfem 3 znajomego chwile, i po przesiadce z delty miałem wrażenie jakbym maluchem jechał. głośno i niewygodnie.

poza tym, delta jest masywniejsza, i wydaje mi sie że pasażerowie lepiej by wyszli z wypadku niż w gulfie.

Pozdrawiam Łukasz

goro79
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: goro79 » 23 mar 2008, 19:01

"karol1125" pisze:Golf waży coś koło 900kg, a po za tym charakterystyka jego silnika pozwala mu osiągnąć większą moc i moment obrotowy przy mniejszych obrotach. Za to na trasie perzy prędkości 160km/h golf nie mam szans z twoją deltą. Z resztą silniki lancii nie słynęły w tamtych latach z oszczędności. No i zauważ że golf z wypasem to rzadkość, a w delcie nikt nie oszczędzał. A wspomaganie, abs, poduszka, klimatyzacja, elektryka i wiele, wiele innych bajerów które ma delta może chyba ważyć ze 150-200 kg. A szczegóły jak się zliczy, to wychodzi potem masa. No i delta jest chyba szersza od golfa. Zresztą golf to bieda i wózek dla dziadków i dresów z małym portfelem.
Mnie tą wypowiedzią nie przekonałeś wolałbym dresiarskiego golfa : yesyes : :D :D
Delta II 1.6IE 55kw 95r.
VW Polo 2f 1.4 94r.

Awatar użytkownika
kuba
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: kuba » 23 mar 2008, 20:52

a no to i tak dobrze że tyle wytrzymały

a jak z katalizatorem? silnik bierze Ci olej?
Troszeczkę bierze ale to chyba normalka - przejechałem 5000km i wziął z pół litra. A da się jakoś sprawdzić katalizator czy jeszcze jest OK?? Wywaliłbym gówno ale nie wiem czy nie będzie za głośno (a i tak już jest) i czy nie dostanie się pozostałym tłumikom (czytałem trochę na forum), no i może strumienica by coś dała??
ZAZ Tavria 1102 '93 1,1 -> FIAT Tipo '95 1,4+LPG -> LANCIA Delta II '94 1,8 8V + sekw. LPG Stag300 :)

goro79
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: goro79 » 23 mar 2008, 21:10

Katalizator sprawdzisz na analizatorze spalin ,brak jego nie szkodzi innym tłumikom ,po wycięciu będzie większy pomruk z rury ale i powinno być żwawsze auto a ze strumienicą daj sobie spokój nic nie daje taka zwykła z allegro np. ,no chyba że chcesz coś wsadzić zamiast kata ale ja bym proponował zwykłą rurkę.
Delta II 1.6IE 55kw 95r.
VW Polo 2f 1.4 94r.

Awatar użytkownika
kuba
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: kuba » 23 mar 2008, 21:34

A to szybsze opuszczanie spalin z układu wydechowego i takie tam różne opowieści sprzedających to zupełna bzdura?? Prawdę mówiąc wyciąłbym kata ale co wtedy z sondą lambda, która wkręcana jest właśnie w katalizator??

No i jeszcze jedno na allegro sprzedają także niejakie tłumiki przelotowe zamiast katalizatora, które podobno nie hałasują!? Jeżeli byłaby to prawda to chętnie bym coś takiego zakupił.

np. taki >>> :link:

goro79
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: goro79 » 23 mar 2008, 21:54

I jeszcze nie wiadomo jakie przyrosty mocy :D do tego oferują.Sonda musi być zamontowana ,należ wspawać gwint mniej więcej w tym samym miejscu gdzie była sonda poprostu w rurę i będzie ok.A z tymi tłumikami to nie wiem ile wytłumiają jak nie drogi to możesz wsadzić zawsze to na przeglądzie mniej się rzuca w oczy bo wiadomo auto wyposażone w kata powinno go posiadać 8) : .Ja osobiście w moim Polo się go pozbyłem : yesyes : .
Delta II 1.6IE 55kw 95r.
VW Polo 2f 1.4 94r.

Awatar użytkownika
kretekpodnietek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: kretekpodnietek » 24 mar 2008, 0:13

to mało Ci oleju bierze :D moja piła z 1l na 1000km. ale po wymianie gumek na zaworach ustało.

a katalizator no jakby Ci sie udało (ale to jest raczej nierealne) odkręcić rure od niego przy wejściu to mógłbys sobie zaglądnąć, jak jest taki beżowy i nie zawalony niczym to spoko

jak jest czarny to bida.

ja u siebie zrobiłem chamski patent, dla pewnośći przebiłem go rurą, dźwięk ani nic sie nie zmieniło. Kiedyś mam zamiar wspawać samą prostą rurę.

a pod sonde to by trzeba wspawac nakrętke w rure i tyle.

Pozdrawiam Łukasz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”