Delta - Kontrolka oleju
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
Delta - Kontrolka oleju
jeśli jest luz na panewkach olejem sprawy się nie załatwi a jak się poobracają to dopiero będzie problem,
Re: ...
ja nie wieze może to wina złego oleju do stylu jazdy Castrol RS jeden z lepszych olejów do sportu ,sam na castrolu gtx fiatem 126p przejechałem 100tyś (w sumie miał 135tyś) jak sprzedawałem silnik był w dobrym stanie a sam przez ten czas żadnych napraw silnika nie wykonywałem ale wtedy wszyscy i tak się śmiali ze mnie i mówili do malucha to się leje kujawski"larry123" pisze:wystarczy wejść na forum streetracing i przeczytać o produktach castrola
wedle wskaźników, pt. ciśnienie, temperatura, po pewnym przebiegu, lepiej zachowuje sie lotos syntetyk niż castrol EDGE.
nie jeden zapaleniec na castrolu przekręcił silnik.
jak na streetracingu piszą, Castrola to nawet nie życzą wrogowi

Lancia Klub Polska - Łódź
Lancia Thesis 2.4, Alfa 156 2.5 V6 Q-system
Lancia Thesis 2.4, Alfa 156 2.5 V6 Q-system
Delta - Kontrolka oleju
Egon ja też tak mówiłem w innym poście i wiesz co banda"Egon" pisze:ja bym wlał z cała pewnościa olej mineralny 15W-40 nie lał bym 10W-40 skoro kontrolka się zapala na rozgrzanym

jak chcesz to poczytaj
Delta Nuova 1,8 8V 94r.
Delta - Kontrolka oleju
rozumien ze jak wymiana panewek to ze szlifem walu ?
topcio1 daj znac ile te panewki kosztuja?
ciekaw jestem waszych opinii ile nalezy za taka naprawe zaplacic ?
nie chce przeplacac a moze ktos z was ma w tym wzgledzie doswiadczenie i moze cos podpowiedziec.
nie chce przeplacac a moze ktos z was ma w tym wzgledzie doswiadczenie i moze cos podpowiedziec.
Y 1.1
Delta 1.6
Delta 1.6
Delta - Kontrolka oleju
Malucha odbierałem z Polmozbytu w Fordonie w 92 roku.Kosztował mnie wtedy dokładnie 28.750 000 zł.Po pierwszym przeglądzie był zalany Mobilem i z napraw silnika miał wymianę aparatu zapłonowego i nic więcej.
Pozdrawiam Dziadek
Lancia Delta 1.8 8V+LPG BRC
Lancia Delta 1.8 8V+LPG BRC
Delta - Kontrolka oleju
Panewki różnie 60-110 zł(zależy od wielu rzeczy)"baku" pisze:rozumien ze jak wymiana panewek to ze szlifem walu ?
Szlif wału 150-300 zł (zależy od zdzierców)
Niektórzy twierdzą że nie można dać wału na szlif bez dobrania panewek, ale im nie wierz, bo to jest chwyt żeby wyciągnąć od Ciebie więcej kasy. Ja dałem wał na szlif według katalogu, a później dokupiłem Panewki. W moim przypadku-silnik 1,8 8V
Szlif z regeneracją korbowodu- 200 zł
Panewki na podpory- 65 zł
Panewki korbowe- 89 zł
Delta Nuova 1,8 8V 94r.
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
Delta - Kontrolka oleju
"karol1125" pisze:
Panewki korbowe- 89 zł
bardzo tanio zapłaciłeś za panewki te które ja posiadam kosztują w intercars 165 ale kupiłem je przez przypadek jako do Kappy i teraz mi zalegają, więc cena będzie jak najbardziej dla ciebie przystępna

Delta - Kontrolka oleju
jak tylko bede wiedzial co i jak z autem a czesci beda mi potrzebne to sie odezwe w tej sprawie."topcio1" pisze:"karol1125" pisze:
Panewki korbowe- 89 zł
bardzo tanio zapłaciłeś za panewki te które ja posiadam kosztują w intercars 165 ale kupiłem je przez przypadek jako do Kappy i teraz mi zalegają, więc cena będzie jak najbardziej dla ciebie przystępna
poki co chce jeszcze zmierzyc cisnienie oleju i zorientowac sie w calej reszcie kosztow.
dziekuje wszystkim za opinie i wskazowki.
Y 1.1
Delta 1.6
Delta 1.6
Delta - Kontrolka oleju
pomiar cisnienia oleju kosztuje w granicach 50-70 pln.
nowy czujnik oleju 38pln.
wybralem zakup tego drugiego. udalo sie, po wymianie czujnika dolegliwosc ustapila
troche bylo nerwow ale najwazniejsze ze wszystko juz jest ok.
pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za wskazowki.
nowy czujnik oleju 38pln.
wybralem zakup tego drugiego. udalo sie, po wymianie czujnika dolegliwosc ustapila

pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za wskazowki.
Y 1.1
Delta 1.6
Delta 1.6
Re: ...
a nie mówiłem"bolek" pisze:z doświadczenia proponowałbym w pierwszej kolejności zmierzyć ciśnienie oleju manometrem w warsztacie

śmieszna rzecz z ceną, czujnik < pomiar