ja bym zadal pytanie mechanikowi co uleglo uszkodzeniu;;;
czyli czy zatarl sie wal, walki rozrzadu, czy cylindry sa ok. na poczatek weryfikacja jezeli okaze sie ze wal panewki cylidry, trzeba doliczyc pewnie kpl rozrzad to moze byc okolo 5 tys.
ja mam kappe 2.0 turbo 16 v po zerwanym rozrzadzie; uszkodzeniu ul;egla glowica, tlok przebity na wylot, zawory do wymiana,kpl-pierscieni, kpl rozrządu dokupic i z tego tytulu ze mam dostep do czesci po cenach hurtowych i dodatkowo robote mialem za darmo to koszt samych czesci wyniosł mnie 3000 zł.. ja bym sie zastanowil nad silnikiem uzywany, z gwarancja.
Kappa - dałem ciała i zatarłem silnik :(((
- maciej_ignys
- Klubowicz
Kappa - dałem ciała i zatarłem silnik :(((
Poszukaj kompletnej jednostki, albo ciętego przodu z Angli. To jest dobry czas i pomysł aby zrobić SWAP na 2,4 w dieselku, chyba, że jesteś ortodoksem ale doprawdy nie ma problemu z tym - po prostu szukaj w anglikach.
- coldcat
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Re: ...
No wlasnie w piątek sie skończylo - czy szcześliwie, hmm - sam nie wiem. Samochod jest po przeszczepie, a je jestem chudszy o prawie 4 tys."larry123" pisze:czy wszystko zakończyło sie szczęśliwie ??
Nowy silnik na razie sprawuje sie ok, ale przejechalem dopiero jakies 80 km. Mam nadzieję, ze dalej będzie też dobrze.
Będe też probowal odzyskać cześc tej kasy sprzedając to co w tym starym silniku jest ok, czyli np. głowicę
Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki wszystkim za wsparcie
Lancia Kappa 2.4 20 V, 1997
Lancia Dedra 2.0 8V, 1993 - była
Lancia Dedra 2.0 8V, 1993 - była