Kappa - czy utrzymanie jest drogie ?

Moderator: stabraf

Awatar użytkownika
EVAN CORTEZ
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: EVAN CORTEZ » 16 sie 2005, 20:15

No fajnie fajnie!!
Ja proponuje audi A8 z 1995 z silnikiem 4.2
Cena jak Kappa z 99 ale to przecież AUDI
Nierozumie polskiego rynku.
Co niemieckie to musi być dobre i drogie
gów....o prawda
Pozdrawiam
moja historia
BMW E38 735iA 1998 236KM V8

Kazik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Kazik » 16 sie 2005, 20:45

Co do Volvo V70 ? mój kolega włożył przeszło 10 000zl tylko na części po kupnie 4 letniego V70 :) - a kupił w dobrym stanie i nie był jego pierwszy samochód! Czy miał pecha ? nie! Oczywiście mógł jeździć samochodem i za 3,4 lata opchnąć go za małe pieniądze ? woli jednak dmuchać na zimne i jeśli pojawia się jakiś najmniejszy problem to go likwiduje ? od takiej osoby warto jest kupić samochód pomimo tego, że chce więcej pieniążków. Zlitujcie się i nie porównujcie samochodów tylko po roczniku i przebiegu , kiełbasa jest po 5,99 i po 20zl za kilogram :)

Bardzo często spotykałem się z opiniami mechaników, że to przeraźliwie awaryjny samochód ? zadaję wtedy dwa pytania :)
1. A dlaczego? ? odpowiedz bo to Włoch ? a z Włochami to miałem do czynienia ? bardzo często jeszcze dodaje że jeździł Fiatem 125 ? ciekawe porównanie
2. Ile już Kapp serwisował? ? no... pierwsza

Odnośnie postów na grupie opisujących awarie i usterki ? po to jest ta grupa nie jest to grupa wzdychająca nad pięknem tapicerki, wspaniałą linią nadwozia itp.

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tomek » 17 sie 2005, 9:33

"olekg" pisze:
PS. ( Jak się robi cytat podczas odpoiedzi ? Nie widzę takiej opcji w profilu ani podczas edycji odpowiedzi).

Kod: Zaznacz cały

[quote][/quote]
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

Anonymous

Post autor: Anonymous » 17 sie 2005, 18:20

Witam wszystkich uczestników tej bezsensownej dyskusji.
No fakt wszedłem pomiędzy miłosników Lancii i mówię o innym samochodzie :-)

W Twoim poście jest sporo racji ale zbyt dużo uszczypliwości. Do tego że na motoryzacji znam się mało mogę się przyznac bez bicia i jesli wypowiadam swoje opinię to nie robię tego zbyt autorytarnie aby ktoś mógł ze mna polemizować.
"Szanowny Panie Informatyku"
A Ciebie jak mam tytułować ?
Jesli ktoś twierdzi ze kupi sobie Volvo V70 1999 w cenie Lanci to zyczę powodzenia w zdobywaniu częsci i doprowadzaniu auta do stanu uzywalności.Te auta w stanie porównywalnym z Lancią JTD 99r. kosztują o ok. 10000 zł. więcej w zakupie czyli ok 38000 - 40000 zł.
Rozumiem, że zakładasz, że tylko Lancia z 99 roku może być w dobrym stanie a inne samochody w lepszym lub gorszym. średnia cena giełdowa V70 z 99 roku podawana w gazcie "Giełda samochodowa" to 34,5 tys. Jeśli chodzi o wyposażenie: 4pp, dwustrefowy klimatronik, kontrola trakcji. To z jakiego materiału jest tapicerka akurat dla mnie nie ma większego znaczenia, byle nie był zbyt sfatygowany.

Mercedesy 15 letnie kombi moze i mają świecące ramki ale technicznie nie są tak rewelacyjne

Oczywiście bo o Mercedesach tych mówiłem tylko w kontekście chromów. Skoro w jednym samochodzie po 15 latach wyglądaja one lepiej niż w innym po sześciu to chyba jest nad czym pomysleć. I o ile Lancii zbyt dużo nie widzielm w ogóle to Mercedesów, BMW i Audi z ladnie zachowanymi chromami - bardzo dużo.

Na resztę polemiki niestety brak mi sił, choć miałbym ochotę conieco odpisać.

serdecznie pozdrawiam i dziękuję za uwagi
Olek

Anonymous

Post autor: Anonymous » 17 sie 2005, 18:49

widzę ,że się kolega zdenerwował ale ja wczoraj czytając twoje opinie czułem to samo.pisałem że za kappe w porównywalnym stanie co volvo w danym roczniku /1999/ trzeba liczyc ok 10000 zł. drozej ,mozna kupic kappe za 23000 i volvo za 32000 ale to juz nie moja sprawa na co sie decydujesz a podana przez ciebie cena z giełdy samochodowej jest srednią bądź najniższą cena rynkową auta z danej marki i danego rocznika i nie da sie porównywac samochodów tymi kategoriami, jesli chcesz tak porównywac to korzystniejsze ceny do porównań znajdziesz w Eorotax.idac dalej twoja cena za V70 34000 jest wyzsza od ceny kappy z 99 wystawionej w internecie za 25000 o 9000 zł. lub kombi 99 za 27000 o 7000zł. koncząc zycze powodzenia w poszukiwaniu tanich okazji.

Anonymous

Post autor: Anonymous » 17 sie 2005, 22:36

kombi 99 za 27000 o 7000zł
Załatwisz mi Kappe rocznik 1999 JTD 2.4 SW w dobrym stanie za 27 tys ? W lanciateam mają taką za 30 tys a wystawiona w otomoto czarna Lancia w Poznaniu jest bardzo używana, wiem bo byłem ją oglądać.

pozdrawiam Olek

Anonymous

Post autor: Anonymous » 17 sie 2005, 22:51

Awatar użytkownika
EVAN CORTEZ
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: EVAN CORTEZ » 18 sie 2005, 7:42

Chyba Maniek sie zawzioł :D
Ale powiem Ci że ta druga jest zajeb....
Nie byłem przekonany co do kombi ale na ładnych felgach wygląda super.No i ten środeczek :D
pozdrawiam
PS.Volvo jest dla snobów :wink:
moja historia
BMW E38 735iA 1998 236KM V8

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Kontakt:

Post autor: tomek » 18 sie 2005, 9:43

"EVAN CORTEZ" pisze:..
Nie byłem przekonany co do kombi ale na ładnych felgach wygląda super.No i ten środeczek :D
Nooo, i te srebrne relingi wygladaja superancko.
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

Anonymous

Post autor: Anonymous » 18 sie 2005, 12:16

Tak ten drugi link jest rzeczywiście ciekawy. Dziwi mnie tylko brak informacji o ważnym badaniu technicznym TUV. Myslę, że nie potrfiłbym we własnym zakresie sprowadzić samochodu na lawecie. Aby sprowadzić na kołach musiałbym mieć wazne badanie techniczne w Niemczech aby uzyskac ubezpieczenie i jechac na kołach.

Generalnie jak się będzie patrzyło na ceny samochodów do sprowadzenia to zawsze jest większy wybór i atrakcyjniejsze ceny, tylko nie kazdy potrfi i ma czas na sprowadzanie samochodu we własnym zakresie.

pozdrawiam Olek

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Kontakt:

Post autor: tomek » 18 sie 2005, 12:54

"olekg" pisze:Aby sprowadzić na kołach musiałbym mieć wazne badanie techniczne w Niemczech aby uzyskac ubezpieczenie i jechac na kołach.
TUV wyjazdowy kosztuje kilkadziesiat Euro i dostajesz bez problemow.
Tomek
Obrazek

Anonymous

Post autor: Anonymous » 18 sie 2005, 13:03

TUV wyjazdowy kosztuje kilkadziesiat Euro i dostajesz bez problemow.
Nie wiedziałem, ale z tego wniosek, że oni chętnie pozbywają się używanych samochodów i mają mniejsze wymagania w tym zakresie. Czytełem że jednak lepiej sprowadzac auto mające normalne badanie ważne jeszcze pzrez kilka miesiecy. Wówczas jego stan jest taki, że może go odkupić inny Niemiec i jeżdzić w Niemczech. Chyba musi być powód, że niektóre samochody nie mają ważnego TUV.

pozdrawiam Olek

Anonymous

Post autor: Anonymous » 18 sie 2005, 13:13

najlepiej niech kolega uda się do salonu po nowe autko z gwarancją w super promocji na raty 0% mozna jeszcze wybrac kolor wyposażenie no i ten zapach...

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Kontakt:

Post autor: tomek » 18 sie 2005, 13:16

"olekg" pisze:Chyba musi być powód, że niektóre samochody nie mają ważnego TUV.
ak jest kasa jaka trzeba wydac za TUV + usuniecie ewentualnych niedomagan jakie ma auto. Aktualny TUV nie jest gwarantem sprawnosci auta!!
Poza tym wiadomo juz, ze TUV w niektorych wypadkach mozna zalatwic juz tak jak przeglad w PL!
Ostatnio zmieniony 18 sie 2005, 13:46 przez tomek, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek
Obrazek

Awatar użytkownika
karol69
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: karol

fajna dyskusja

Post autor: karol69 » 18 sie 2005, 13:42

czy teksty nie mogły by być bardziej w temacie i na poziomie?
Kappa 2.0 Białystok

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kappa/Kappa SW/Kappa Coupe”