Dedra - problem przy uruchamianiu
Szarpanie zniknelo po wymianie swiec, okablowania i filtra oleju, ale dalej mi gasnie na rozruchu.
A mowiles cos o alternatorze i akumulatorze ? alternator ma ladowanie okey bo mierzylem ale akumulator mam np. dwa razy wiekszy niz powinien byc ? czy to moze miec z tym cos wspolnego ?
No i ten komputer jak go zresetowac?
A mowiles cos o alternatorze i akumulatorze ? alternator ma ladowanie okey bo mierzylem ale akumulator mam np. dwa razy wiekszy niz powinien byc ? czy to moze miec z tym cos wspolnego ?
No i ten komputer jak go zresetowac?
Juz bez Lancia ale dalej w Klubie 

Nie. jesli aku sprawny, to wieksza pojemnosc to tylko i wylacznie zaleta."Jaqob" pisze:dwa razy wiekszy niz powinien byc ? czy to moze miec z tym cos wspolnego ?
Przyłaczam sie do tej wypowiedzi, a co do resetowania to odłacz kleme + akumulatora na jakis czas wiekszy od 2 min i na zimnym silniku z ranca spróbuj odpalić moze pomoże...."hardwired" pisze:Nie. jesli aku sprawny, to wieksza pojemnosc to tylko i wylacznie zaleta."Jaqob" pisze:dwa razy wiekszy niz powinien byc ? czy to moze miec z tym cos wspolnego ?

VW VARIAT 130hps
"I po co niszczyć sobie zdrowie głupotą innych !!! " 2fines
ok sprobuje ale w sumie to tak nie raz juz robilem bo wkladalem i wyciagalem na noc akumulator caly i to nic nie dalo, chyba ze to chodzi zeby odpiac tylko jedna kleme a druga zostawic i sprubowac odpalic samochod z odpieta klema ?
Juz bez Lancia ale dalej w Klubie 

hmmm to problem pewnie tkwi gdzies indziej jezeli tak piszesz. Moja łapie pewnie jakies błedy z gazu....ale jak to robiles przy wymianie akumulatora i nie zauważyłes róznicy.... u mnie odłaczenie baterii pomaga....
VW VARIAT 130hps
Wyresetowanie komputera też nie pomoże ja coś takiego robiłem i problem nie znikał.