Interfejs diagnostyczny Ecuscan

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 4773
Rejestracja: 22 gru 2007, 0:00
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny Ecuscan

Post autor: Tomzik » 20 mar 2012, 22:00

Te opóźnienia to normalne, też tak mam.

Musisz uzbroić się w cierpliwość i próbować aż złapiesz stabilne połączenie. Nic więcej nie pomogę.

Czasem pomaga tradycyjny restart kompa ;)
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
conway87
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 236
Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice

Re: Interfejs diagnostyczny Ecuscan

Post autor: conway87 » 20 mar 2012, 22:07

poprubuje, a tam w ustawieniach portu w menagerze urzadzen sie cos nie przestawia?

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 4773
Rejestracja: 22 gru 2007, 0:00
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny Ecuscan

Post autor: Tomzik » 21 mar 2012, 9:49

Ustawia się, ale powinieneś dostać instrukcję do interfejsu jakie wartości poustawiać.
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
conway87
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 236
Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice

Re: Interfejs diagnostyczny Ecuscan

Post autor: conway87 » 21 mar 2012, 11:39

ustawilem w menagerze zadan port com na com1 i czas opoznien na 1 tak bylo w polski vag, zobaczymy czy pomoze w fes

Awatar użytkownika
JONAIK
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 46
Rejestracja: 12 kwie 2008, 0:00
Imię: Adam
Lokalizacja: Włoszczowa
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny Ecuscan

Post autor: JONAIK » 21 mar 2012, 12:02

conway87 pisze:i teraz udalo sie podlaczyc, łączy sie z airbag i abs, a nie chce sie łączyc z ecu. W czym może być problem?
Mam ten sam interfejs i miałem ten sam problem - auto Lancia lybra 1,9 JTD '2000.

Stare wersje FES mają problem właśnie z ECU, działa tylko na najnowszej wersji FES i chyba przy odpalonym silniku.
Wystarcza darmowa wersja do pobrania bez problemu w necie.

Ja mam problem z innymi programami, bo tylko FiatECUScan na tym chodzi, VCDS-lite, VAG itd. nie chodzą z Lybrą.
Może ktoś na forum orientuje się jaki jeszcze program poza FES pójdzie przy tym interfejsie z Lybrą ?

Awatar użytkownika
conway87
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 236
Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice

Re: Interfejs diagnostyczny Ecuscan

Post autor: conway87 » 21 mar 2012, 12:32

no mam najnowsza wersje fes chyba 3.4.2 noi lipa jest

Awatar użytkownika
JONAIK
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 46
Rejestracja: 12 kwie 2008, 0:00
Imię: Adam
Lokalizacja: Włoszczowa
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny Ecuscan

Post autor: JONAIK » 21 mar 2012, 13:05

spróbuj takie ustawienia :
- prędkość wirtualnego portu COM 9600
- Wielkość transferu 1024 lub 4096.
- Czas opóźnienia ma być ustawiony na 16 lub 1.
- nr portu com zmienić na com4
- naturalnie zmieniasz przełącznik na KKL/engine do diagnozy silnika

Jak już to nie pójdzie, to spróbuj może podczepić ten interfejs do innego kompa lub auta.
Albo kontakt ze sprzedawcą, że są problemy - może coś podpowie.

Awatar użytkownika
conway87
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 236
Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice

Re: Interfejs diagnostyczny Ecuscan

Post autor: conway87 » 21 mar 2012, 13:31

a gdzie predkosc wirtualnego transfery ustawic?

Awatar użytkownika
JONAIK
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 46
Rejestracja: 12 kwie 2008, 0:00
Imię: Adam
Lokalizacja: Włoszczowa
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny Ecuscan

Post autor: JONAIK » 21 mar 2012, 13:40

conway87 pisze:a gdzie predkosc wirtualnego transfery ustawic?
W XP - panel sterowania/system/menedżer urządzeń
Szukasz tam swojego interfejsu, we właściwościach masz ustawienia portu
1 pozycja to - Liczba bitów na sekundę i tu ustawiasz 9600

Awatar użytkownika
conway87
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 236
Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice

Re: Interfejs diagnostyczny Ecuscan

Post autor: conway87 » 21 mar 2012, 14:40

mam win 7
no to mam ustawone tak jak mowisz 9600

Awatar użytkownika
conway87
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 236
Rejestracja: 10 lis 2011, 20:00
Imię: Kamil
Lokalizacja: Krośniewice

Re: Interfejs diagnostyczny Ecuscan

Post autor: conway87 » 23 mar 2012, 12:16

Wreszcie udało sie połączyć, czas opoznien zmieniłem na1 a port com9 na com1 i pomogło. Dzięki za podpowiedzi, a gdzie moge znaleźć kody błędów?

Awatar użytkownika
barsliw
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 496
Rejestracja: 06 lut 2012, 23:58
Imię: Bartek
Lokalizacja: Warszawa

Re: Interfejs diagnostyczny Ecuscan

Post autor: barsliw » 23 mar 2012, 13:51

conway87 pisze: a gdzie moge znaleźć kody błędów?
o TU ;)
Była: Lybra 1.8 LPG, Lybra 2.4jtd CF3 - 2000r
Jest: Alfa Romeo 156SW 2.5 V6

regaciarz
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 188
Rejestracja: 05 kwie 2012, 19:52
Imię: Michał
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny Ecuscan

Post autor: regaciarz » 03 cze 2012, 13:15

wie ktoś czym się podłączyć to aktywnego zawieszenia w Kappie? Są jakieś domowe sposoby czy tylko serwis?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe”