Kappa - CB Radio - gdzie zamontować???
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Kappa - CB Radio - gdzie zamontować???
Witam. Z poprzedniego autka zostalo mi CB i chcialbym je zamontowac w Kapiszonie tyle tylko, ze niebardzo jest gdzie (nie chce wiercic ordynarnych otworow w tapicerce). Moze ktos ma zamontowane radyjko i podpowie mi gdzie je umiejscowic. Z gory dzieki za propozycje
Taz dopisał:
Tutaj prezentujemy swoje instalacje radyjek Citizen Band
Uwaga! Tylko zdjęcia, opisy, instrukcje, plusy i minusy!
Temat nie jest do dyskusji, tylko do prezentacji możliwych sposobów montażu CB radia w naszych lanciach a także ukazania plusów i minusów każdego typu montażu.
Taz dopisał:
Tutaj prezentujemy swoje instalacje radyjek Citizen Band
Uwaga! Tylko zdjęcia, opisy, instrukcje, plusy i minusy!
Temat nie jest do dyskusji, tylko do prezentacji możliwych sposobów montażu CB radia w naszych lanciach a także ukazania plusów i minusów każdego typu montażu.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2012, 16:52 przez Dudi, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Ingerencja w post.
Powód: Ingerencja w post.
CB Radio w Kappie - gdzie zamontować???
jeśli nie korzystasz z popielniczki to tam można zamontować po pewnych modyfikacja wewnętrzych części kokpitu, ktoś z forum tak zrobił i fajnie wyglada.
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
- Wujek_2000
- Klubowicz
Sam kombinuję jakie radio i gdzie założyć, miejsce na popiołke odpada bo potrzebuję mieć zapalniczke jako gniazdo ładowania MDA kiedy jeżdżę z nawigacją natomiast nigdzie indziej nie ma sensownego i wygodnego miejsca plus trzeba pamiętać o jakimś uchwycie na gruszke
Lancia Kappa 3.0 V6 24V 1995 r.
Audi A6 3.0 TDI Quattro 2006 r.
Ja w swojej dederce radyjko zamontowałem pod łokietnikiem, cb przymocowałem paskiem elastycznym a gruszka leży mi koło zmiany biegów. Mi takie rozwiązanie pasowało i radyjko nie rzuca się w oczy
Lancia Dedra sw 1.9 tds ls
urcze nie pamietam kto to z naszych tak miał zamontowane (z tego co pamietam Uniden chyba 520) i miał zostawioną zapalniczkę bo te radyjka są małe i mieszczą się w miejsce po samej popielniczce."Wujek_2000" pisze:Sam kombinuję jakie radio i gdzie założyć, miejsce na popiołke odpada bo potrzebuję mieć zapalniczke jako gniazdo ładowania MDA kiedy jeżdżę z nawigacją natomiast nigdzie indziej nie ma sensownego i wygodnego miejsca plus trzeba pamiętać o jakimś uchwycie na gruszke
Lancia i jeszcze raz Lancia
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Tez juz o tym myslalem tylko ze w Kappie 98' w podlokietniku jest schowek... wiec mocowanie paskiem odpada. Ale to chyba faktycznie najsensowniejsze miejsce. Pokombinuje jak przeciagnac kable od anteny do bagaznika i chyba tak to zainstaluje. Jak sie uda to sie pochwale..."adasik12" pisze:Ja w swojej dederce radyjko zamontowałem pod łokietnikiem, cb przymocowałem paskiem elastycznym a gruszka leży mi koło zmiany biegów. Mi takie rozwiązanie pasowało i radyjko nie rzuca się w oczy
- Wujek_2000
- Klubowicz
No tak ale pytanie czy takie małe radyjka nie mają też małych możliwości"Marcin_D" pisze:urcze nie pamietam kto to z naszych tak miał zamontowane (z tego co pamietam Uniden chyba 520) i miał zostawioną zapalniczkę bo te radyjka są małe i mieszczą się w miejsce po samej popielniczce."Wujek_2000" pisze:Sam kombinuję jakie radio i gdzie założyć, miejsce na popiołke odpada bo potrzebuję mieć zapalniczke jako gniazdo ładowania MDA kiedy jeżdżę z nawigacją natomiast nigdzie indziej nie ma sensownego i wygodnego miejsca plus trzeba pamiętać o jakimś uchwycie na gruszke
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Uniden 520 tak, chociaz wprowadzono na niego zakaz wprowadania do obrotu, podobnie President Harry czy Johnny (najlepiej starsze wersje)."Wujek_2000" pisze: No tak ale pytanie czy takie małe radyjka nie mają też małych możliwości
Ja mam zamontowane duze i powazne radio przed dogami pasazera na boku konsoli srodkowej.
- bogdan
- Klubowicz Wspierający
- Kontakt:
Witam i pozdrawiam. Ja także mam zamontowane radio obok fotela na takim wieszaku.
TYLKO L A N C I A
- Wujek_2000
- Klubowicz
Tomku nie do końca zrozumiałem, znaczy, ze Uniden 520 jest wart zakupu czy nie? Właśnie to samo miejsce na CB rozważam, jak z gruszką, sięga? Jesteś w stanie nim operować? Nie jest za daleko? No i co jak autko zostaje same na noc, nie boisz się, ze gwizdną ci CB? Możesz wstawić zdjęcia swojego zestawu zamontowanego w KAppie?"tomek" pisze:Uniden 520 tak, chociaz wprowadzono na niego zakaz wprowadania do obrotu, podobnie President Harry czy Johnny (najlepiej starsze wersje)."Wujek_2000" pisze: No tak ale pytanie czy takie małe radyjka nie mają też małych możliwości
Ja mam zamontowane duze i powazne radio przed dogami pasazera na boku konsoli srodkowej.
IMHO Uniden 520xl jest (był?) bardzo fajnym radyjkiem za sensowną kasę. Piszę, że był, bo oficjalnie nie może już być sprzedawanany jako CB ze względnu na cofnięcie potwierdzenia zgodności. Ale ograniczenie to raczej dotyczy sprzedawców, więc jakbyś kupił to możesz udawać że nie wiedziałeś o zakazie
Jeżeli nie u520, to teraz skłaniałbym się w kierunku radyjek TTI (w podobnej cenie) lub malych presidentów (jakieś 1,5 raza droższe). IMHO w samochodzie do użytku na 19 nie ma konieczności stosowania jakiś wymyślnych modeli CB, bo z 90% funkcji i tak się nie korzysta w czasie jazdy.
Jeżeli chodzi o mocowanie, to można jeszcze rozważyć montaż na pokrywie skrzynki bezpiecznikowej po lewej stronie kolumny kierownicy. Nie rzuca się tak w oczy i jest łatwo dostępne - ja mam tak zamontowaną onwe mk1 z gruszką po prostu wiszącą na klamce wewnętrznej drzwi.
--
Krzysiek
SQ5NAB
V6
Jeżeli nie u520, to teraz skłaniałbym się w kierunku radyjek TTI (w podobnej cenie) lub malych presidentów (jakieś 1,5 raza droższe). IMHO w samochodzie do użytku na 19 nie ma konieczności stosowania jakiś wymyślnych modeli CB, bo z 90% funkcji i tak się nie korzysta w czasie jazdy.
Jeżeli chodzi o mocowanie, to można jeszcze rozważyć montaż na pokrywie skrzynki bezpiecznikowej po lewej stronie kolumny kierownicy. Nie rzuca się tak w oczy i jest łatwo dostępne - ja mam tak zamontowaną onwe mk1 z gruszką po prostu wiszącą na klamce wewnętrznej drzwi.
--
Krzysiek
SQ5NAB
V6
Krzysiek
V6
V6
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Kontakt:
Dokladnie"dellti" pisze:Ale ograniczenie to raczej dotyczy sprzedawców, więc jakbyś kupił to możesz udawać że nie wiedziałeś o zakazie
Jeżeli nie u520, to teraz skłaniałbym się w kierunku radyjek TTI
Jezeli potrzebujesz male to U520 (lub Presio Johnny ew. Harry, ktory a FM).
Jezeli nie potrzebujesz malego radia to: President Herbert, najlepiej stary model;) czy Alan 28 a z nowych Alan 48 Classic - czyli radio, ktorego konstrukcja powstala w latach 80tych i NIE ZOSTALA zmieniona co w przypadku CB do samochodu ma dosc duze znaczenie!
cobra 19 polecam bo mam
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Kontakt:
Sa bardzo rozne opinie kilka m-cy temu kobry byly ok, ale ostatnio pojawily sie bardzo kiepskie partie produktow"Blash" pisze:cobra 19 polecam bo mam
Rowniez w miare dobre opinie mial Midland 1001Z.