wziąłęm gobarecki pisze: ↑19 sty 2024, 9:48ja miałem polecamkacpern pisze: ↑28 paź 2021, 16:15 WItam,
a czy mial ktos kiedys taka marke akumulatora ?
https://akumulatoryspecpart.pl/produkt/ ... us-wysoki/
myśle wlasie nad zakupem a cena jest zachęcająca
Delta III 1.4 T-jet - jaki akumulator?
Re: Delta III 1.4 T-jet - jaki akumulator?
Witam Panowie jaki akumulator będzie pasować do delty 3 1.4 t-jet 150km 2008r
Padl mi akumulator a mam nie orginalny jakiś mały zamontowany i chciałem zmienić
Jakie wymiary akumulatora maja być i jakie ma mieć dokładnie parametry?
Padl mi akumulator a mam nie orginalny jakiś mały zamontowany i chciałem zmienić
Jakie wymiary akumulatora maja być i jakie ma mieć dokładnie parametry?
https://intercars.pl/wyszukiwarka-akumulatorow - tutaj ustalisz co powinno być.
Montuj największy jaki się zmieści i na jaki Cię stać 
KAPPA TDS & JTD
Kupiłem Topla 55Ah 560a nie wiem czy dobry kupiłem?
Parametrami wystarczający a jak z jakością/trwałością to się dopiero przekonasz...
KAPPA TDS & JTD
Bałem się że będzie za mały bo w Eper pisze 60ah
Na stronie Intercars dopasowane były 50/55ah
Na stronie Intercars dopasowane były 50/55ah
W przypadku silnika benzynowego parametry akumulatora nie mają aż takiego znaczenia. Jak często jeździsz i akumulator jest na bieżąco ładowany, to nawet 45Ah będzie się dobrze spisywał. Natomiast ogólnie: im większa pojemność - tym lepiej. Oczywiście ekonomicznie nie jest to uzasadnione, bo większe są zwykle droższe.
Co do marki, to niestety mamy takie czasy, że co by nie kupić - to akumulator starcza zwykle na góra 3-4 lata.
Czyli ani się obejrzysz, a powoli możesz myśleć o następnym
Co do marki, to niestety mamy takie czasy, że co by nie kupić - to akumulator starcza zwykle na góra 3-4 lata.
Czyli ani się obejrzysz, a powoli możesz myśleć o następnym
Co do jakości to tak wiem że teraz marka to tylko znaczek nie to co kiedyś
Co do jazdy to jeżdżę codziennie 40km w obie strony obwodnica z czego z 10/15km dziennie w korku
Gościu sprzedający sugerował mi że orginalny jest 60ah i miał rację aczkolwiek ja zdecydowałem się na mniejszy 55ah właśnie że względu na tą jazdę w korkach
Co ciekawe ten co wzięłem mniejszy ma większy prad rozruchowy niż ten 60ah
Także zobaczymy co z tego wyjdzie mam nadzieję że wytrzyma chociaż do końca gwarancji 2 lata
Co do jazdy to jeżdżę codziennie 40km w obie strony obwodnica z czego z 10/15km dziennie w korku
Gościu sprzedający sugerował mi że orginalny jest 60ah i miał rację aczkolwiek ja zdecydowałem się na mniejszy 55ah właśnie że względu na tą jazdę w korkach
Co ciekawe ten co wzięłem mniejszy ma większy prad rozruchowy niż ten 60ah
Także zobaczymy co z tego wyjdzie mam nadzieję że wytrzyma chociaż do końca gwarancji 2 lata
No niestety. Mi padły dwie Centry. Niby te lepsze. Futura. Druga była niby jeszcze na przedłużonej gwaracji, bo dla Futury rzekomo dają 3 lata gwarancji. Bull shit. Odrzucili reklamację bo ... akumulator za bardzo się zepsuł. Zupełnie nie trzymał napięcia. Co ciekawe padł tak z dnia na dzień, bez żadnych wczesniejszych objawów.
Zdecydowanie nie warto dziś dopłacac za markę i za rzekomo dłuższą gwarancję. A Centrę (i całą grupę Excide) bede omijał szerokim łukiem. Cały mój patriotyzm gospodarczy psu na budę ...
Pozdrawiam
Wujek (p)
Jeep Cherokee 2.0, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Delta III 1.8 tbi, Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)interia.pl
Wujek (p)
Jeep Cherokee 2.0, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Delta III 1.8 tbi, Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)interia.pl
Od jakichś10 lat płacenie za markę przy zakupie akumulatora to jest największa głupota. Kumpel mechanik powiedział mi jedno jak szukałem aku do 300C - kupuj najtańszy bo i tak 4 lata max. I polecił mi w InterCars - Cartechnic (to jakaś marka dla nich podobno robiona). Jeżdżę na nim 3 rok i jest OK.