Dedra 1.8 - nawiew przy starcie.
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Dedra 1.8 - nawiew przy starcie.
Witam. Mam drobny problem, kupiłem ostatnio Lancię Dedrę 1.8. nie na chodzie. Nie jeździła prawie rok, bo był padnięty akumulator a tamta osoba miała inny samochód. Kupiłem nowy akumulator i jak palę tą lancie i dziala to nawiew mi sie wlacza nawet jezeli wylacze go guziczkiem OFF to i tak dziala. Silnik jak sie nagrzeje do 90stopni to sie sama wyłącza i co jakiś czas włącza. Własnie czy to jest normalne w tym samochodzie, czy coś jest popsute jak tak to co moze byc przyczyną? Jest to full elektryka tego samochodu. Panel sterowania nawiewem jest elektryczny. Prosze o pomoc !!! Pozdrawiam
Re: Dedra 1.8 - nawiew przy starcie.
Sprawdź czy masz prawidłowe i prawidłowo wpięte przekaźniki w skrzynce bezpiecznikowej.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Witam
Wentylacja a i owszem działa automatycznie, ale nie powinna się sama załączać i wyłączać.
Może jedynie automatycznie zmieniać obieg powietrza dół/góra/szyba, obieg zamknięty oraz siłę ciągu wentylatora.
Załączaniem i wyłączaniem wentylacji steruje kierowca.
Wentylacja a i owszem działa automatycznie, ale nie powinna się sama załączać i wyłączać.
Może jedynie automatycznie zmieniać obieg powietrza dół/góra/szyba, obieg zamknięty oraz siłę ciągu wentylatora.
Załączaniem i wyłączaniem wentylacji steruje kierowca.
-
no tak tylko u mnie tak nie ma i nie wiem czemu. wystarczy ze przekrece stacyjke na poziom az sie zapala kontrolki i sie wlacza wentylacja nawet jak ja wylacze guzikiem do tego sluzacym. i zapale silnik tez dziala dopuki silnik nie nagrzeje sie do swojek temperatury okolo 90 stopni i sie wylacza ale potem sie wloczy sama i wylaczy i tak w kolko. moze wina jest guzika wylaczajacego. niewiem dlatego sie pytam. to stalo rok czasu od tego co to kupilem to on tez to kupil na czesci od kogos a ja od niego i on nie wie co bo nie odpalal tego nigdy. w sobote bede grzebal przy tym ale chcialem jakies wskazuwki moze mial ktos tak albo cos wie na ten temat nie rozbieralem nigdy lanci wiec niewiem co tam nawet jest.
Pisałem, żebyś sprawdził przekaźniki, popatrz na bezpieczniki i przewody przy skrzynce bezpiecznikowej, masz jakieś przebicie związane z czujnikiem temperatury, włącznikiem wentylatora chłodnicy lub coś podobnego.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
ok tylko macie moze jakis schemat jaki bezpiecznik jest od czego bo niemam tej pokrywki i nie wiem co jest od czego dzis zobacze to wszystko bo autko mam na dzialce narazie
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
dzis zapalilem go i wszystko bylo w pozadku bo stal bez akumulatora caly tydzien i poruszalem przekaznikami i bezpiecznikami ale drugi raz go zapalilem i znowu sie wlaczala sama i wogule. kture to moga byc przekazniki i bezpieczniki od nawiewu i z tym zwiazane
Prośba o zachowanie chociaż odrobiny interpunkcji i ortografii, albo pisanie przy pomocy Worda/słownika Firefoxa. Na pewno będzie nam łatwiej pomóc.
Może w instrukcji obsługi znajdziesz coś dla siebie:
Może w instrukcji obsługi znajdziesz coś dla siebie:
bialas85 pisze:teraz powinno otwierać normalnie.
http://tiny.pl/217b" onclick="window.open(this.href);return false;
zresztą strona http://www.tiny.pl" onclick="window.open(this.href);return false; skraca adresy internetowe. polecam.
Lancia Kappa Coupe 2.0t '98 - 1584
Hyosung GV650
Jeep Renegade 1.0 GSE Limited
Hyosung GV650
Jeep Renegade 1.0 GSE Limited
-