Witam ponownie.
Ok mam kolejne informacje o aucie, bardzo dziękuję za ten artykuł, wydrukowałem sobie i skrupulatnie sprawdzałem. Auto jest nie bite, 2 lata temu z niemiec kupione, serwisował je moj szwagier, zna te auto doskonale (od tego człowieka co je sprzedaje już raz kupił auto jeździ do dziś), nowe opony, klima sprawna (poprzedni właściciel ma serwis klimatyzacji), nie jest nigdzie zgnite, żadnej ryski, wszystko działa od składania lusterek po podgrzewane fotele i klime włącznie, auto bylo garażowane (i będzie dalej ale w moim garażu).
Na wymianę oleju gość nie przyjechał do szwagra tylko gdzies zostawił na warsztacie i podejrzewamy ze szwagrem że zalali jakś kijowy olej i przekręciło panewki.
Jutro już podpisuje umowę i zaczynam przygodę z autkiem wloskim

, a poprzedni właściciel poptrzebuje pieniądze na wykończenie budowy, w przeciwnym razie by go nie sprzedawał.
Ogólnie jestem zachwycony taką okazją auto nie jest picowane ani nic, licznik (uwzględniając stan kierownicy wnętrza itp) wydaje się wskazywać prawdę 230.000 z groszami.
Cena naprawdę jest niska jak za ten stan, i za to wyposażenie, odnośnie zawieszenia to jest igła, gość ponoć dbał o to, i szwagier zaręcza, bo sam nim jeździł i wie że jest wszystko OK.
Powiem Wam że szukałem ostatnio właśnie auta wygodnego z silnikiem powyżej 150KM, benzyniaka i rozglądałem się za BMW albo audi do 20.000 teraz chyba znalazłem auto dla siebie, jutro zabieram się za zdejmowanie skrzyni, w poniedziałek jadę do szlifierni by naprawić wał oraz dobrać panewki, zalewam valvolina maxlife 10w40 i odpalamy

o przebiegu i trudności takiej naprawy postaram się zredagować drobny artykuł.
Moje pierwsze wrażenie gdy w niej siedziałem to trochę tajemniczości połączonej z ciekawością

zawsze niemieckimi autami jeździłem tam było wszystko inaczej, tutaj jest odrobina włoskiej fantazji

i to własnie sprawia że chce się tym autem jeździć i je poznawać, w tym roku zaplanowałem sobie kilka wyjazdów (mazury czerwiec +3 osoby i bagaże, licheń + 2 osoby) chcę te trasy zrobić wspólnie z Lancią, mam nadzieje że mnie nie zawiedzie i podróż odbędzie się wygodnie i komfortowo

Lancia Kappa 2.4 Benz. LX 2000 rok