Lybra - Radio gubi sygnał

Awatar użytkownika
olobus
Dopiero zaczyna na naszym forum

Lybra - Radio gubi sygnał

Post autor: olobus » 14 wrz 2009, 21:54

Witam serdecznie,

Mam problem z radiem, do tej pory dzialalo wszystko ok, teraz radio gubi stacje i szumi.
Prosze o pomoc.

Pozdrawiam
:-)
Lancia Lybra 1.9jtd

Codee

Odp: Lybra - Radio gubi sygnał

Post autor: Codee » 14 wrz 2009, 22:12

antena się odczepia :roll:

u mnie jak jadę po nierównościach to potrafi głos zaniknąć ale wiem gdzie trzeba "dotknąć dociskając" i z powrotem jest głos :lol:

taki kaprys : yesyes :

Awatar użytkownika
olobus

Post autor: olobus » 20 wrz 2009, 9:58

szukam, opisu - zdjecia, tylnej czesci radia z nawigacja i telefonem.
Ktora wtyczka jest od radia - anteny ?

Pozdrawiam
Lancia Lybra 1.9jtd

Awatar użytkownika
kubi2
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: kubi2 » 20 wrz 2009, 21:56

olobus pisze:Witam serdecznie,

Mam problem z radiem, do tej pory dzialalo wszystko ok, teraz radio gubi stacje i szumi.
Prosze o pomoc.

Pozdrawiam
Nie chce straszyc, ale niestety radyjka do Lyberek sa zaje.... : cenzura : awaryjna. Bardzo czesto pada oprogramowanie i cos sie knoci. W jednym z moich radyjek najpierw gubilo stacje, potem przestalo calkowicie grac na UKF (TYLKO UKF) -nie potrafilo odnalezc zadnej stacji. Taniej bylo kupic nowe - uzywane niz naprawiac stare : czerwona :

Awatar użytkownika
olobus

Post autor: olobus » 20 wrz 2009, 22:13

W tygodniu zabieram sie za radio, najpierw posprawdzam punkty połączeniowe, jesli to nie pomoze to zdemontuje panel przedni i tam posprawdzam wtyki... zobaczymy :-)
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2009, 7:35 przez olobus, łącznie zmieniany 1 raz.
Lancia Lybra 1.9jtd

lupus

Post autor: lupus » 20 wrz 2009, 22:18

olobus pisze:W tygodniu zabieram sie za radio, najpierw posprawdzam punkty połączeniowe, może zdemontuje panel przedni... zobaczymy :-)
Dokładnie. Trzeba walczyć ;)
http://www.lidersc.pl - kolektory słoneczne, kolektory próżniowe, systemy solarne

Gość

Post autor: Gość » 20 wrz 2009, 22:30

Ja bym szukał na połączeniach :antena-wzmacniacz fm-zintegrowany wzmacniacz fm+am.Już jaśniej nie mogłem wytłumaczyć.Ale każdy ma swój tok myslenia :D

-- 20 Wrz 2009, 22:33 --
kubi2 pisze:

Prosze o pomoc.

Pozdrawiam
Nie chce straszyc, ale niestety radyjka do Lyberek sa zaje.... : cenzura : awaryjna. Bardzo czesto pada oprogramowanie i cos sie knoci. W jednym z moich radyjek najpierw gubilo stacje, potem przestalo calkowicie grac na UKF (TYLKO UKF) -nie potrafilo odnalezc zadnej stacji. Taniej bylo kupic nowe - uzywane niz naprawiac stare : czerwona :

Aby wymienić soft w ics nalezy zapodać inną mapę wniej zawarty jest podstawowy soft ics.Z moich doświadczeń wychodzi ,że najczęściej przyczyną rozp : cenzura : softu to niesprawny licznik lub połączenie szeregowe licznik ics/na 10 uszkodzonych ics w 9 przyczyną to licznik/

Awatar użytkownika
kubi2
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: kubi2 » 21 wrz 2009, 20:42

jan123456 pisze:Ja bym szukał na połączeniach :antena-wzmacniacz fm-zintegrowany wzmacniacz fm+am.Już jaśniej nie mogłem wytłumaczyć.Ale każdy ma swój tok myslenia :D

-- 20 Wrz 2009, 22:33 --
kubi2 pisze:

Prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Aby wymienić soft w ics nalezy zapodać inną mapę wniej zawarty jest podstawowy soft ics.Z moich doświadczeń wychodzi ,że najczęściej przyczyną rozp : cenzura : softu to niesprawny licznik lub połączenie szeregowe licznik ics/na 10 uszkodzonych ics w 9 przyczyną to licznik/
A jak to sprawdzic i ewentualnie naprawic???

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio & Navi”