Dedra - klimatyzacja

tao-88

Dedra - klimatyzacja

Post autor: tao-88 » 24 wrz 2007, 21:49

Witam,
wcześniej umiesciłem post odnośnie obrotomierza teraz chciałbym zapytać o klimatyzacje. Problem tkwi w tym że nie ma chłodnego nawiewu a sprzedawcy zapewaniali mnie że jest nabita. Mozecie mi powiedzieć czy sam jestem wstanie wimienić filrt klimy (jesli tak ti gdzie jest)czyjednak powinienem udać się do profesjonalistym bowiem obiło mi się o uszy czyszczenie jakimś azotem.

PS.

W zwiazku z zakupem auta i opłatami nie mam za bardzo kasy można to zrobić po zimie bez kłopotów czy powinienem zająć się tym natychmiast.

Awatar użytkownika
bolek
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Piotr

DEDRA - Klimatyzacja w mojej Dedrze

Post autor: bolek » 24 wrz 2007, 22:13

filtra osuszacza sam nie wymienisz, możesz co najwyżej wymienić filtr p.pyłkowy ale ani jeden ani drugi raczej nie jest winny.
Na poczatek (zakładając że klima jest nabita) proponowałbym sprawdzenie tego o czym pisałem kilka dni temu, a mianowicie sprawdzenie połaczenia wtyczki presostatu. Miałem właśnie tak u mnie, a mianowicie po dogięciu blaszek we wtyczce klima chodzi OK. Żeby dogiąć blaszki trzeba zdjąć osłonkę na wtyczce od strony którą wchodzi w gniazdo (żółta) i trzeba to zrobić delikatnie.
Presostat znajduje się pod maską w lewym przednim rogu na dole, na aluminiowym przewodzie klimatyzacji.

bombel
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

DEDRA - Klimatyzacja w mojej Dedrze

Post autor: bombel » 09 paź 2007, 0:53

: witaj : może masz włączoną opcje economy wtedy wszystko działa ale bez klimy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”