Witam,
wcześniej umiesciłem post odnośnie obrotomierza teraz chciałbym zapytać o klimatyzacje. Problem tkwi w tym że nie ma chłodnego nawiewu a sprzedawcy zapewaniali mnie że jest nabita. Mozecie mi powiedzieć czy sam jestem wstanie wimienić filrt klimy (jesli tak ti gdzie jest)czyjednak powinienem udać się do profesjonalistym bowiem obiło mi się o uszy czyszczenie jakimś azotem.
PS.
W zwiazku z zakupem auta i opłatami nie mam za bardzo kasy można to zrobić po zimie bez kłopotów czy powinienem zająć się tym natychmiast.
Dedra - klimatyzacja
DEDRA - Klimatyzacja w mojej Dedrze
filtra osuszacza sam nie wymienisz, możesz co najwyżej wymienić filtr p.pyłkowy ale ani jeden ani drugi raczej nie jest winny.
Na poczatek (zakładając że klima jest nabita) proponowałbym sprawdzenie tego o czym pisałem kilka dni temu, a mianowicie sprawdzenie połaczenia wtyczki presostatu. Miałem właśnie tak u mnie, a mianowicie po dogięciu blaszek we wtyczce klima chodzi OK. Żeby dogiąć blaszki trzeba zdjąć osłonkę na wtyczce od strony którą wchodzi w gniazdo (żółta) i trzeba to zrobić delikatnie.
Presostat znajduje się pod maską w lewym przednim rogu na dole, na aluminiowym przewodzie klimatyzacji.
Na poczatek (zakładając że klima jest nabita) proponowałbym sprawdzenie tego o czym pisałem kilka dni temu, a mianowicie sprawdzenie połaczenia wtyczki presostatu. Miałem właśnie tak u mnie, a mianowicie po dogięciu blaszek we wtyczce klima chodzi OK. Żeby dogiąć blaszki trzeba zdjąć osłonkę na wtyczce od strony którą wchodzi w gniazdo (żółta) i trzeba to zrobić delikatnie.
Presostat znajduje się pod maską w lewym przednim rogu na dole, na aluminiowym przewodzie klimatyzacji.
DEDRA - Klimatyzacja w mojej Dedrze