Lybra - demontaż tapicerki z drzwi i podnośnika szyb
- m4riusz123
- Forumowicz/ka
Re: Lybra-demontaż tapicerki z drzwi i podnośnika szyb
hehe ja się dowiadywałem us siebie w fiacie to cena była sztuki 28zł + czas oczekiwania 3 dni .
Witam.
Koledzy pomóżcie i powiedzcie skąd u mnie w drzwiach wzięły się te gumki, po co one są? W eper nic takiego nie mogłem znaleźć.
Pozdrawiam
Koledzy pomóżcie i powiedzcie skąd u mnie w drzwiach wzięły się te gumki, po co one są? W eper nic takiego nie mogłem znaleźć.
Pozdrawiam
Mefisto
Lancia...the way of life...
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam, czy znacie wymiary linek do tylnych drzwi? bo mi wodzik popękał zamarzam kupić http://allegro.pl/item1170409371_lancia ... odzik.html" onclick="window.open(this.href);return false; wodzik ale nie znam wymiarów linek.
Temat był wałkowany. Z tego co pamiętam to linka ma ok. 99 cm, ale głowy nie daję. Proponuję przeszukać.balboa pisze:Witam, czy znacie wymiary linek do tylnych drzwi? bo mi wodzik popękał zamarzam kupić http://allegro.pl/item1170409371_lancia ... odzik.html" onclick="window.open(this.href);return false; wodzik ale nie znam wymiarów linek.
Pozdrawiam
Mefisto
-
Piszesz o LINCE (jednej), ale tam sa ich 2 sztuki 

Na prowadnicy zakładane sa aby wodzik nie uderzał w dolnej pozycji o metal:)Mefisto pisze:Witam.
Koledzy pomóżcie z tymi gumkami. Od czego one są ??
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2011, 12:24 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wrzuciłem fotkę na nasz serwer ;)
Powód: Wrzuciłem fotkę na nasz serwer ;)
QV...soon:)
-
WŁAŚNIE ODPOWIEDZIAŁEŚ SOBIE NA SWOJE PYTANIEHeathen pisze:Na prowadnicy zakładane sa aby wodzik nie uderzał w dolnej pozycji o metal:)Mefisto pisze:Witam.
Koledzy pomóżcie z tymi gumkami. Od czego one są ??
Pozdrawiam

Ps. gdzie kupiłeś wodziki?
Ostatnio zmieniony 07 lut 2011, 12:25 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wyrzuciłem fotkę z cytatu.
Powód: Wyrzuciłem fotkę z cytatu.
To jest to ASO koło multikina, Kurowscy?Heathen pisze:ASO fiata w Zabrzu:)
Mógłbyś podać numer katalogowy/cenę? Też potrzebuję kupić wodzik (czy spinkę, a raczej obie) na lewą stronę u kierowcy, a na telefon facet chce numer katalogowy.
Cena to 9zł sztuka, numer katalogowy (nr 71730301 i 717130300).
Kupowałem w:
trans-auto.fiat
Odbiór na 2 dzień
Kupowałem w:
trans-auto.fiat
Odbiór na 2 dzień
Ostatnio zmieniony 07 lut 2011, 12:27 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: skróciłem linka
Powód: skróciłem linka
Dzięki. końcówki 300 i 301 to jest lewa/prawa strona, czy góra/dół? W mechanizmie są dwa takie plastikowe elementy i oba powinienem wymienić. Linkę pewnie też, ale pewnie skorzystam z rady forumowiczów i kupię na metry rowerową, jeśli nie uda się wyprostować 

Lewa prawa (patrz na oznaczenia D i S) jest jeden taki wodzik w jednym mechanizmie:) i 2 linki:)
Mi sie udalo linke wyprostować w 30 min;)
pzdr
Mi sie udalo linke wyprostować w 30 min;)
pzdr
Na wszelki wypadek zamówiłem obie wersje
mogą się przydać na później.
Ja tego póki co jeszcze nie oglądałem - autko jest w warsztacie a na problem zwrócił mi uwagę mechanik, telefonicznie. Powiedział,że jeden element (na górze - czy ktoś wie, o którą część może chodzić?) ma wyraźną "rysę" i może pęknąć, natomiast drugi - ten osławiony wodzik-spinka, zdążył się chyba całkiem rozsypać.
W razie czego będę coś z tym działać kiedy odbiorę autko.

Ja tego póki co jeszcze nie oglądałem - autko jest w warsztacie a na problem zwrócił mi uwagę mechanik, telefonicznie. Powiedział,że jeden element (na górze - czy ktoś wie, o którą część może chodzić?) ma wyraźną "rysę" i może pęknąć, natomiast drugi - ten osławiony wodzik-spinka, zdążył się chyba całkiem rozsypać.
W razie czego będę coś z tym działać kiedy odbiorę autko.
Nie chcę cię martwić, ale ten element na górze wygląda mi na kółko/bloczek po którym przeciągana jest linka...jak to pęknie to czeka cię wymiana całej prowadnicy...no chyba że coś dorobisz (wytoczyć taki aluminiowy i zanitować), bo niestety jest to element niewymienny.
Odebrałem autko. Pęknięty jest sam plastikowy wodzik, to jego 'górna część' zaczyna się łamać, a dolna odpadła. Zamontowałem już nową przerobioną spinkę, ale nie wiem, czy nie chodzi za ciężko. Na razie szyba jest na klocku. Spróbuję to zamontować 
EDIT: Udało się
Dzięki dla letnik22 za opis.
Zajęło mi to ok. 3 godziny, z czego jedną zmarnowałem przez mechanika-fachmana, który bez pytania rozkręcił silniczek mechanizmu, żeby stwierdzić pogięcie linek, a przy składaniu zostawił jeden rowek na ślimaku pusty. Linka była za luźna, a ja początkowo nie wiedziałem o co halo.

EDIT: Udało się

Zajęło mi to ok. 3 godziny, z czego jedną zmarnowałem przez mechanika-fachmana, który bez pytania rozkręcił silniczek mechanizmu, żeby stwierdzić pogięcie linek, a przy składaniu zostawił jeden rowek na ślimaku pusty. Linka była za luźna, a ja początkowo nie wiedziałem o co halo.