[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: Hobbysta » 02 sty 2016, 17:16

Dokładnie tak!

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 02 sty 2016, 21:49

Cokolwiek nie napiszecie to i tak pokazuje obraz waszej wiedzy na temat tej książki.
Jeśli Wasza wiedza o całej polityce jest taka sama, jak na temat tej książki to najwidoczniej 126 stron było o pie...leniu kotka za pomocą młotka.

Niestety przestajecie być partnerami w jakiejkolwiek dyskusji o polityce.
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 02 sty 2016, 22:29

Duch-Dziadka pisze:Niestety przestajecie być partnerami w jakiejkolwiek dyskusji o polityce.
No to mnie bardzo zraniłeś tym wykluczeniem z grona 8-O
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 02 sty 2016, 22:44

Witam!
Duch-Dziadka pisze: Niestety przestajecie być partnerami w jakiejkolwiek dyskusji o polityce.
Trudno, jakoś może sobie poradzę. Tymczasem polecam wywiad z panem Jarosławem Kaczyńskim: O co toczy się spór w Polsce?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 03 sty 2016, 8:10

Hobbysta pisze:Witam!
Duch-Dziadka pisze: Niestety przestajecie być partnerami w jakiejkolwiek dyskusji o polityce.
Trudno, jakoś może sobie poradzę. Tymczasem polecam wywiad z panem Jarosławem Kaczyńskim: O co toczy się spór w Polsce?

Pozdrawiam
Rozmowa przeprowadzona podczas audycji ?Aktualności dnia? na antenie Radia Maryja

I to jest wg. Ciebie niezależne i wiarygodne źródło????
Czytaj nadal bryki i streszczenia, bo w tym jesteś miszczem. :D :)
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 03 sty 2016, 10:19

Witam!
Duch-Dziadka pisze: Rozmowa przeprowadzona podczas audycji ?Aktualności dnia? na antenie Radia Maryja

I to jest wg. Ciebie niezależne i wiarygodne źródło????
Nigdzie nie napisałem, że np.: RM, TV Trwam czy też Nasz Dziennik tudzież Niezależna itd., itp, to niezależne i wiarygodne źródła. Te i wszystkie inne są ZALEŻNE w pierwszej kolejności od swych właścicieli i od kogo jeszcze, to kolejna kwestia. Istotą sprawy jest, czy informacja przekazana przez dane źródło jest prawdziwa lub też, czy przekazujący dochowali wszelkiej staranności aby informacja była jak najbliższa prawdy, gdy jeszcze brak wszystkich danych o zdarzeniu.
Jakiś czas temu czytałem interesujące opracowanie na temat mediów i jak uda mi się znaleźć to wkleję link i też jest to pogląd ZALEŻNY od autora (jego SUBIEKTYWNE spojrzenie na te sprawy).
Natomiast, jeśli chodzi o wywiad, to można mieć uwagi do zadającego pytania, dlaczego innych pytań nie zadał. Zadał jednak jakieś pytania i uzyskał na nie jakieś odpowiedzi. Czytając ten wywiad (aktualny z 30.12.2015 r.) dowiadujemy się co sądzi prezes partii rządzącej Polską w kwestiach "gorących" medialnie i nie tylko.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 03 sty 2016, 10:23

Hobbysta lękałem się czy dasz radę odpowiedzieć na zarzut prawdziwego MISTRZA. Chcę Ci tylko przypomnieć z kim masz do czynienia:
Duch-Dziadka pisze:Natomiast Pan bóg zamiast urody dał mi rozum, umiejętność analizowania oraz zdroworozsądkowe postrzeganie otaczającego świata. Dorzucił też wzrost i masę... ;) Dzięki temu potrafię za dobre pochwalić, a za złe zganić.
Szczególnie zwraca uwagę Pan Bóg pisany z małej litery. : lol :
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 03 sty 2016, 10:36

Witam!
darbo pisze:Hobbysta lękałem się czy dasz radę odpowiedzieć na zarzut prawdziwego MISTRZA. Chcę Ci tylko przypomnieć z kim masz do czynienia:...
Pamiętam, ale dzięki za przypomnienie :)
Mój komentarz jest tylko w niewielkim zakresie kierowany do Ducha-Dziadka, inni czytający więcej skorzystają, ale dla niego też jeszcze istnieje szansa nawrócenia :D

Tekst, o którym pisałem wyżej jest tutaj: Media jako instrument władzy

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 03 sty 2016, 11:27

Hobbysta pisze: Mój komentarz jest tylko w niewielkim zakresie kierowany do Ducha-Dziadka, inni czytający więcej skorzystają, ale dla niego też jeszcze istnieje szansa nawrócenia :D

Tekst, o którym pisałem wyżej jest tutaj: Media jako instrument władzy

Pozdrawiam
Jak na razie z Twoich wpisów korzystają moderatorzy, moderując posty ćwiczą i są w tym coraz lepsi.
darbo pisze:Hobbysta lękałem się czy dasz radę odpowiedzieć na zarzut prawdziwego MISTRZA. Chcę Ci tylko przypomnieć z kim masz do czynienia:
Duch-Dziadka pisze:Natomiast Pan bóg zamiast urody dał mi rozum, umiejętność analizowania oraz zdroworozsądkowe postrzeganie otaczającego świata. Dorzucił też wzrost i masę... ;) Dzięki temu potrafię za dobre pochwalić, a za złe zganić.
Szczególnie zwraca uwagę Pan Bóg pisany z małej litery. : lol :

Zamiast szukać moich postów lepiej chwyć za książkę. Przynajmniej skończą się Twoje domniemania, a zacznie rzeczowa rozmowa. Marnujesz czas...
Hobbysta pisze:Witam!

Nigdzie nie napisałem, że np.: RM, TV Trwam czy też Nasz Dziennik tudzież Niezależna itd., itp, to niezależne i wiarygodne źródła. Te i wszystkie inne są ZALEŻNE w pierwszej kolejności od swych właścicieli i od kogo jeszcze, to kolejna kwestia. Istotą sprawy jest, czy informacja przekazana przez dane źródło jest prawdziwa lub też, czy przekazujący dochowali wszelkiej staranności aby informacja była jak najbliższa prawdy, gdy jeszcze brak wszystkich danych o zdarzeniu.

Pozdrawiam

Szkoda czasu na Was i na koniec:
Domeną ludzi inteligentnych jest dziwienie się - dziwię się, że nic nie zrozumieliście z tych wielu forumowych wpisów. :D :)
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
cysiek
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Krzysiek

Post autor: cysiek » 03 sty 2016, 11:30

Może trochę nie na temat się wypowiem. Chciałbym się jedynie odnieść do publikacji o J. Kaczyńskim tzn na podstawie jednego źródła nie wyrabiałbym sobie opinii o człowieku. Pamiętam jak na studiach tłumaczono nam, że należy poznać wiele źródeł aby móc spojrzeć obiektywnie.
Książki nie czytałem. Jeszcze nie. Na chwilę obecną Pytlakowskiego przerabiam
Pozdrawiam
Cysiek
Lancia Lybra 2,0 LX 20v 154KM
LPG: Stag IV, KME Silver, Reg Fast

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 03 sty 2016, 13:41

cysiek pisze:Może trochę nie na temat się wypowiem. Chciałbym się jedynie odnieść do publikacji o J. Kaczyńskim tzn na podstawie jednego źródła nie wyrabiałbym sobie opinii o człowieku. Pamiętam jak na studiach tłumaczono nam, że należy poznać wiele źródeł aby móc spojrzeć obiektywnie.

Obiektywizm zostawić musisz niestety dziennikarzom... a sam wybrać.;)
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 03 sty 2016, 13:55

cysiek pisze:Może trochę nie na temat się wypowiem. Chciałbym się jedynie odnieść do publikacji o J. Kaczyńskim tzn na podstawie jednego źródła nie wyrabiałbym sobie opinii o człowieku. Pamiętam jak na studiach tłumaczono nam, że należy poznać wiele źródeł aby móc spojrzeć obiektywnie.
Nareszcie jakaś rozsądna wypowiedź : ok2 :

Ja bym dodał od siebie, że jest jeszcze jeden warunek konieczny, oprócz wielości źródeł.

Coś w rodzaju: "otwartego umysłu", wstępnej tolerancji, bez uprzedzania się. Niestety część dyskutantów w tym wątku nienawidzi Kaczyńskiego - stąd jakiekolwiek obiektywne poznanie jest niemożliwe. :-?
belial666 pisze:Obiektywizm zostawić musisz niestety dziennikarzom... a sam wybrać.;)
A tu taki pierwszy lepszy przykład obiektywizmu poznania :lol:

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 03 sty 2016, 14:15

darbo pisze:
belial666 pisze:Obiektywizm zostawić musisz niestety dziennikarzom... a sam wybrać.;)
Przykro patrzeć na twoje poczynania w tym temacie. Patrząc na twoje wypowiedzi obiektywnie, to zguba totalna...
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 03 sty 2016, 14:20

belial666 pisze:
darbo pisze:
Przykro patrzeć na twoje poczynania w tym temacie. Patrząc na twoje wypowiedzi obiektywnie, to zguba totalna...
Przypomnę tylko, że chciałeś upamiętnić zamordowanie polskich oficerów w Katyniu za pomocą zabicia wszystkich tych, którzy głosowali na PIS, w tym mnie samego. Do powyższej wypowiedzi dołączyłeś zdjęcie buldożera zasypującego dół - jakże to było wymowne.

Na Twoje szczęście moderator zareagował i usunął.

To taki Twój rodzaj bolszewickiego obiektywizmu.

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 03 sty 2016, 14:35

darbo pisze:
belial666 pisze:
darbo pisze:
Przypomnę tylko, że chciałeś upamiętnić zamordowanie polskich oficerów w Katyniu za pomocą zabicia wszystkich tych, którzy głosowali na PIS, w tym mnie samego. Do powyższej wypowiedzi dołączyłeś zdjęcie buldożera zasypującego dół - jakże to było wymowne.

Na Twoje szczęście moderator zareagował i usunął.

To taki Twój rodzaj bolszewickiego obiektywizmu.
To było do ciebie kierowane i w pewnym sensie podsumowanie twoich wypowiedzi. Ty uważasz, Lech zaloguje na szacunek pośmiertny, a ja uważam odwrotnie. Stawiam go obok Jaruzelskiego, Kiszczaka i Kwacha. To samo tyczy się J. Kaczyńskiego i kilku z PO. Należy ich potraktować, tak, jak traktowali oni ludzi za czasów komuny. Ludzi z kopalni Wujek, studentów, księży ( mimo wszystko też ludzi).

Postanowiłeś stanąć u boku komucha, twój wybór. Jesteś" dorosły" i wiesz co robisz.
Nr. telef. 501259455

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”