Kappa - olej
Kappa - olej
Jakiś czas temu zmieniłem olej u siebie w Kappie właśnie na Castrol GTD Magnatec 10W40. Teraz jednak można usłyszeć i przeczytać o nowej wersji tego oleju. Czy oprócz opakowania (teraz ma taki zielony kolorek) coś się zmieniło w tym oleju - oby nie na gorsze? Jeśli ktoś posiada jakieś informacje to o nie bardzo proszę... NOWY GTD MAGNATEC
Kappa - olej
Widać chyba nic się nie zmieniło, bo nikt o tym nie wie jak na razie... 

- mario09
- Klubowicz
Kappa - olej
Uzywam GTX Magnateca w Astrze II i o ile pamietam zmienila sie tylko jedna literka w specyfikacji oleju. Nie sprawdzalem co to teraz oznacza, ale nie sadze aby byla to jakas kolosalna zmiana.
Lancia Thema III 2.0 i.e.+gaz II gen. (zestaw Lovato LovU2)
Lancia Thema III 2.5 turbo ds LS
Kappa - olej
uzywasz GTX a pytanie bylo o GTD ?!"mario09" pisze:Uzywam GTX Magnateca w Astrze II i o ile pamietam zmienila sie tylko jedna literka w specyfikacji oleju. Nie sprawdzalem co to teraz oznacza, ale nie sadze aby byla to jakas kolosalna zmiana.
a jedna literka to bardzo wazne tylko z jakiej na jaka ? bo albo poszli w gore z jakaoscia (w co watpie) albo w dol.
Kappa - olej
Tego właśnie nie wiem, bo nie bardzo znam się na tych oznaczeniach jakościowych...
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Kappa - olej
Mario i jak oceniasz ten olej??"mario09" pisze:Uzywam GTX Magnateca w Astrze II .....
Opel ma mocno "ciepłe" silniki - nie wytrąca sie osad na korku?
Pytam bo jakoś nigdy nie miałem przekonania do Castrola

Grzesiek
- mario09
- Klubowicz
Kappa - olej
Jesli byloby to moje auto stosowalbym olej jakiegos innego producenta, jednak tesc leje go od nowosci auta (czyli od '99) i powiem szczerze, ze jestem zadziwiony. Silnik ma (na chwile obecna) przejechane 320kkm (1,6 16v ecotec) i nie ma ani grama ubytku oleju. To jest jeden z powodow dla ktorych nie namawiam tescia na zmiane oleju na jakiegos innego producenta. Pol roku temu zmienialem w tym aucie uszczelke pod miska olejowa i po "otwarciu dolu" silniczek okazal sie byc czysciutki bez zadnych przebarwien, osadow, nagarow, etc. GTX Magnatec 5w40."lancia1969" pisze:Mario i jak oceniasz ten olej??"mario09" pisze:Uzywam GTX Magnateca w Astrze II .....
Opel ma mocno "ciepłe" silniki - nie wytrąca sie osad na korku?
Pytam bo jakoś nigdy nie miałem przekonania do Castrola![]()
Grzesiek
Lancia Thema III 2.0 i.e.+gaz II gen. (zestaw Lovato LovU2)