Thesis - jakby przypalone lusterko
-
- Klubowicz
- Imię: Artur
Thesis - jakby przypalone lusterko
Spotkał się ktoś z takim problemem?
Jaki to może być powód takiego problemu?
Dodam, że to nie jest odosobniony przypadek, spotkałem się z czymś takim w innych Thesis.
Z drugiej strony pomału robi się to samo... Dziękuję za nakierowanie,
Na dniach zajrzę co tam widać pod wkładem lustrzanym...
Jaki to może być powód takiego problemu?
Dodam, że to nie jest odosobniony przypadek, spotkałem się z czymś takim w innych Thesis.
Z drugiej strony pomału robi się to samo... Dziękuję za nakierowanie,
Na dniach zajrzę co tam widać pod wkładem lustrzanym...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
JEST:
2x Lancia Kappa Coupe 3.0V6 + LPG
Lancia Phedra 2.0 + LPG
BYŁO:
Kilka x Lancia Thesis 2.0T
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS
Lancia Phedra 2.0 + LPG
BYŁO:
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS
Re: Thesis - jakby przypalone lusterko
Miałem to u siebie. Rozwarstwia Ci się. Przez to nie będzie już fotochromatyczne. Bo normalnie ściemniałoby się razem z wewnętrznym. Taka sytuacja. Nowe lusterko (sama szybka!) w ASO podchodzi pod 1700zł
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD, Alfa Romeo 166 3.2, BMW E90 320d, Fiat Brava 80 16v, Fiat Brava 80 16v, Laguna III 2.0 16v, Fiat Stilo 1.9 JTD, Marea 155 20v
Obecnie mam: Lancia Lybra 2.4 jtd Emblema, Lancia Lybra 2.0 LS, Opel Meriva_A 1.4 EcoTec, Bravo HGT, Brava 100 16v
Obecnie mam: Lancia Lybra 2.4 jtd Emblema, Lancia Lybra 2.0 LS, Opel Meriva_A 1.4 EcoTec, Bravo HGT, Brava 100 16v
-
- Klubowicz
Coś wykombinujemy
Dziękuję za informacje,
Bo z tego co zauważyłem grzanie mam.
Dziękuję za informacje,
Bo z tego co zauważyłem grzanie mam.
JEST:
Lancia Phedra 2.0 + LPG
BYŁO:
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS
Lancia Phedra 2.0 + LPG
BYŁO:
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS
Grzanie tak, ale fotochrom nie działa
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD, Alfa Romeo 166 3.2, BMW E90 320d, Fiat Brava 80 16v, Fiat Brava 80 16v, Laguna III 2.0 16v, Fiat Stilo 1.9 JTD, Marea 155 20v
-
- Klubowicz
Tam to i tak nic nie widać , a co dopiero różnice po fotochromie
JEST:
Lancia Phedra 2.0 + LPG
BYŁO:
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS
Lancia Phedra 2.0 + LPG
BYŁO:
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS
- AQQ2009
- Forumowicz/ka
- Imię: Burza
A gdzie się Lalę trzyma? częściej chmurka czy garaż?
-
- Klubowicz
Po zakupie już tak miała... A gdzie stała to niewiem, teraz tylko garaż
Myślicie, że to jest związane z warunkami atmosferycznymi, czy może coś z elektroniką w lusterku?
Podstawie ładny wkład i zobaczymy jak długo będzie ładny
Myślicie, że to jest związane z warunkami atmosferycznymi, czy może coś z elektroniką w lusterku?
Podstawie ładny wkład i zobaczymy jak długo będzie ładny
JEST:
Lancia Phedra 2.0 + LPG
BYŁO:
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS
Lancia Phedra 2.0 + LPG
BYŁO:
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS
A błędu nie wywali przy innej szybce? Przecież samo lusterko ma ze 4 centralki i własną sieć CAN
-
- Klubowicz
W Kosmos wywali lusterka
Ogarnę pewien temat i wezmę za te lusterka
Ogarnę pewien temat i wezmę za te lusterka
JEST:
Lancia Phedra 2.0 + LPG
BYŁO:
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS
Lancia Phedra 2.0 + LPG
BYŁO:
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS
Lusterko jak widać jest popsute i błędu brak, a więc i podmianka jest z pewnością bezpieczna. Do dzieła...
Thesis 3,0 V6 2002
- AQQ2009
- Forumowicz/ka
- Imię: Burza
Zazwyczaj różnice temperatur robią ten niepożądany efekt, grzanie samego szkła, które jest zamarznięte powoduje, że pomiędzy warstwą fotochromatyczną, a szkłem tworzy się jakby przebarwiona warstwa kleju z folii. Wiadomo warstwa fotochromatyczna nie jest zgrzana z lusterkiem, a jedynie sklejona sądzę, że to jest ten problem widząc po zdjęciu. Ktoś wcześniej bardzo często grzał lusterka. ale Ty i tak sobie poradzisz:D
Powodzenia
Powodzenia
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
ALUFER co to masz za gumę dookoła lusterka?? to fabryczne??
Fabryczne. Były 2 typy lusterek.Mario19bb pisze:ALUFER co to masz za gumę dookoła lusterka?? to fabryczne??
Zwykłe i fotochromatyczne samo ściemniające się. Poznać właśnie po tej ramce. Zwykłe jej nie ma.
-
- Klubowicz
Znalazłem bardzo mądre słowa na temat lusterek fotochromowych:
Cytuje:
Lusterko typu fotochrom działa podobnie jak wyświetlacz w zegarku elektronicznym. Składa się ono z dwóch warstw szkła oraz dwóch cienkich folii, z których jedna pełni role polaryzatora, a druga analizatora, pomiędzy nimi znajduję się ciekły kryształ (czynnik organiczny) na górnej i dolnej krawędzi napylona jest warstwa przewodząca, na która nasunięta jest sprężysta blaszka, która stanowi połączenie elektryczne. Podanie napięcia pomiędzy górny i dolny styk powoduje generowanie pola elektrycznego, które wymusza taką zmiane uporządkowania cząsteczek w warstwie ciekłego kryształu, że nie obraca ona polaryzacji swiatła. Powoduje to, że światło nie przechodzi przez analizator, co daje efekt czerni - co zauważalne jest jako ściemnienie lusterka.?? ?
Czyli mamy płyn, który się roszczelnia i wylewa...
Po to ta uszczelka wokół wkładu lustrzanego
Cytuje:
Lusterko typu fotochrom działa podobnie jak wyświetlacz w zegarku elektronicznym. Składa się ono z dwóch warstw szkła oraz dwóch cienkich folii, z których jedna pełni role polaryzatora, a druga analizatora, pomiędzy nimi znajduję się ciekły kryształ (czynnik organiczny) na górnej i dolnej krawędzi napylona jest warstwa przewodząca, na która nasunięta jest sprężysta blaszka, która stanowi połączenie elektryczne. Podanie napięcia pomiędzy górny i dolny styk powoduje generowanie pola elektrycznego, które wymusza taką zmiane uporządkowania cząsteczek w warstwie ciekłego kryształu, że nie obraca ona polaryzacji swiatła. Powoduje to, że światło nie przechodzi przez analizator, co daje efekt czerni - co zauważalne jest jako ściemnienie lusterka.?? ?
Czyli mamy płyn, który się roszczelnia i wylewa...
Po to ta uszczelka wokół wkładu lustrzanego
JEST:
Lancia Phedra 2.0 + LPG
BYŁO:
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS
Lancia Phedra 2.0 + LPG
BYŁO:
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS
Mam z gumową ramką, mam fotochromatyczne. Wewnętrzne również światłoczułe, jak to się mówi.
Świetna sprawa, z tym że u mnie wszystko nie działa.
Świetna sprawa, z tym że u mnie wszystko nie działa.