Kupiłem trochę ponad tydzień temu Lybrę, którą pokazałem w innym temacie no i nastały pierwsze problemy, choć myślę, że nie wielkie.
A więc.
1) Temperatura silnika.
Silnik dość szybko nagrzewa się do 90*C, jedzie fajnie, nie ma żadnego problemu, jest gorąco na dworze. Ok. Jednak gdy stanę, zgaszę silnik i muszę go odpalić ponownie zaraz (tak miałem dziś - stanąłem na parkingu pod blokiem, zgasiłem silnik a zauważyłem, że sąsiad z lepszego miejsca odjeżdża (widzę je z okna i jest na nie monitoring) więc chciałem od razu odpalić a tu co - czerwona kontrolka obok wskazówki temperatury, oczywiście nie były niepokojące wskazania - okolice 90*C. Jednak zaniepokoiło mnie to, że nie mogę odpalić silnika, po chwili (30-60 sekund(?)) przekręciłem kluczyk i już było okej.
2) Skrzynia biegów.
Gdy samochód stoi dłuższy czas, np gdy przyjadę wieczorem i rano dopiero do niego wsiadam, wszystko odpala od strzała, jest w porządku, jednak gdy wrzucam wsteczny (aby wyjechać z parkingu, innej opcji niestety tutaj nie ma

Mam nadzieję, że mnie zrozumieliście, jeżeli byłby jakieś niejasności to proszę pytać.
Postaram się wpaść na zlot śląsko-małopolski w niedzielę, jednak nie wiem jak z funduszami bo niestety ostatnio troszkę przycisnęło.
Z góry dziękuję za pomoc