Lybra 1.9 JTD - przy włączeniu świateł auto zwalnia
- damex85
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Damian
Lybra 1.9 JTD - przy włączeniu świateł auto zwalnia
witam serdecznie potrzebuje pilnie pomocy!!! mianowicie problem mój dotyczy spraw elektroniki od jakiegoś czasu w okresie zimowym przy delikatnej jeździe wrzucam bieg nr.3 jakieś 2000tyś. obrotów auto nagle zwalnia nie ma mocy puszczam gaz na moment i jest ok za chwile to samo auto zwalnia i tak kilka razu po czasie problem ustępuje ,za parę dni coś postępuje bo zaczynają się dziać troszke inne rzeczy np; wariacja ze światłami , naciskam pedał hamulca zapala mi się podświetlenie zegarów i deski rozdzielczej , po wyłączeniu zapłonu i wyciągnięciu kluczyków przez hwile pali się swiatło tylnego stop za chwile gaśnie teraz odkryłem że po włączeniu świateł postojowych (podświetla się deska i zegary) już nie można wyłączyć nie reaguje, dopiero po wyłączeniu zapłonu i wyciągnięciu kluczy gasną hmm, Jadąc przed wczoraj auto zaczęło słabnąć zwalniać coś mnie skusiło i jak wyłączyłem swiatła auto jedzie ,włączam auto zwalnia traci moc i tak kilka razy i to samo zwalnia !!!!! POMOCY
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Sylwek
Re: Lybra 1.9 JTD - przy włączeniu świateł auto zwalnia
Bardzo dziwna sprawa proponuję żmudną pracę ale może przyniesie efekt sprawdzić połączenia masy zaczynając od akumulatora poprzez inne miejsca połączenia.
Wilgoć Panie, wilgoć:)
U mnie jak tylko spadnie śnieg zaczyna wariować czujnik temp przy lusterku zewnętrznym. Otwieram prawe drzwi temp wraca do normy. Śnieg się stopi i wszystko jest cacy
Widac te autka są bardziej pomyślane pod klimat Włoch;)
U mnie jak tylko spadnie śnieg zaczyna wariować czujnik temp przy lusterku zewnętrznym. Otwieram prawe drzwi temp wraca do normy. Śnieg się stopi i wszystko jest cacy
Widac te autka są bardziej pomyślane pod klimat Włoch;)
Była: Lybra 1.8 LPG, Lybra 2.4jtd CF3 - 2000r
Jest: Alfa Romeo 156SW 2.5 V6
Jest: Alfa Romeo 156SW 2.5 V6
- damex85
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Damian
witam po opisaniu tematu i to co boli moją Lybre za 2 dni zawiozłem do elektro-mechanika gość zajmuje się głównie elektryką aut u mnie na miejscu, to było moje ostatnie wyjście jechać do niego bo nie należy do tanich no i powiem nie powiedział za dużo jak to elektryk tajemnica zawodowa ale pracy było sporo wymienił jakąś kostke i auto jak nowe odpukać (L) , jestem zadowolony bo problem rozwiązany ale gość jest naprawde dobry co do tych spraw bo troche o nim słyszałem odpalał nie takie bryki ;0 pozdrawiam i dzieki za wpisy i rady napewno cos w tym było
Pochwal się, który elektryk jest taki ogarnięty
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Obstawiam, że to kostka od potencjometru pedału przyspieszenia, jeśli możemy pobawić się w szklaną kulkę...