Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komputera

alexander86
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 59
Rejestracja: 15 wrz 2011, 10:54

Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komputera

Post autor: alexander86 » 14 lis 2011, 0:04

Mam może głupie pytanie, ale w swojej Delcie nie mogę dojść do tego, jak zrobić, żeby na ekranie pokazało się wykorzystanie turbiny tak jak tutaj na filmiku. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6SjUe9xp ... re=related[/youtube]

Awatar użytkownika
thermano
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 750
Rejestracja: 13 kwie 2011, 7:50
Imię: Tomasz

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: thermano » 14 lis 2011, 8:56

W ustawieniach menu jest możliwość wyboru - trzeba wyłączyć datę czy coś takiego . Sprawdzę za parę minut i spróbuję Ci odpisać . Albo instrukcja w dłoń :)

Dobra - już mam . Po prawej stronie radia masz menu ( do zmiany daty , świateł dziennych , tripu B itp. ) Jest tam pozycja " Pierwsza strona " - wchodzisz w nią i masz do wyboru : Data albo Info silnik . Wybierasz Info silnik i masz obrazek z turbinką .

Pzdr
"Jak pięknie się różnimy..."
DELTA 1.6 MultiJet ORO - EGR & DPF off z nową mapą : 149 KM / 362 Nm - Tramonto / Fiat 500 L PopStar 1.4 95 KM + LPG kolor BLACK / WHITE
Ty nie kupiłeś Lancii . Dostałeś Ją gratis . Zapłaciłeś tylko za udział w przedsięwzięciu ... No i przedsięwzięcie się zes...ło :(
-----------------------------------------

alexander86
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 59
Rejestracja: 15 wrz 2011, 10:54

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: alexander86 » 14 lis 2011, 19:33

pięknie ładnie ale .... jak odpalam to na początku mignie mi ten wskaźnik a potem wyświetla datę i tyle :/ przełączając funkcje w komputerze też tego nie ma ... :/ hmmm czyżby coś było nie tak ?

Awatar użytkownika
thermano
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 750
Rejestracja: 13 kwie 2011, 7:50
Imię: Tomasz

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: thermano » 15 lis 2011, 7:36

A może w tej wersji silnikowej tego nie ma ?? ( ze względu na 2 turbiny np. ) Ja mam 1.6 MJ .
"Jak pięknie się różnimy..."
DELTA 1.6 MultiJet ORO - EGR & DPF off z nową mapą : 149 KM / 362 Nm - Tramonto / Fiat 500 L PopStar 1.4 95 KM + LPG kolor BLACK / WHITE
Ty nie kupiłeś Lancii . Dostałeś Ją gratis . Zapłaciłeś tylko za udział w przedsięwzięciu ... No i przedsięwzięcie się zes...ło :(
-----------------------------------------

Codee

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: Codee » 15 lis 2011, 11:36

Ciekawe że Delta zamyka budzik jak na filmie :roll:

Awatar użytkownika
Heathen
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2001
Rejestracja: 15 paź 2009, 14:35
Imię: Konrad
Lokalizacja: Zabrze

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: Heathen » 15 lis 2011, 12:34

1,9 +2 suszarki+ jakiś wirus i nic nadzwyczajnego:)
Oryginał to to raczej nie jest...
Chyba że koleś założył 13" felgi hehe
QV...soon:)

alexander86
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 59
Rejestracja: 15 wrz 2011, 10:54

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: alexander86 » 15 lis 2011, 23:32

oryginał ;) sprawdzane osobiście :) mój też tak zamyka szafę

alexander86
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 59
Rejestracja: 15 wrz 2011, 10:54

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: alexander86 » 15 lis 2011, 23:34

thermano pisze:A może w tej wersji silnikowej tego nie ma ?? ( ze względu na 2 turbiny np. ) Ja mam 1.6 MJ .
nie wydaje mi się :/ ... ehh

Awatar użytkownika
Heathen
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2001
Rejestracja: 15 paź 2009, 14:35
Imię: Konrad
Lokalizacja: Zabrze

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: Heathen » 16 lis 2011, 9:02

alexander86 pisze:oryginał ;) sprawdzane osobiście :) mój też tak zamyka szafę
No to ukłony dla producenta jeśli auto zamiast fabrycznych 222km/h leci 250km/h ;)
QV...soon:)

alexander86
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 59
Rejestracja: 15 wrz 2011, 10:54

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: alexander86 » 16 lis 2011, 9:08

to, że pokazuje 250 to jeszcze nie znaczy, że w rzeczywistości tyle jedzie ;) od taki chwyt

Rafako

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: Rafako » 16 lis 2011, 9:39

alexander86 pisze:to, że pokazuje 250 to jeszcze nie znaczy, że w rzeczywistości tyle jedzie ;) od taki chwyt
Przekłamuje o 30 km/h :?: :!: :?: 8-O 8-O 8-O Toż to chore i z marketingiem nie ma nic wspólnego. Kappa przy podobnych prędkościach przekłamywała o jakieś 15 km/h, Lybra o 10 km/h (szeroko pojęte "powyżej 200"). Świat schodzi na psy i to nawet w przypadku Lancii :roll: :roll: :roll:
Serdecznie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
solarzmr
Moderator
Moderator
Posty: 2664
Rejestracja: 01 mar 2008, 0:00
Imię: Marcin
Lokalizacja: Pruszków
Kontakt:

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: solarzmr » 16 lis 2011, 10:45

Rafako pisze:
alexander86 pisze:to, że pokazuje 250 to jeszcze nie znaczy, że w rzeczywistości tyle jedzie ;) od taki chwyt
Przekłamuje o 30 km/h :?: :!: :?: 8-O 8-O 8-O Toż to chore i z marketingiem nie ma nic wspólnego. Kappa przy podobnych prędkościach przekłamywała o jakieś 15 km/h, Lybra o 10 km/h (szeroko pojęte "powyżej 200"). Świat schodzi na psy i to nawet w przypadku Lancii :roll: :roll: :roll:
Serdecznie pozdrawiam.
Ale różnica między 222, a 250 to raptem około 10%, a tyle to jest standard :lol:

Rafako

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: Rafako » 16 lis 2011, 10:55

solarzmr pisze:
Rafako pisze:
alexander86 pisze:to, że pokazuje 250 to jeszcze nie znaczy, że w rzeczywistości tyle jedzie ;) od taki chwyt
Przekłamuje o 30 km/h :?: :!: :?: 8-O 8-O 8-O Toż to chore i z marketingiem nie ma nic wspólnego. Kappa przy podobnych prędkościach przekłamywała o jakieś 15 km/h, Lybra o 10 km/h (szeroko pojęte "powyżej 200"). Świat schodzi na psy i to nawet w przypadku Lancii :roll: :roll: :roll:
Serdecznie pozdrawiam.
Ale różnica między 222, a 250 to raptem około 10%, a tyle to jest standard :lol:
Dokładniej 15%...

a to już dużo za dużo :D
Serdecznie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 20000
Rejestracja: 25 lis 2005, 0:00
Lokalizacja: Poznań & Warszawa Masz problem na Forum? Pytaj!
Kontakt:

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: Nat » 16 lis 2011, 10:57

Dokładniej : 12,61% ;)
I tak spore przekłamanie - ale może faktycznie za pomocą średnicy opon?
Czy w delcie III nie ma cyfrowej korekty prędkościomierza i odległościomierza w zależności od wybranej z komputera średnicy opon?
Może w złych ustawieniach tkwi źródło tak dużego błędu?
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

alexander86
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 59
Rejestracja: 15 wrz 2011, 10:54

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: alexander86 » 16 lis 2011, 16:56

nie mam pojęcia ale nie sądzę, żeby tak było ... auto zawsze jeździło na 17 i nadal jeździ ... albo może faktycznie aż tak bardzo przekłamuje

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zrób to sam”