Lybra - gasnie na ciepłym silniku
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra - gasnie na ciepłym silniku
Witam,
Od 8 miesiecy jeżdżę Lybrą 1,8 (2000r.) sprowadzoną z Holandii. Auto ma instalację LPI V generacji. Od 2 tygodni Lancia ma problem - po rozruchu na ciepłym silniku i przełączeniu na gaz silnik zaczyna się dławić i gaśnie. Na zimnym problem nie występuje. Wydaje mi się również, że pompa głośniej pracuje.
Nie mogę znaleźć niestety producenta instalacji, na instalacji znalazłem tylko napis LPI i producenta modułu sterowania (?) - Hitachi. Na zbiorniku również nic, a oglądałem go przy legalizacji.
Czy ktoś w Was zetknął się z podobnym problemem?
CZy w Bydgoszczy lub okolicach są warsztaty zajmujące się podobnymi instalacjami?
Z góry dzięki za wszelkie sugestie.
Tom
Od 8 miesiecy jeżdżę Lybrą 1,8 (2000r.) sprowadzoną z Holandii. Auto ma instalację LPI V generacji. Od 2 tygodni Lancia ma problem - po rozruchu na ciepłym silniku i przełączeniu na gaz silnik zaczyna się dławić i gaśnie. Na zimnym problem nie występuje. Wydaje mi się również, że pompa głośniej pracuje.
Nie mogę znaleźć niestety producenta instalacji, na instalacji znalazłem tylko napis LPI i producenta modułu sterowania (?) - Hitachi. Na zbiorniku również nic, a oglądałem go przy legalizacji.
Czy ktoś w Was zetknął się z podobnym problemem?
CZy w Bydgoszczy lub okolicach są warsztaty zajmujące się podobnymi instalacjami?
Z góry dzięki za wszelkie sugestie.
Tom
Odp: Lybra, gasnie na ciepłym silniku
tez mi gasnie - ale jak chce - są dni ze nie gasnie.
Po prostu czasami jak zatrzymuje sie na skrzyzowaniu to jakby obroty spadały za nisko i gasnie.
Byc moze trzeba zwiekszyc dawke gazu lub podniesc wolne obroty
Waldek
Po prostu czasami jak zatrzymuje sie na skrzyzowaniu to jakby obroty spadały za nisko i gasnie.
Byc moze trzeba zwiekszyc dawke gazu lub podniesc wolne obroty
Waldek
Lancia Lybra 1.6 LS, 2000r, salon polska, golas
w kolejce: Lancia Thesis
Re: Lybra, gasnie na ciepłym silniku
Tomzet - diagnostyka LPI+sprawdzenie pracy pompy i elektroniki.
W okolicach Bydgoszczy raczej nikt Ci tego nie zrobi.
W okolicach Bydgoszczy raczej nikt Ci tego nie zrobi.
-
Re: Lybra - gasnie na ciepłym silniku
No tak, stało się: diagnostyka LPI, wymiana pompy gazu (zabolało...) i Lusia jak nowa do przodu rwie.
Dzięki:))
Dzięki:))
czyli pompa padala i dawala za niskie cis?
na zilnym bylo wzbogacenie ,wiec pracowala ,
mozesz sie pochwalic ile kosztowala cie pompa - nowa ,uzywana ?
na zilnym bylo wzbogacenie ,wiec pracowala ,
mozesz sie pochwalic ile kosztowala cie pompa - nowa ,uzywana ?
A nie dało się Twojej pompki zregenerować?Wymieniono Ci pompę na używkę po regeneracji czy na żywca z jakiegoś "szrota"?
Aha - gdzie to zrobiłeś - fachowcy czy "fachowcy"(jak np,. w Lublinie czy Piasecznie)?!
Pozdr
Aha - gdzie to zrobiłeś - fachowcy czy "fachowcy"(jak np,. w Lublinie czy Piasecznie)?!
Pozdr
-
Pompa regenerowana, moja została w rozliczeniu Nie chciałem czekać na regenerację, bo do warsztatu (Konin) mam ładny kawałek. Kosztowała mnie ta przyjemność dziewięć stówasiek.
Co do warsztatu - z całym sercem mogę polecić: rozmowa konkretna, takież ustalenia i wykonanie. Całość operacji (jazda-diagnostyka, demontaż, sprawdzenie pozostalości, montaż, jazda-diagnostyka) zabrało ok. 3 godzin. Pompa na rocznej gwarancji.
W razie niemca służę kontaktem na priva.
KingRoad - takie myki to chyba nie przy viallowskich instalacjach...
Oby nam lybry w delty obrodziły!
Co do warsztatu - z całym sercem mogę polecić: rozmowa konkretna, takież ustalenia i wykonanie. Całość operacji (jazda-diagnostyka, demontaż, sprawdzenie pozostalości, montaż, jazda-diagnostyka) zabrało ok. 3 godzin. Pompa na rocznej gwarancji.
W razie niemca służę kontaktem na priva.
KingRoad - takie myki to chyba nie przy viallowskich instalacjach...
Oby nam lybry w delty obrodziły!
Falowanie obrotów na biegu jałowym to pierwszy objaw małej ilości oleju w pompie.
+ - co 40 - 50 tys.wymaga serwisowania ,co w naszych realiach najczęściej sprowadza się do czyszczenia w ultradzwiękach i zalaniu pompy nowa porcią oleju.
+ - co 40 - 50 tys.wymaga serwisowania ,co w naszych realiach najczęściej sprowadza się do czyszczenia w ultradzwiękach i zalaniu pompy nowa porcią oleju.
Jakiej pompie? Ja nie mam żadnej pompy....
Mój gaz idzie przez parownik chyba
W.
Mój gaz idzie przez parownik chyba
W.
Lancia Lybra 1.6 LS, 2000r, salon polska, golas
pompie lpi