Lybra- wahacze jakiej marki polecacie?

Polecane i odradzane serwisy i sklepy, polecane części zamienne i regeneracje miejsca w których można je kupić bądź zregenerować, rabaty oraz ulgi dla klubowiczów
Awatar użytkownika
ananas1991
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Lybra- wahacze jakiej marki polecacie?

Post autor: ananas1991 » 17 lip 2010, 14:51

Jak w temacie. Wahacze jakiej marki polecacie? Mam wybity sworzeń prawy, a to wiąże się z wymianą całego wahacza. Na allegro rozstrzał cenowy to 100-350 zł i nie wiem które wybrać. Może podpowiecie jakieś konkretne? :D

Codee

Re: Lybra- wahacze jakiej marki polecacie?

Post autor: Codee » 17 lip 2010, 14:57

Kolego ja u siebie mam ten najtańszy ( w zeszłym roku kosztował 169 pln/sztukę ) teraz coś koło 120 pln i po roku i prawie 40 tyś km nic się nie dzieje. W tym roku wymieniłem drugi na ten najtańszy za 120 pln/szt. i też jest ok. Byle nie nabijać tulei samemu bo się ch.. : cenzura : jnia robi. W większości jeżdżę po równej drodze, jak jest dup : cenzura : iaty przejazd kolejowy to zwalniam, jedynka i powoli przejeżdżam. Tyle ode mnie.
Polecam poczytać również forum, poszukać bo wiele razy był temat poruszany.

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Re: Lybra- wahacze jakiej marki polecacie?

Post autor: FXX » 17 lip 2010, 15:43

Sporo osób ma ten dylemat, który wahacz kupić. Swego czasu sam go miałem i w moim wypadku zastosowaliśmy jedno z najdroższych wyjść, czyli wahacze TRW (z elementów, które wymienialiśmy w zawieszeniu, większość to właśnie cześći tej firmy). Fakt, faktem duzo na nich nie przejechaliśmy jeszcze, bo zaledwie 25 tys. km, ale bez żadnych problemów.
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Serwisy, sklepy, zamienniki i regeneracje :::”